بهزی
لبنیات جلگه، فروش عمده و صادرات شیر خشک کره و روغن حیوانی در کرمانشاه
لبنیات جلگه، فروش عمده و صادرات شیر خشک کره و روغن حیوانی در کرمانشاه

لبنیات جلگه، فروش عمده و صادرات شیر خشک کره و روغن حیوانی در کرمانشاه

نکات مهم در نگهداری از انواع لبنیات

زمان مطالعه 1 دقیقه

نکات مهم در نگهداری از انواع لبنیات

هر یک محصولات لبنی، فرمول متفاوتی دارند و به شیوه متفاوتی تهیه می‌شوند. به همین دلیل، روش نگهداری هر یک از آنها نیز متفاوت است. در ادامه به نکات مهم در نگهداری لبنیات متفاوت و پرمصرف می‌پردازیم.

نگهداری از شیر

دمای مناسب برای نگهداری از شیر، ۴ درجه سانتی گراد یا کمتر است.
درب یخچال فضای مناسبی برای نگهداری از شیر نیست.
شیر را در ظرف بدون درب نگهداری نکنید. اگر آن را داخل پارچ می‌ریزید، پس از استفاده، مجددا آن را به پاکت اصلی بازگردانید و درب آن ببندید.
اگر قصد نگهداری طولانی مدت از شیر را دارید، آن را فریز کنید شیر در فریزر به مدت ۳ الی ۶ ماه سالم باقی می‌ماند. البته، فراموش نکنید که پس از خارج کردن شیر از فریزر، بافت و رنگ آن کمی تغییر می‌کند.
برای فریز کردن شیر، از ظرف مناسب با کمی فضای خالی استفاده کنید.

پس از خروج شیر از فریزر، حتما آن را در ۵ الی ۷ روز مصرف کنید.
مدت زمان نگهداری از شیر گاو، تنها ۷ روز در یخچال است.
شیر را بیشتر از ۲ ساعت بیرون یخچال نگذارید. (در دمای هوای محیط حدود ۳۰ درجه، این عدد را به ۱ ساعت برسانید!)
اگر شیر محلی خریداری می‌کنید، حتما قبل از مصرف آن را بجوشانید.
بافت توده‌ای، تغییر رنگ و بوی ترشیدگی از علائم فاسد شدن شیر است.

نگهداری از پنیر

پنیر را در سردترین طبقه یخچال که دمای ثابتی دارد، نگهداری کنید.
پنیر نباید بیش از ۱ ساعت بیرون از یخچال نگهداری شود.
پنیرهایی که در آب مخصوص خود نگهداری می‌شوند، باید هر ۲ روز یک‌بار تعویض آب برای آنها انجام دهید.
کاغذ موجود روی پنیرهای غوطه ور در آب، نباید دور انداخته شوند.
برای نگهداری لبنیات مانند پنیر، از آب جوشیده استفاده کنید.
حتما برای برش زدن پنیر از چاقوی تمیز استفاده کنید.
پنیرهای محلی را در آب نمک نگهداری کنید.
پنیر چدار و گورگونزولا را در یک پوشش پلاستیکی بپیچید.
برای نگهداری پنیر پارمیزان، ابتدا آن را در کاغذ روغنی پیچیده و سپس، آن را در یک پوشش پلاستیکی قرار دهید.

نکات مهم در نگهداری از انواع لبنیات
نگهداری از کره

کره را می‌توانید در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل از مصرف کره، آن را از یخچال یا فریزر خارج کنید.
برای پوشش دور کره، از کاغذ اصلی آن استفاده کنید. اگر آن کاغذ پاره شد، از فویل آلومینیومی استفاده کنید.
از آن‌جایی که کره بوی غذاهای موجود در یخچال و فریزر را به خود جذب می‌کند، باید آن را در یک محفظه جداگانه قرار دهید.
تاریخ انقضای کره در یخچال ۱ الی ۳ ماه و در فریزر ۹ ماه است.

نگهداری از ماست

ماست باید در یخچال نگهداری شود.
تاریخ انقضای ماست پس از باز شدن درب، ۵ الی ۷ روز است.
ماست را در طبقه‌های پایین یخچال بگذارید. این طبقات دمای ثابت و سردی دارند.
بوی دیگر مواد غذایی در یخچال، روی بوی ماست تاثیر می‌گذارد. پس، درب آن محکم ببندید یا آن را به یک ظرف درب دار منتقل کنید.
تاریخ انقضای ماست در فریزر به مدت ۲ ماه است.
ماست را بیشتر ۱ الی ۲ ساعت در دمای محیط قرار ندهید. برای مصرف ماست، مقداری از آن را در یک ظرف جداگانه بریزید و به سفره بیاورید.
بلافاصله پس از دیدن کمی کپک روی ماست، کل آن را دور بریزید.
هرگز ماست قدیمی را با ماست جدید مخلوط نکنید.

نگهداری از خامه

خامه را ترجیحا در قفسه‌های درب یخچال قرار ندهید. زیرا درب یخچال بیشترین قسمت در معرض هوای گرم هنگام بازشدن خواهد بود.
برای نگهداری طولانی مدت خامه، آن را در یک ظرف درب بسته با کمی فضای خالی در ظرف فریز کنید.
خامه را در دمای محیط نگذارید.
تاریخ انقضای خامه پاستوریزه تنها ۵ روز است.