بهزی
ثامن صنعت
ثامن صنعت، پخش عمده پمپ و مخزن آب در مشهد

ثامن صنعت، پخش عمده پمپ و مخزن آب در مشهد

معرفی انواع پمپ آب خانگی

زمان مطالعه 1 دقیقه

معرفی انواع پمپ آب خانگی
انواع پمپ آب خانگی

وقتی صحبت از پمپ آب خانگی به میان می‌آید به این معنی است که این پمپ برای مصارف خانگی در نظر گرفته شده و با انواع پمپ آب صنعتی و پمپ آب کشاورزی متفاوت است. مقدار مصرف در منازل تقریباً به حدی است که این پمپ‌های آب خانگی هستند که برای این نوع مصرف کافی خواهند بود. انواع پمپ آب خانگی را در ادامه خواهیم دید:

پمپ آب یک اسب

پمپ آب یک اسب یکی از رایج‌ترین و پرکاربردترین پمپ‌های آب خانگی است که در کنار پمپ آب نیم اسب، برای مصارف مختلف و بخصوص مصارف خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع پمپ آب معمولاً در دو نوع پمپ آب یک اسب بشقابی یا پمپ آب یک اسب جتی در بازار یافت می‌شود. کاربرد هر کدام از این پمپ‌ها در نوع خود متفاوت است و بسته به محلی که پمپ باید مورد استفاده قرار بگیرد، انتخاب می‌شود. از این نوع پمپ خانگی می‌توان برای ساختمان‌های سه تا چهارطبقه با متراژ حدودی 70 متر استفاده کرد. پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین پمپ آب یک اسب را بخوانید.

پمپ آب بشقابی

پمپ آب بشقابی با قابلیت پرتاب آب بالا، می‌تواند آب‌هایی در سطح را به ارتفاع برساند. پمپ آب بشقابی رایج‌ترین نوع پمپ آب در ساختمان‌هایی با ارتفاع زیاد است. این نوع پمپ آب که با توجه به کارکرد آن در مصارف کشاورزی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، قدرت مکش آب کمتری در مقایسه با نوع جتی دارد و برای مصارف خانگی مناسب‌تر است. زیرا در بیشتر موارد آب در منازل از طریق منبع یا لوله‌های سطحی به پمپ می‌رسد.

معرفی انواع پمپ آب خانگی
پمپ آب جتی

پمپ آب جتی بیشتر در مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نیاز به مکش آب از عمق وجود داشته باشد. این پمپ با قدرت بسیار بالا در مکش می‌تواند آب را از بخش‌های پایین‌تر به بالا بکشد. به همین خاطر برای مکش آب از عمق چاه از پمپ آب جتی استفاده می‌شود. البته این پمپ مصارف خانگی ویژه‌ای دارد که روز به روز بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. برای ساختمان‌های یک تا 4 طبقه می‌توان از پمپ آب جتی تک اسب استفاده کرد. توضیحات کامل درباره نحوه انتخاب پمپ آب مناسب برای ساختمان را در بخش مقالات البرزمخزن مطالعه کنید.

با توجه به ساخت و ساز و توسعه آسمان خراش‌ها در فضاهای شهری، آبرسانی به طبقات بالا یکی از چالش‌هایی است که بیشتر ساختمان‌ها با آن روبرو هستند. راهکارهای مختلفی برای طراحی یک شبکه آبرسانی در این ساختمان‌ها در نظر گرفته می‌شود که یکی از آنها استفاده از بوستر پمپ خانگی است. ولی در نوع دیگری از طراحی سیستم آبرسانی به طبقات بالا، شیوه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد که آب توسط دو پمپ مختلف در طبقات مکش و پمپاژ می‌گردد.

معرفی انواع پمپ آب خانگی

به این صورت که فرض کنید یک برج سی طبقه برای آبرسانی به طبقات بالا می‌تواند در هر ده طبقه یک منبع برای ذخیره آب و یک پمپ بشقابی برای پمپاژ به ده طبقه بالای سر خود داشته باشد. در این شرایط نیاز به یک پمپ آب جتی برای مکش آب به داخل منابع هر طبقه وجود دارد که آب را از طبقه همکف به طبقات بالا برساند.

در مواردی از پمپ آب جتی در حالت قرار دادن روی سطح هم استفاده می‌شود که طبیعتاً قدرت پرتاب آب آن از پمپ آب بشقابی کمتر خواهد بود.

پمپ آب سانتریفیوژ

پمپ سانتریفیوژ با ساختاری ساده و کاربردی در شرایط مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. پمپ آب سانتریفیوژ برای مواردی نظیر پم سیرکولاترور و سیستم آب‌رسانی دائم‌کار استفاده می‌شود. این پمپ در دسته پمپ آب داینامیکی قرار دارد و برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه در هر ساختمانی که از شوفاژخانه یا پکیج استفاده می‌کنند، حداقل یک نوع از پمپ آب سانترفیوژ قرار دارد. طبیعتاً در پکیج‌ها یک پمپ کوچکتر قرار گرفته است که در نوع عملکرد تفاوت چندانی با مدل‌هایی که در موتورخانه استفاده می‌شوند، ندارند. در واقع کاربرد این نوع پمپ چرخش مدام آب در سیستم‌های گرمایشی است.

پمپ آب با مخزن انبساط یا منبع تحت فشار

پمپ آب با مخزن انبساط یا پمپ آب با منبع تحت فشار، به پمپ‌های عموماً یک اسبی گفته می‌شود که برای تقویت قدرت فشار و همچنین اندازه‌گیری میزان فشار در سیستم آبرسانی داخل لوله‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای اینکه میزان فشار در لوله‌ها بیش از حد نباشد که به سیستم لوله کشی آسیب برساند، لازم است در مقاطعی پمپ خاموش شود. این مهم باید بصورت اتوماتیک و بدون دخالت دست انجام شود. یکی از کارهایی که مخزن انبساط یا منبع تحت فشار در پمپ‌های آب خانگی انجام می‌دهند در واقع همین اطلاع‌رسانی به پمپ است که باید خاموش یا روشن شود که از طریق فشار داخل منبع و پرشر سوییچ این هماهنگی اتفاق می‌افتد.