سنگ پرلیت
این سنگ از جمله سنگ های آتشفشانی سیلیسی می باشد. در واقع این سنگ بر اثر خروج گاز از دهانه آتشفشان ها و به علت قرار گرفتن در هوای خنک و به دام افتادن بخار آب درون آن ساختاری شیشه مانند به خود گرفته. از جمله ویژگی های perlite می توان به مقاومت بالای آن در برابر حرارت و رطوبت اشاره کرد. پرلیت چگالی پایینی دارد و نارسای حرارت و صوت محسوب می شود. همچنین perlite در برابر زلزله مقاومت مناسبی از خود نشان داده. پرلیت به راحتی قابل تراشیدن و برش دادن است ،انعطاف بالایی دارد و با سایر مواد ترکیب می شود.

همانگونه که گفتیم perlite همان گازهای ساطع شده از آتشفشان ها می باشد که بعد از خروج از دهانه آتشفشان ها بر زمین نشسته و پس از سرد شدن به سنگ تبدیل می شوند.این سنگ را به کارخانجات برده و آنها را شکسته و پرلیت ها را به قطعات کوچکتری تبدیل می کنند ، مرحله بعد قرار گرفتن آنها درون کوره است . درون کوره مواد شیمیایی و آب با پرلیت ترکیب شده . در نهایت این سنگ را به محیط بیرون با دمای مناسب برده تا آماده عرضه به بازار شود.
کاربرد پرلیت در ساختمان
امروزه با توجه به پیشرفت های صنعت ساختمان سازی به جای استفاده از مصالح سنگین، از مصالح سبک و مقاوم استفاده می شود. این سنگ به علت سبک بودن بیشتر در ساخت قطعات ازپیش ساخته شده همانند آجرهای پرلیتی استفاده می گردد. البته از موارد استفاده دیگر آن می توان به سبک سازی در ساخت ساختمان، عایق صوتی و حرارتی اشاره کرد. از این سنگ می توان در ساخت بتن بهره برد. بتن های ساخته شده با این نوع از پوکه معدنی وزن کمتر و مقاومت بالایی دارند. همچنین می توان پرلیت را با سیمان مخلوط کرده و ملات پرلیتی سبک ساخت.
کاربردهای دیگر پرلیت
🔰 کاربرد در کشاورزی
🔰 کاربرد پرلیت در صنایع ریخته گری
🔰 کاربرد به عنوان عایق
🔰 کاربرد در فیلتراسیون
🔰 داروسازی
🔰 صابون سازی
🔰 ساخت مواد پاک کننده

🔰 ساخت لاستیک 🔰 استفاده در پلیمرها 🔰 ساخت چسب 🔰 استفاده در صنایع بسته بندی 🔰 مکمل غذای حیوانات 🔰 استفاده در صنعت رنگسازی 🔰 کاربرد در صنعت نساجی 🔰 ساخت کاغذ 🔰 رنگ سازی