بهزی
آسانسور اکبری، خرید فروش و تعمیر موتور آسانسور ایرانی و خارجی در تبریز
آسانسور اکبری، خرید فروش و تعمیر موتور آسانسور ایرانی و خارجی در تبریز

آسانسور اکبری، خرید فروش و تعمیر موتور آسانسور ایرانی و خارجی در تبریز

آشنایی با اجزای موتور آسانسور و عملکرد آن ها

زمان مطالعه 1 دقیقه

آشنایی با اجزای موتور آسانسور و عملکرد آن ها

برای بررسی اجزای موتور آسانسور و عملکرد آن ها، باید بدانید که آسانسور ها یکی از ماشین های پیچیده امروزی هستند که در صورت نصب و استفاده صحیح، مدت زمان طولانی را برای شما کار خواهند کرد. عملکرد هر آسانسور به عوامل مهمی از جمله کیفیت قطعات آن مرتبط است. یکی از مهم ترین قطعات آسانسور، موتور آن‌ است. موتور ها نقش کلیدی در ساختار و کارآیی آسانسور ها دارند.
در ادامه مطلب می خواهیم اجزای تشکیل دهنده دو نوع از رایج ترین و پرکاربردترین موتور های حال حاضر را برای شما بررسی کنیم تا یک راهنمای کامل برای انتخاب موتور آسانسور داشته باشید، و با اطمینان خاطر یک موتور مناسب برای آسانسور خود انتخاب کنید.

موتور و سیستم آسانسور گیربکس

برای معرفی اجزای موتور آسانسور و عملکرد آن ها، لازم است از قدیمی ترین نوع آن شروع کنیم که موتورهای گیربکس هستند. این نوع موتورها دارای سرعت بالایی هستند، تا به این وسیله در به حرکت در آوردن کابل و در نتیجه کابین آسانسور کمک کنند. البته امروزه چرخ دنده های سنتی دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند و نمونه های سیاره ای یا مارپیچی، جایگزین آن ها شده اند. در نهایت یک ترمز که توسط فنر بر روی سیستم نصب شده، به ثابت نگه داشتن کابین آسانسور در هر طبقه یا روی کف کمک می کند، تا امنیت افراد در کابین آسانسور تامین شود. این آسانسور ها اغلب دارای ظرفیت ۱۰ تا ۱۴۰۰۰ کیلو گرم هستند.

آشنایی با اجزای موتور آسانسور و عملکرد آن ها

در ادامه، اجزای موتور آسانسور و عملکرد آن ها را به طور دقیق تر بررسی خواهیم کرد.

ترمز:

ترمز موتور های گیربکس را اغلب بر روی وزنه های تعادل خواهید یافت. وظیفه آن، متوقف کردن آسانسور در مواقع ضروری است. هنگامی که به طبقه مورد نظر خود می رسید و می خواهید کابین را جهت پیاده شدن متوقف کنید، از این قطعه بهره خواهید برد.

گاورنر:

در ادامه بررسی اجزای موتور آسانسور و عملکرد آن ها، لازم است به وظیفه گاورنر یا همان قطعه کنترل سرعت اشاره شود. همان طور که از نامش مشخص است، وظیفه آن کنترل کردن سرعت آسانسور است. گاهی اوقات سرعت این ‌ماشین، بیش از اندازه افزایش پیدا می کند. در این شرایط، تنها گاورنر که از فولاد ساخته شده است می تواند کمک کننده باشد. این قطعه در فضایی پر از روغن نگه داشته می شود تا موجب روان بودن آن شود. برای جلوگیری از آسیب دیدن این قطعه، بهتر است روغن آن به طور مداوم چک شود.

پایه فولادی:

این قسمت نقش تراز را بازی می کند و تمامی قطعات را در یک سطح نگه می دارد تا آسیبی نبینند.

دفلکتور:

دفلکتور به جبران افت عمودی بین طناب های بالا بر فولادی که بین کابین و وزنه تعادل قرار دارند، خواهد پرداخت.

موتورخانه:

سیستم های گیربکس به یک موتورخانه جهت قرار دادن قطعه های خود نیاز دارند. این موتورخانه اغلب در بالاترین قسمت آسانسور قرار می گیرد. در صورت نبودن فضای کافی می توان آن را در طبقات پایین نیز قرار داد.

موتور و سیستم آسانسور گیرلس

در ادامه معرفی اجزای موتور آسانسور و عملکرد آن ها، لازم است ذکر کنیم که طراحی و نصب اولین آسانسور ها به سال ۱۹۰۳ در شهر بزرگ نیویورک باز می گردد. از آن جایی که علم و فناوری با سرعت در حال پیشرفت است، آسانسور ها نیز به پیشرفت خود ادامه دادند و در نهایت در سال ۱۹۷۲ نمونه های گیرلس معرفی شدند. موتورهای گیرلس دارای استاندارد لازم برای نصب بر روی ساختمان های بلند هستند و سرعت بالایی دارند.

سیستم های گیرلس، اغلب از یک موتور DC بزرگ که دارای سرعت کمی است (حدود ۵۰ تا ۲۰۰ دور در هر دقیقه) تشکیل شده اند. همچنین ۴ تا ۸ قطب دارند که به طور مستقیم به نوار محرک وصل هستند. یک ترمز برقی نیز بر روی این نوار محرک قرار دارد تا در مواقع ضروری از آن استفاده شود.

آشنایی با اجزای موتور آسانسور و عملکرد آن ها
۱) تراکشن شیو یا درام:

این قطعه به میل خروجی موتور محرک آسانسور متصل است. در اطراف آن چند شیار U و V شکل موجود است که طناب های بالا بر آسانسور در آن ها قرار می گیرد. اصطکاک به وجود آمده، هنگام حرکت طناب تعلیق از روی سطح شیار، موجب انتقال حرکت موتور محرک به کابین آسانسور یا وزنه تعادل آن خواهد شد.

۲) آرمیچر جریان مستقیم در موتور DC:

این نوع از موتور هایی است که جریان مستقیم دارند، با استفاده از برس های کربنی به کنترل جریان و عملکرد موتور خواهند پرداخت. به همین دلیل است که بازنگری و بررسی مرتب این برس ها و آرمیچر ها در عملکرد آسانسور بسیار اهمیت دارد، تا از بروز هر گونه آسیب احتمالی جلوگیری شود.

۳) روتور در موتور های AC:

در میان اجزای موتور آسانسور و عملکرد آن ها، این گونه موتور ها دارای مزیت های فراوانی هستند. به عنوان مثال سادگی و کیفیت خوبی که به مصرف کنندگان ارائه می دهند.

۴) ترمز:

این گونه سیستم ها اغلب دارای یک ترمز بر روی وزنه تعادل هستند تا با استفاده از آن، از هر گونه سرعت بیش از حد جلوگیری شود و در هر طبقه، به درستی بایستد.

۵) پایه فولادی:

موتور و ترمز سیستم گیرلس، اغلب بر روی این صفحه قرار می گیرند تا از جایگاه اصلی خودشان خارج نشده و موجب مختل شدن عملکرد آسانسور نشوند. این قطعه در هر دو مدل از موتور ها مشترک است.

۶) دفلکتور:

فلکتور نیز در هر دو نوع موتور ها دیده می شود. این قطعه شیاردار است و جهت جبران افت عمودی میان طناب بالا بر و کابین آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد.

حال که با اجزای موتور آسانسور و انواع آن آشنا شدید و از عملکرد هر کدام آگاه هستید، می توانید به راحتی و اطمینان موتور آسانسور مناسب خود را انتخاب کنید.