آشپزخانه صنعتی به آشپزخانههایی گفته میشود که در هتلها، رستورانها، کارخانهها، بیمارستان ها، ادارات و سازمانهای بزرگ و … قرار دارند و به شکلی تجاری یا خدماتی کلان به طبخ غذا میپردازند. به طور کلی در هر جایی که حجم زیادی غذا روزانه طبخ شده و از ساختار خانگی خارج باشد، آشپزخانه صنعتی گفته خواهد شد.
آشپزخانه صنعتی مدرن:
اگر به تاریخ رجوع کنیم و سرگذشت حاکمان و پادشاهان را مطالعه کنیم متوجه این موضوع میشویم که در قصرهای آنها آشپزخانههای صنعتی به شکل آن روزها وجود داشته است. دیگهای بزرگ پخت برنج و خورشت، تیم آشپزی قصر و غیره همگی شکلی از آشپزخانه صنعتی بودند که به طبخ غذای دربار میپرداختند. اما امروز آشپزخانه صنعتی مدرن با تحول ساختاری و تجهیزاتی که در آن به کار گرفته میشود، شکل و فرآیند دیگری از طبخ غذا را به نمایش گذاشته است. استفاده از تجهیزات حرفهای در آشپزخانه صنعتی مدرن امروزی، باعث شده تا رستوران داری در هر فضایی، متحول گشته و شکلی جدید به خود بگیرد. در یک آشپزخانه صنعتی مدرن و امروزی، خط کشی میان بخشهای مختلف آماده سازی، پخت و پز و شستشو و … وجود داشته و هر یک از این بخشها به صورت مستقل تجهیز شدهاند.
آشنایی با تجهیزات آشپزخانه صنعتی:

۱.بخش مربوط به آماده سازی غذا
به تمامی تجهیزات و وسایلی که برای آماده سازی مواد اولیه غذاها (بریدن، خرد کردن، پوست کردن، اسلایس کردن و …) به کار میرود، تجهیزات آماده سازی غذا میگویند. تجهیزات آماده سازی غذا را میتوان با توجه به کاربردشان تقسیمبندی کرد. مواد پروتئینی، سبزیجات و پنیر، پاستا و غذاسازها از موارد هستند که برای آماده سازی، نیازمند تجهیزات خاص خود هستند.بنابراین باید ابتدا تجهیزات مورد نیاز بخش آماده سازی را انتخاب کنیم و سپس متناسب با آن ها و فضای مورد نیاز هریک چیدمان این بخش را انجام دهیم.
۲. بخش مربوط به آشپزی و طبخ غذا:
در این بخش مهم ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی وجود دارند که این تجهیزات، عبارتند از اجاق گازها، فرها و وسایل مربوط به پخت و طبخ غذاهای مختلف. بنابراین طراحی این قسمت باید به گونه ای صورت گیرد که برای هر یک از وسایل و ابزارهای لازم محلی مناسب از قبل انتخاب شده و در زمان استفاده آشپز مشکلی ایجاد نشود. نحوه ی قرار گرفتن دستگاه ها در این قسمت نیز اهمیت بسیار زیادی دارد و طبیعتا لازم است در مکان هایی قرار گیرند که خطر آفرین نباشد، به دستگاه ها به ویژه تجهیزات برقی آشپزخانه صنعتی آسیبی نرسد و رفت و آمد و فعالیت برای پرسنل و سرآشپز به راحتی انجام شود.
۳. بخش شستشوی ظروف:
اگر شما صاحب یک رستوران نسبتا شلوغ باشید، بدون شک این قسمت برایتان اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد زیرا وسایلی که برای سرو غذاها استفاده می کنید باید شسته شده و مجدد از آن ها استفاده شود. علاوه بر این نیاز است که برخی از وسایل کاربردی موجود در آشپزخانه صنعتی نیز شسته شده و در اختیار پرسنل قرار گیرد.
۴. محل قرار گرفتن یخچال ها و مواد غذایی:
مواد غذایی مصرفی برای تهیه ی غذا های مختلف باید در مکانی مناسب انبار و نگهداری شوند. این مکان با توجه به نوع ماده ی غذایی باید دارای شرایط دمایی به خصوصی باشد تا از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری کند، البته برای اینکه طعم و کیفیت غذاهای شما مناسب تر باشند، بهتر است که مواد غذایی مصرفی را به صورت روزانه تهیه فرمایید. جدای از این مسئله تمامی یخچال ها و فریزر های موجود در آشپزخانه صنعتی باید در فضایی مناسب و به گونه ای قرار گیرند که در کنار وسایل و تجهیزات تولید کننده ی گرما و حرارت نباشند.

۵. قسمت مربوط به تهیه مواد اولیه غذاها:
در این قسمت ابزار های مربوط به خرد کردن، تمیز کردن و آماده سازی مواد غذایی برای طبخ غذاهای مختلف وجود دارند. توجه داشته باشید که طراحی این قسمت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است؛ پس به عنوان یک مدیر حرفه ای از آن غافل نشوید.
۶. بخش مربوط به سفارش گیری و سرویس دهی به مشتریان:
پس از طبخ غذا ها و دیزاین آن ها در آشپزخانه صنعتی باید از طریق مکانی که در رستوران یا فست فود ها به آن بخش سفارش گیری و سرویس دهی گفته می شود، غذای مورد نظر به مشتری تحویل داده شود. در این قسمت نیز رعایت نظافت و نظم بسیار مهم می باشد؛ زیرا می تواند مورد توجه مخاطبان و مشتریان واقع گردد.