بهزی
قالیشویی اتوماتیک آبشار، شست و شوی فرش در بروجرد
قالیشویی اتوماتیک آبشار، شست و شوی فرش در بروجرد

قالیشویی اتوماتیک آبشار، شست و شوی فرش در بروجرد

آشنایی با انواع دستگاه قالیشویی

زمان مطالعه 1 دقیقه

آشنایی با انواع دستگاه قالیشویی
آشنایی با انواع دستگاه قالیشویی

معمولاً در کارخانه‌های مختلف از لوازم متفاوتی برای شستشوی فرش استفاده می‌شود؛ انتخاب نوع دستگاه قالیشوی به میزان بودجه و هزینه‌های اختصاص داده شده از سوی موسسین یک کارخانه شستشوی فرش اختصاص دارد. این تجهیزات از انواع وسایل مستقر در کارخانه مانند دستگاه فرچه، دستگاه آبگیر لوله‌ای و یا سایر دستگاه تمام اتوماتیک گرفته تا ماشین فرش شویی خانگی، همه و همه نشان دهنده میزان توانایی یک کارخانه در ارائه خدمات است. بدیهی است، کیفیت خدمات ارائه شده توسط کارخانه‌ها، ارتباط مستقیمی ‌با تجهیزات قالیشویی و همچنین میزان تجربه و مهارت پرسنل آن کارخانه دارد.

🍃 قطار شستشو از مهم‌ترین وسایل قالیشویی

این دستگاه مهم‌ترین دستگاهی است که در هر کارگاه قالیشویی بزرگی باید وجود داشته باشد؛ قطار شستو اصلی‌ترین وظیفه، یعنی شستشوی فرش را انجام می‌دهد. فرآیندهای متعددی در این دستگاه تعریف شده تا بتواند بخش بزرگی از فرآیند شستشوی فرش را انجام دهد.
در قطار شستشو، مراحل شستشو، آب‌گیری و جمع کردن فرش انجام می‌شود. یک قطار شستشوی استاندارد، چند ویژگی مهم دارد؛

🍃 در درجه اول این دستگاه باید به پمپ‌هایی برای تزریق مواد شوینده به میزان تعریف شده، مجهز باشد.
🍃در درجه دوم این دستگاه باید بتواند با بازیافت آب مصرفی، شستشوی فرش را با کمترین میزان مصرف آب انجام دهد.
🍃 تنظیم اندازه برس‌ها با اندازه فرش، از دیگر ویژگی‌های مهم در قطار شستشو است.
🍃 این دستگاه‌ها از نظر ظرفیت کار بر اساس دو ویژگی دسته‌بندی می‌شوند؛ در درجه اول عرض ورودی دستگاه است که مشخص می‌کند، حداکثر اندازه فرش ورودی به آن چقدر است. در درجه دوم نیز میزان متراژ شستشو در ساعت است.

🍃 دستگاه آبگیر قالیشویی

دستگاه آبگیر قالیشویی یکی از مهم‌ترین ماشین آلات قالیشویی است که عموما دو نوع لوله‌ای و خشک کن دارد. هر کدام از این دستگاه‌ ها به صورت تمام اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک طراحی شده و تلاش می‌کند تا در سریع‌ ترین زمان ممکن، فرش‌ها را خشک کنند. از دستگاه آبگیر دیگی معمولاً برای شستشوی سنتی و دستی استفاده می‌شود و دستگاه آبگیر لوله ای نیز برای قالیشویی های مدرن کاربرد دارد؛ از همین رو کیفیت و سرعت بالاتری نسبت به دستگاه آبگیر دیگی دارد.

🍃 دستگاه قالیشویی اتوماتیک و خشک کن لوله ای

استفاده از دستگاه قالی شویی خشک کن لوله ‌ای موجب جلوگیری از ایجاد چروک و پارگی روی فرش شده و از ترکیب شدن رنگ‌های فرش نیز جلوگیری می‌کند. از طرف دیگر این دستگاه، مصرف برق پایینی دارد و برخی از انواع آن در مدت زمان کمتر از ۳ دقیقه، فرآیند آبگیری فرش را انجام می‌دهند.

🍃دستگاه خشک کن قالیشویی دیگی

برخلاف دستگاه خشک کن لوله ای ، مدل دیگی آن به روش کاملا متفاوتی عمل می‌کند. این دستگاه ‌ها که معمولا در کارخانه‌های قالیشویی نیمه اتوماتیک و دستی مورد استفاده قرار می‌گیرند، باعث چروک شدن فرش و یا حتی پارگی در آن می شوند. خشک کن قالیشویی دیگی نهایتاً ۴ فرش در خود جای می‌دهد و پرسنل قالیشویی باید بعد از خشک شدن، فرش‌ها را خارج کرده و ۴ فرش دیگر در دستگاه قرار دهند. از طرف دیگر باید بدانیم که قدرت آبگیری این دستگاه‌های دیگی در قالیشویی‌ها بسیار کمتر از خشک کن های لوله‌ای است و از لحاظ بهداشتی نیز استانداردهای پایین‌تری دارند.

🍃دستگاه گردگیر قالیشویی

یکی دیگر از لوازم قالیشویی که در مکان‌های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد، دستگاه گردگیر فرش است. این دستگاه برای از بین بردن گرد و خاک و تمیز کردن فرش از آلودگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه که با نام خاک گیر نیز شناخته می‌شود، عموما برای فرش‌هایی استفاده می‌شود که گرد و خاک بیشتری دارند. از طرف دیگر زمانی که گرد و خاک فرش قبل از شستشو تمیز نشود، با استفاده از دستگاه گردگیر فرش در زمان شستن برطرف خواهد شد.

آشنایی با انواع دستگاه قالیشویی