آسانسور جکی عملکردی مانند سایر انواع آسانسورها دارد و افراد و اشیا داخل کابین را به صورت عمودی به بالا یا پایین جابجا می کند. تفاوت آسانسور ها در قطعات تشکیل دهنده و نحوه اتصال اجزا آن ها به یکدیگر است. علاوه بر آسانسور با جک هیدرولیک ، انواع دیگر اسانسور شامل کششی، مغناطیسی، هیبریدی و پنوماتیک می باشد. در ادامه به معرفی بیشتر آسانسور هیدرولیک جکی پرداخته شده است.
عملکرد آسانسور جک هیدرولیکی

نحوه عملکرد آسانسور با جک هیدرولیک به این صورت است که قطعه ای به نام پاوریونیت با پمپاژ کردن روغن داخل مخزن و ایجاد فشار به پشت روغن و انتقال آن از طریق لوله ای به داخل سیلندر، باعث بالا رفتن پیستون می شود. با افزایش طول جک و به کمک قطعاتی که روی پیستون نصب شده است، کابین آسانسور هم بالا می رود. پایین آمدن کابین زمانی اتفاق می افتد که پاوریونیت با قطع کردن فشار پشت روغن و برگشت روغن های فرستاده شده در داخل سیلندر به مخزن، موجب می شود کابین با سرعت کمی به پایین حرکت کند.
اجزای آسانسور هیدرولیک جکی
اجزا و سیستم آسانسور هیدرولیک جکی ترکیبی از اجزای مکانیکی، الکتریکی و هیدرولیکی است. برخی از قطعات مکانیکی آن شامل ریل، سیم بکسل، قلاب بکسل، وزنه تعادل و قاب، فلکه ها، کفشک، پاراشوت، گاورنر، ضربه گیر یا بافر است. از جمله تجهیزات الکتریکی آسانسور با جک هیدرولیک می توان به تابلو فرمان، شیرهای برقی، تراولینگ کابل، پنل های فرمان کابین و طبقات، جعبه ریوزیون و سنسور ایمنی درب اشاره کرد. همچنین اجزا هیدرولیکی آسانسور جکی عبارتند از پاوریونیت، کارسلینگ، شلنگ هیدرولیک، روغن و جک هیدرولیک که نحوه اتصال جک به کابین به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم صورت می پذیرد. در روش مستقیم دو حالت وجود دارد که یک حالت آن جک از زیر و در حالت دیگر جک از بغل به کابین وصل می شود.
مزایای آسانسور جک دار
آسانسور جک دار ، طراحی ساده و خاصی دارد و از امنیت بسیار خوبی برخوردار است. این نوع آسانسور، به فضای کمتری برای نصب و اجرا نیاز دارد، زیرا فاقد ریل وزنه و کادر وزنه تعادل است. از این بالابر آپارتمانی بیشتر در ساختمان های مسکونی با ارتفاع کم استفاده می شود؛ چون که موتورخانه آن باید در پایین ترین نقطه قرار بگیرد تا فاصله بین پاوریونیت و جک به کمترین مقدار برسد. این قضیه باعث استفاده کمتر از شلنگ و همچنین کاهش قیمت آسانسور جکی و استهلاک آن می شود. برخی از مزیت های دیگر آسانسور با جک هیدرولیک به شرح زیر است:
1. عمر مفید بالا
2. حرکت نرم و کم صدا و بدون لرزش
3. دسترسی راحت به موتورخانه و عدم نیاز به موتورخانه در بالای چاه آسانسور
4. عیب یابی و تعمیر آسان
5. توانایی حمل بارهای سنگین
6. صرفه جویی در مصرف برق

انواع آسانسور هیدرولیک یا جکی
1. آسانسور هیدرولیک کششی
2. آسانسور هیدرولیک با جک از زیر بهصورت مستقیم
3. آسانسور هیدرولیک با یک جک در بغل مستقیم
4. آسانسور هیدرولیک با دو جک در بغل مستقیم
5. آسانسور هیدرولیک با یک جک در بغل غیر مستقیم
6. آسانسور هیدرولیک با دو جک در بغل غیر مستقیم
7. آسانسور هیدرولیک با جک در زیر مستقیم تلسکوپی
8. آسانسور هیدرولیک با یک جک در بغل مستقیم تلسکوپی
9. آسانسور هیدرولیک با دو جک در بغل مستقیم تلسکوپی
نصب آسانسور های جکی در مازندران
فرآیند نصب تمام آسانسورهای هیدرولیکی یکسان است. این فرآیند بسته به اندازه ساختمان، اندازه آسانسور و البته منبع برقی که آسانسور را به حرکت در می آورد، می تواند متفاوت باشد. با این حال، نصب آسانسور هیدرولیکی با نصب آسانسور کششی یا آسانسور پنوماتیک متفاوت است.