تاثیر انواع فر پیتزا درکیفیت پخت
اگر با استاندارد های جهانی فرهای پیتزا را بررسی کنیم سه مدل ریلی ، صندوقی و تنوری طراحی شده است. اما در ایران یک مدل دیگر نیز داریم که از روی تنور گردان نان های ماشینی الگو برداری شده است.با وجود اینکه این مدل قیمت تمام شده پایینی دارد، ولی چون خواسته های ما را در پخت با کیفیت پیتزا برآورده نساخته (به دلیل حرارت مستقیم شعله ها) ،در بررسی خودمان از این مدل عبور می کنیم و بحث خودمان را روی سه مدل اصلی متمرکز خواهیم کرد.
فر پیزا تنوری
این مدل فر می تواند بهترین مدل برای پخت یک پیتزا ی با کیفیت ایتالیایی باشد . البته نظرات کارشناسی مختلفی در این مورد وجود دارد، اگر دلیلش را بخواهید باید بگویم که کافی است یکبار پیتزای پخته شده در این تنور را میل کنید تا خودتان تفاوت را احساس کنید.
اما اگر از دیدگاه فنی موضوع را بررسی کنیم به نتایج جالبی میرسیم. در ابتدا باید عرض کنم که این دستگاه در دو مدل یکی روی پایه آهنی و دیگری ثابت در محل قابل ساخت است. حالا چرا پخت با این دستگاه خوب می شود؟دلیل اول به شکل طراحی این تنور مربوط است که گنبدی شکل است. این طراحی باعث گردش هوای داغ داخل تنور می شود و دیگر تفاوتی ندارد که شما از کجای تنور استفاده می کنید چون همه جا حرارت یکسان است. دلیل دوم مربوط به شعله هاست که در چند جای مختلف طراحی شده اند و سعی شده تا حرارت مستقیم به پیتزا برخورد نداشته باشد. این فر بهترین مورد برای پیتزای ایتالیایی با خمیر نازک به حساب می آید که بدون بشقاب و با توری یا بدون آن در تنور می رود و بیشتر حرارت از بالا به پیتزا برخورد می کند بدین ترتیب خمیر ما نمی سوزد .

فر پیتزا ریلی
فر پیتزا ریلی با مکانیزم پیچیده (نسبت به دو مدل دیگر) و حاصل تکنولوزی است که می توان گفت پخت پیتزا در آن در اثر گردش هوای داغ با تعدادی فن در کوره و حرکت قابل تنظیم ریل است.در این فر پیتزا با حرارت غیر مستقیم پخته می شود.
و حالا به مزایا ی این نوع فر پیتزا می پردازیم:
این نوع فر با توجه به کوره پر قدرت و ظرفیت همزمان روی ریل می تواند ساعتی حدود 100 تا 400 پیتزا را طبخ کند. تازه این ظرفیت برای فر های دو طبقه که طی پستی در این وبسایت به آن پرداختیم می تواند دو برابر باشد، یعنی بین 200 تا 800 پیتزا در ساعت.این ویژگی بهترین ویژگی این مدل از فر پیتزا ست. به خصوص در مورد فست فود هایی که در ساعات پیک خود نیاز به سرعت عمل همراه با حفظ کیفیت دارند.در این مدل فر پیتزا کیفیت پخت پیتزا مدل امریکایی با خمیر پهن و پنیر زیاد با بشقاب بسیار مطلوب است.

فر پیتزا صندوقی
اگر بخواهیم ویژگی خاص فر صندوقی (با کیفیت ساخت خوب) را عنوان کنیم باید بگوییم فر صندوقی می تواند ویژگی های هر دو مورد فر ریلی و تنور پیتزا را تا حدود زیادی در خود داشته باشد.
یعنی ما می توانیم سرعت در پخت و کیفیت بالا و همچنین طبخ پیتزا ایتالیایی بدون بشقاب(روی توری) را به صورت یکجا در این فر صندوقی پیتزا داشته باشیم.
برای اینکه بهتر متوجه کارکرد این مدل فر پیتزا شویم باید به مکانیزم آن بپردازیم:
شعله ها در زیر سنگ قرار دارند و حرارت پس از برخورد با سنگ و عبور از آن به بشقاب پیتزا می رسد و از داخل آن عبور می کند و به سطح بالای داخل فر می رسد و در آنجا انباشته می شود.حرارت داخل محفظه باعث طلایی شدن روی پیتزا می شود.بدین ترتیب همه جای پیتزا ( پایین و بالا) به خوبی پخته می شود و با توجه به ظرفیت فر صندوقی دو طبقه و زمان پخت مناسب می تواند سرعت مناسبی برای پخت پیتزا با تعداد بالا در ساعات پیک کاری داشته باشد.