🔘 کلمه کنسانتره (concentrate)
کنسانتره در لغت به معنای ۱ – شکل غلیظ شده بعضی از مواد. ۲ – ماده ای که آب آن تحت فشار گرفته شود، افشرده، به کار می رود.
🔘 مفهوم کنسانتره
با توجه به معنی لغوی کنسانتره ماده ای که ترکیبات متراکم و غنی از یک یا چند نوع ماده دیگر داشته باشد را می توان کنسانتره نامید و یا به عبارتی دیگر ماده ای که عمدهی اجزای تشکیل دهنده و حلال آن حذف شده باشد. کنسانتره را می توان به شکل های مختلفی همچون پودر و عصاره تهیه کرد. مواد مغذی تشکیل دهنده کنسانتره میوه ها عبارتند از :
اسید آمینه، ویتامین، مواد معدنی، فسفر وکلسیم

🔘 فایده کنسانتره کردن
با کنسانتره کردن میوه و آبمیوه و گرفتن آب موجود در آن و باقی ماندن مواد مؤثر میوه، وزن و حجم به شکل قابل ملاحظه ای کم می شود و حدود ۳ تا ۷ برابر غلیظتر می گردد و در نتیجه حمل و نقل آن راحتتر انجام می گیرد و هزینه مصرف کاهش می یابد. همچنین کنسانتره میوه و آبمیوه به راحتی با اضافه نمودن حلال آب به حالت اولیه خود برمیگردد و آماده مصرف می شود و می توان آن را به مدت طولانیتر و در دماهای معمول نگه داری کرد.

🔘 کاربرد انواع کنسانتره در صنایع غذایی
به طور عمده کنسانتره را می توان در موارد زیر مصرف کرد: ✔️ انواع نوشیدنی و آبمیوه سازی ✔️ شیرینی پزی ✔️ تولید کیک و کلوچه ✔️ پخت نان های طعم دار ✔️ ترشک و لواشک سازی ✔️ مربا و مارمالادسازی ✔️ کمپوت سازی ✔️ توتون و تنباکو ✔️ انواع رب و شیره میوه و غیره …