مزایای سیستم اعلام حریق هوشمند
سرعت و عملکرد بهتر: توانایی تشخیص سریع و اعلان خودکار حریق به کاهش زمان واکنش و انتقال اطلاعات به افراد و ایجاد فرصت برای خروج از محل حادثه کمک میکند.
دقت بالا: به دلیل هوشمند بودن سیستم، تشخیص خطاهای معمول در سیستمهای معمولی کاهش مییابد و توانایی تشخیص دقیق حریق و حتی تشخیص دود را دارند.
کاهش اشتباهات انسانی: در سیستمهای هوشمند تمامی عملیات به صورت خودکار انجام میشود و به نیروی انسانی نیازی نیست.
اطلاعات دقیق: معمولاً دارای محیط کاربری گرافیکی هستند که اطلاعات دقیقی از وضعیت حریق، مکان آن و تجهیزات اضافی را فراهم میکنند. این اطلاعات دقیق، اتخاذ تصمیمات بهتر و اعمال تدابیر ایمنی بهتری را فراهم میکند.
مدیریت مؤثر منابع: این سیستمها به بهینهتر کردن مدیریت منابع اطفاء حریق و اعمال تدابیر ایمنی کمک میکنند. به عنوان مثال، آنها میتوانند تعداد مناسبی از افراد و تجهیزات را به محل حریق ارسال کنند تا آسیبهای حداقلی به بار نیاورند.
تعمیر و نگهداری آسان: با استفاده از تکنولوژیهای هوشمند و پیشرفته، این سیستمها به تعمیر و نگهداری آسانتر نیاز دارند و قابلیت کنترل از راه دور دارند، که هزینههای عملیاتی را کاهش میدهد.
تعامل با سایر سیستمها: این سیستم میتواند با سایر سیستمهای ایمنی و امنیتی مانند سیستمهای اطفاء حریق، دوربینهای مداربسته و … در تعامل باشد.
اجزای سیستم اعلام حریق هوشمند

پنل مرکزی: علاوه بر بررسی ورودیها، تجهیزات خروجی و توان الکتریکی کلیه بخشها را کنترل میکند.
آشکارسازهای دود: آشکارسازهای دود حیاتیترین و بخش جلویی هر سیستم تشخیص و اعلام حریق هستند. بدون این سنسورهای هوشمند، سریع، قابل اعتماد و آدرس پذیر، هیچ سیستم اعلام حریقی نمیتواند هوشمند شود. آشکارسازهای دودی خود به چند دسته تقسیم میشوند:
آشکار سازهای دودی نوری: در این نوع دتکتور ها یک منبع تولید نور و یک سلول حساس به نور وجود دارد.
آشکار ساز شعاعی خطی: نوع دتکتور از اشعه مادون قرمز و سلول فتو الکتریک استفاده میکند و میتواند در فاصله 100 متری نصب شود. از این دتکتور معمولا برای فروشگاه ها و اماکن باز استفاده میشود.
آشکار ساز دودی نوری کانالی: این دتکتور در داخل کانال هوا و در مسیر هوای برگشتی نصب میشود.
آشکار ساز دودی بدون سیم: این نوع دتکتور بدون سیم مانند یک فرستنده با امواج رادیویی عمل میکند. به هنگام فعال شدن سیگنال حریق را برای مرکز اعلام حریق که همچون گیرنده عمل میکند، میفرستد.
آشکار ساز دودی لیزری: عملکرد این دتکتور مانند آشکارساز دودی نوری است. ولی در آن بجای شعاع نوری از یک شعاع لیزری استفاده میشود که حساسیت بالایی ایجاد میکند. این دستگاه با تشخیص دادن ذرات غبار از دود و با حساسیت و دقت بالا عمل میکند.
آشکار ساز دودی یونیزاسیون: این دتکتورها دارای یک محفظهی با دو الکترود مثبت و منفی هستند و وجود ماده رادیواکتیوی به نام آمویسیوم موجب یونیزه شدن هوای داخل آن میشود.
آشکار ساز دودی استنشاقی: دتکتورهای استنشاقی یا مکشی بر اساس نمونه گیری ازهوای یک فضای معین عمل کرده و وجود دود را که ممکن است ناشی ازحریق باشد تشخیص میدهد.