🔻مراحل تولید فنس حصاری یا فنس 🔻
روشهای تولید فنس در حالت کلی به دو روش دستی و تمام اتوماتیک یا همان صنعتی تقسیم میشوند. در روش صنعتی در اکثر موارد همهی مراحل تولید به صورت تمام اتوماتیک انجام میپذیرد. در برخی موارد ممکن است بعضی مراحل به صورت اتوماتیک و بعضی به صورت دستی انجام بپذیرند که به آن حصاربافی با روش نیمه اتوماتیک میگویند.
روشها و مراحل تولید توری حصاری به دو روش می باشد:
" روش اتوماتیک تولید توری حصاری یا فنس "
تولبد توری به روش اتوماتیک به وسیله دستگاههای تمام اتوماتیک انجام میشود. به این صورت که ابتدا برای بافت فنس، مفتول گالوانیزه یا مفتول سیاه خریداری میشود. ضخامت مفتول خریداری شده به نوع دستگاه، نوع سفارش مشتری و میزان استحکامی که برای توری حصاری مدنظر داریم بستگی دارد و میتواند متفاوت باشد. پس از خرید، مفتول در جایگاه مخصوص خود در دستگاه قرار میگیرد. مفتول به خاطر نوع بستهبندی قرقرهای که دارد، دارای انحناهای حلقوی است به همین علت آن را به وسیله دستگاه صاف میکنند.
سپس مفتول وارد کار شده و در صورت نیاز، روکشدهی میشود. روکشدهی در این مرحله باعث میشود که دیگر نیازی به رنگآمیزی توری حصاری نباشد. در حین انجام مراحل، روکش به وسیله جریان هوا، خشک شده و مفتول روکشدار وارد بخش حصاربافی خواهد شد. در این مرحله از روش تولید توری حصاری، ردیف اولیه حصار، برش داده شده و با یک مفتول دقیقا هم اندازه خود، پیچ و تاب میخورد. این عملیات به صورت خودکار انجام میشود و قابل تنظیم است. محل پیچ خوردن دو مفتول به هم، ابعاد چشمهی فنس یا توری حصاری را مشخص میکند. (منظور از چشمه، همان قابهای لوزی شکل است)
این فرآیند به صورت روتین تا انتهای مفتول تکرار میشود. سپس برش خورده و ابتدا و انتهای توری ایجاد شده، به صورت اتوماتیک سیمپیچی شده و محکم می شود تا از باز شدن احتمالی دو مفتول، جلوگیری شود. در انتهای مرحله اول، یک ردیف توری داریم که به سمت بالا هدایت شده و جا را برای مفتولی جدید باز کرده است. رشتهای جدید از مفتول وارد دستگاه شده و شروع به پیچ خوردن در ردیف مفتول آخر میکند.
در آخر کار، این مفتول نیز برش خورده و به سمت بالا هدایت میشود. مفتولهای وارد شده در دستگاه حصاربافی تبدیل به حصار میشوند و طول حصار را افزایش میدهند. با بیشتر شدن طول حصار، این قطعه به مرحله بستهبندی رفته و به صورت رول، بستهبندی میشود. مراحل کار، بسته به طول فنسی که میخواهیم بستهبندی کنیم، ممکن است کوتاه یا طولانی مدت باشد. به همین دلیل در هر کارگاه محیط مشخصی برای هر بسته، در نظر گرفته میشود که این متراژ از 20 تا 30 متر متفاوت خواهد بود. اما براساس سفارش مشتری، این متراژ متغیر است.
" روش دستی تولید توری حصاری یا فنس "
بر خلاف تصور شما در تولبد توری به روش دستی از ماشینها و دستگاههای اتوماتیک استفاده میشود، با این تفاوت که این مراحل به جای دستگاه توسط یک الی دو نفر انجام میگیرد و تنها فرآیند بافت حصار توریها با دست انجام میشود! به عنوان مثال یک دستگاه برای پیچیدن توری بر روی قالب چشمه توری حصاری وجود دارد که با استفاده از یک موتور الکتریکی کار میکند! در این دستگاه قالبهایی وجود دارند که اندازههای مختلف چشمه توری حصاری را بسته به کاربرد مدنظر خود قرار داده و تولید میکنند. به این صورت که هر قالب، مختص به اندازه مخصوص و منحصربهفردی از اندازه چشمه است و با عوض کردن آن، سایز چشمه نیز تغییر میکند.
سیم مفتول گالوانیزه مورد استفاده برای تولید توری حصاری، به دور قالب ذکر شده میپیچد تا شکلی زیگزاگی مانند به خود بگیرد. هر ضلع این زیگزاگ، یک ضلع از لوزی را شکل میدهد. این زیگزاگها به هم بافته شده و سطح توری حصاری را به وجود میآورند. در اصل منظور از بافته شدن مفتولهای زیگزاگی، همان پیچاندن آنها در یکدیگر است به صورتی که ردیف به ردیف به طول توری حصاری اضافه میشود. در ادامه با بافتن ردیفهای مفتولی و شکلگرفتن توری حصاری، برای مطمئن شدن از مقاومت و سفتی سازه، دو سر مفتولهای جانبی را به وسیله یک پیچ گوشتی شارژی، پیچ میدهند تا بافت از جای خود در نرود. در آخر نوبت به این میرسد که توری حصاری تولید شده را به صورت رولی بپیچند و آن را بسته بندی کنند. پس از بسته بندی توری حصاری تولید شده آن را روانه بازار میکنند.