بهزی
ماشین سازی بشیری، طراحی و تولید انواع ماشین آلات صنعتی
ماشین سازی بشیری، طراحی و تولید انواع ماشین آلات صنعتی

ماشین سازی بشیری، طراحی و تولید انواع ماشین آلات صنعتی

کاربرد انواع ماشین ‌آلات صنعتی کدام‌ ها می‌باشد؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

کاربرد انواع ماشین ‌آلات صنعتی کدام‌ ها می‌باشد؟

توجه نمایید که به طور کلی انواع ماشین آلات صنعتی آن دسته از قطعه‌ های فلزی بسیار بزرگی هستند که در نوع متحرک و یا ایستا تولید می‌شوند. توجه نمایید که این دستگاه‌ ها از قطعات گوناگونی تولید شده‌اند که برخی از این قطعات متحرک هستند و برخی دیگر ثابت.

این ماشین آلات صنعتی با انواع مختلف انرژی‌ های گوناگون مانند انرژی سوخت ‌های فسیلی، مکانیکی، الکتریکی، و حتی هسته‌ای به انجام فعالیت‌ های می‌پردازند. ماشین‌ آلات صنعتی آن دسته از ماشین ‌هایی هستند که انرژی ‌هایی که ما گفتیم را به انرژی مکانیکی و حرکتی تبدیل می‌کنند تا بتوانند به تولیدکنندگان کمک کند تا محصولات خودشان را در سریع‌ترین زمان و با بالاترین کیفیت تولید کنند.

توجه نمایید که انواع ماشین‌ آلات صنعتی به تولیدکنندگان کمک می‌کنند تا نیروی کار انسانی تا حد بسیار زیادی پایین بیاید و کیفیت و دقت در تولید محصولات بالاتر برود. همچنین با استفاده از انواع ماشین‌ آلات صنعتی سطح تولید نیز بسیار بیشتر می‌شود و تولید انبوه به ثمر میرسد. تولیدکنندگان می‌توانند با استفاده از انواع ماشین‌ آلات صنعتی به‌ راحتی قابلیت تکرار تولیدات داشته باشند و بتوانند بدون نیاز به دست‌ کاری دوباره محصولات را تولید کنند.

همچنین کیفیت محصولات تولیدی با استفاده از انواع ماشین‌ آلات صنعتی بسیار بیشتر می‌باشد و سرعت تولید نیز بالاتر می‌رود. علاوه‌ بر این موارد پسماند هایی تولید شده توسط ماشین ‌آلات صنعتی بسیار کمتر از تولیدات انسانی می‌باشد همچنین ایمنی افراد و کارمندان چ هنگام استفاده از انواع ماشین‌ آلات صنعتی تا حد بسیار زیادی بالا میباشد‌.

سوراخ‌کاری روی قطعات بسیار پرتکرار و کاربردی است، چون برای مونتاژ قطعات و استفاده از پیچ‌ها و پین‌ها و یاتاقان‌ها یا ساخت بسیاری از مکانیزم‌ها یا عبور سیم‌ها و کابل‌ها و ده‌ها کاربرد دیگر باید سوراخ‌هایی با قطرها و شکل‌ها و عمق‌های مختلف روی قطعات ایجاد کنیم.

با این‌که بعضی ماشین‌های عمومی مثل دستگاه تراش یا دستگاه فرز امکان سوراخکاری قطعات را فراهم می‌کنند اما تجهیزات تخصصی‌تری هم برای ماشین‌کاری سوراخ ها عرضه شده است که در این راهنما بررسی می‌کنیم.

تجهیزات پتک یا چکش آهنگری، ضربه را در مدت زمانی کوتاه به سطح قطعه منتقل می‌کنند و بر اساس روش کارشان به گروه‌های مختلفی مثل چکش‌های سقوط آزاد (کلاچ تخته ای، تسمه ای، نیوماتیکی)، توان بالا (هیدرولیکی، پنوماتیکی، بخار) و انرژی بالا (شامل انواع طراحی های روز و مکانیزمهای انفجار) تقسیم می‌شوند

لیزر میتواند برای برشکاری، جوشکاری، سوراخکاری، حکاکی، صیقل کاری و عملیات حرارتی مورد استفاده قرار بگیرد و به مجموعه ی این فرآیندها ماشینکاری با اشعه ی لیزر یا Laser Beam Machining یا LBM گفته می شود. در این مقاله علاوه بر آشنایی با پرتوی لیزر، مشخصات و نحوه ی ایجاد آن، تمامی فرآیندها و دستگاه های ماشینکاری با لیزر (مثل برش لیزری، حکاکی با لیزر، جوش لیز و سوراخ‌کاری با لیزر) بررسی می‌شوند.

تعریف ماشین ساده و پیچیده

همانطوری که در بالا نیز اشاره شد، ماشین‌های پیچیده با جمع شدن انواع چند ماشین کوچک یا ساده بوجود می‌آیند مثل و ماشین‌های ساده نیز اجزائی ساده از ماشین‌ها مثل پیچ، اهرم‌ها، چرخ‌ها و … می‌باشند.

ماشین آلات صنعتی در عصر حاضر چه نقشی در صنعت دارند؟

سرعت تولید بالا، هزینه تولید کمتر همراه با کم شدن تعداد نیروی کار و بالا رفتن کیفیت تولید جزوی جدانشدنی از میزان تولید و درآمد بیشتر یک شرکت تولیدی یا خدماتی دارد. پس با هزینه زیاد اولیه برای تولید محصول با انتخاب ماشین آلات صنعتی مناسب می‌توان سرمایه گذاری عالی و کسب درآمد و جبران هزینه سرمایه را در بلند مدت انجام داد. در این حالت بحث مکانیزاسیون صنعتی و اتوماسیون صنعتی پیش می‌آید که در ادامه به توضیح این دو پرداخته می‌شود.

تفاوت مکانیزاسیون (Mechanization) و اتوماسیون (Automation)

مکانیزاسیون (Mechanization)، استفاده از ماشین آلات صنعتی، به صورت کامل یا جزئی، با هدف جایگزینی انسان یا حیوان می‌باشد. یعنی استفاده بیشتر و درست از صنعت در بهبود و بهتر کردن روند کار.

اتوماسیون (Automation) یا اتوماسیون صنعتی، برخلاف مکانیزاسیون، ممکن است به هیچ وجه به اپراتور انسانی وابسته نباشد و اکثرا هم هدف اتوماسیون صنعتی، عدم دخالت انسان و یکپارچه‌سازی و جایگزینی آن با هوش مصنوعی و منطق پذیر با کنترل پنل‌های مختلفی کامپیوتری، ربات‌ها با سیستم‌های مکانیکی، برقی و الکترونیکی می‌باشد.

کاربرد انواع ماشین ‌آلات صنعتی کدام‌ ها می‌باشد؟
مکانیزه کردن فرآیندهای صنعتی به چه منظوری انجام می‌شود؟

  • بهینه‌سازی خطوط تولید برای افزایش بهره وری
  • کاهش کار و شاید تعداد نیروی انسانی
  • برای کم کردن خطرات خطوط تولید، هزینه‌های جانی و مالی (مانند کارخانه‌هایی که با مواد مذاب، شیمیایی، کارهای سنگین و … سر و کار دارند. )
  • کم کردن هزینه‌های تولید
  • افزایش دقت تولید با حذف نیروی انسانی
  • افزایش کیفیت کار یا تولید با حذف نیروی انسانی
  • استفاده از کامپیوترها (کنترل پنل ها) برای کنترل فرایند

مزایای اتوماسیون صنعتی

  1. تکرار پذیری فعالیت ها و فرآیند ها
  2. افزایش کیفیت محصولات تولیدی
  3. افزایش سرعت و کمیت تولید
  4. کنترل کیفیت دقیقتر و سریعتر
  5. کاهش پسماند های تولید و ضایعات
  6. افزایش بهره وری واحد های صنعتی
  7. بالا بردن ضریب ایمنی برای نیروی انسانی و کاستن از فشارهای روحی و جسمی