فوندانت چیست؟
فوندانت یک ماده ترکیبی خوراکی برای استفاده روی کیک و شیرینی است که برای تزئین، شکلدهی و مجسمهسازی در حوزه کیک و شیرینی استفاده میشود. فوندانت از آب، قند، ژلاتین و گلیسرول ساخته میشود و بافت آن با سایر موارد آیسینگ متفاوت است؛ جنس خمیر آن سفت است و به گِل سفال شباهت دارد، درحالیکه فوندانت مایع به شکل مایعی غلیظ (مانند عسل) است.فوندانت میتواند بوم نقاشی سفیدی باشد که یک نقاش (با استفاده از جوهرها و رنگهای خوراکی) از آن برای خلق یک شاهکار استفاده میکند. با فوندانت میتوانید شخصیتهای سرگرمکننده و معروف را بسازید و پسزمینههای جالب و نماهای زیبا خلق کنید.انواع مختلفی از فوندانت وجود دارد که هر کدام برای منظورهای مختلفی در تزیین کیک استفاده می شوند. رایج ترین نوع فوندانت، فوندانت خمیری است که کمی شبیه خمیر پای نرم است و اغلب روی کیک استفاده میشود تا آن را بپوشاند. همچنین برای تزئین به شکل نوار یا اشکال دیگر بریده میشود.فوندانت مایع، خامهای و روان است و اغلب به عنوان پُرکننده (فیلر) ، چسب خوراکی یا روکش کیک ، شیرینی، آبنبات و سایر دسرها استفاده میشود. فوندانت مجسمهسازی در انتهای دیگر طیف قرار دارد و از قوام بیشتری برخوردار است و برای ساخت نیمتنه و انواع دیگر مجسمه استفاده میشود. گامپیست (gum paste)نوعی خمیر مشابه فوندانت است که سریعتر خشک میشود و وقتی خشک شود، کاملاً سفت میشود و ماندگاری بالاتری دارد که اغلب برای ساختن سازههای خوراکی، گلها و مجسمهها استفاده میشود.
انواع فوندانت

فوندانت مایع:فوندانت مایع، ترکیبی کِرِم مانند است که برای پر کردن داخل یا پوشش دادن کیک، شیرینی، یا آبنبات استفاده میشود. سادهترین فوندانت از شکر و آب ساخته میشود که با ژلاتین و گلیسرین تثبیت شدهاست.
فوندانت خمیری:خمیر فوندانت که با مواد آن با فوندانت مایع تفاوت دارد معمولا برای تزئین کیکهای تولد و عروسی استفاده میشود.خمیر فوندانت تجاری که در دمای اتاق پایدار است، عمدتا از شکر و روغن هیدروژنه ساخته میشود. اما فرمولهای متفاوتی برای فوندانت وجود دارد که در دمای معمول پایدار است و با مواد اولیه دیگری مثل قند، صمغ سلولز و آب ساخته میشود.مزایای فوندانت

بسیار کاربردی است: از لحاظ مواد غذایی، فوندانت مانند قند و شکر یک منبع تامین انرژی است. ولی بیشتر محبوبیت فوندانت به سبب قابلیتهای تزیینی آن در شکلپذیری است. فوندانت خمیری به خوبی شکل میگیرد و قابلیت جذب رنگ خوبی دارد. همچنین به علت اشباع بالای قند، به آسانی فاسد نمیشود و مانگاری طولانیتری نسبت به سایر تزیینات خوراکی کیک و شیرینی دارد. از فوندانت مایع نیز که بسته به غلظت، شکلی شبیه شیره تا عسل سفت دارد، به عنوان چسب خوراکی استفاده میشود.
فتوژنیک است: چه کسی میتواند درباره عکسهای زیبایی که از مراسمی خاطرهانگیز به یادگار میمانند، بحث کند؟ و چه چیزی بهتر از یک کیک خاص، منحصر به فرد و زیبا برای یادآوری شیرینی آن مراسم؟ یک هنرمند ماهر میتواند از فوندانت برای تهیه یک کیک شگفتانگیز استفاده کند که به آلبوم عکسهای شما رونقی ویژه میبخشد و مردم سالها آن را به یاد خواهند داشت. نیازی نیست داف گلدمن (سرآشپز، شخصیت تلویزیونی و نویسنده کتاب آشپزی که فروشگاههای معروف Charm City Cakes در بالتیمور و لسانجلس متعلق به اوست) را استخدام کنید تا یک کیک خارقالعاده برایتان تهیه کند. با یک دیزاینر ماهر، فوندانت به راحتی به هر چیزی که بتوانید تصور کنید، از یک گل رز معمولی گرفته تا یک پری دریایی خیالی تبدیل میشود.
