بهزی
اوپال سنگ
اوپال سنگ، تولید کننده سنگ مصنوعی در گنبد

سنگ مصنوعی اوپال اولین و بزرگترین تولید کننده سنگ مصنوعی در شمال کشور و تولید کننده انواع براکت،سرستون،تاج،گل طراحی نمای کلاسیک در گنبد می باشد.

انواع سنگ مصنوعی

زمان مطالعه 1 دقیقه

انواع سنگ مصنوعی
سنگ مصنوعی چیست؟

سنگ مصنوعی، ترکیبی از سنگ‌های طبیعی با افزودنی‌های دیگر (پلیمر، رزین و…) است. مواد اولیه اصلی سنگ مصنوعی، سیمان و افزودنی‌های پلیمری هستند. مسبب اصلی وزن سبک و نصب بی‌دردسر این سنگ‌ها هم همین ترکیبات پلیمری هستند. با روی کار آمدن سنگ مصنوعی، دغدغه‌های مرتبط با تنوع در طرح و رنگ و همچنین استفاده از سنگ‌های متفاوت برای کاربری‌های مختلف ساختمانی، برطرف شده است. سنگ‌های مصنوعی کاربردهای زیاد و متنوعی دارند. از این سنگ‌ها به‌عنوان کف‌پوش، سنگ نمای بیرونی، ساختمان و سنگ‌فرش استفاده می‌شود. این سنگ‌ها همچنین در محوطه‌سازی هم کاربرد دارند.

ترکیبات سنگ مصنوعی

ترکیبات موجود در سنگ مصنوعی، شامل سنگ طبیعی به همراه افزودنی‌های دیگری مانند سیمان، رس، مواد پلیمری و… است. وجود هیچ یک از این ترکیبات در سنگ مصنوعی بی‌حکمت نیست. مثلاً سیمانی که در ترکیبات سنگ مصنوعی وجود دارد، باعث بالابردن طول عمر سنگ می‌شود. یا از رس برای آماده‌کردن سنگ و مقاوم ساختن آن در مقابل نور خورشید استفاده می‌کنند. اما به‌طورکلی سنگ مصنوعی از ۴ ماده زیر تشکیل شده است: آب سیمان سنگ‌دانه افزودنی بتن

سنگ مصنوعی چه تفاوتی با سنگ طبیعی دارد؟

از لحاظ هزینه، سنگ مصنوعی به دلیل سبک تولیدی‌اش و علاوه‌برآن، ویژگی‌هایی مثل ضخامت و وزن کمتری که دارد، هزینه کمتری نسبت به سنگ طبیعی خواهد داشت. از طرفی، سنگ مصنوعی پتانسیل بیشتری در ترکیب مواد مختلف دارد. این قابلیت امکان استفاده از این سنگ را در کاربری‌های مختلف فراهم کرده است.

انواع سنگ مصنوعی
سنگ مصنوعی چگونه ساخته می‌شود؟

سنگ‌های مصنوعی انواع زیادی دارند. ممکن است تعدادی از مواد مصرفی در این سنگ‌ها یکسان باشد، اما در نهایت همه این سنگ‌ها تفاوت‌های قابل‌توجهی در ترکیبات با هم دارند.

انواع سنگ مصنوعی
انواع سنگ مصنوعی
سنگ مصنوعی سمنت پلاست

در برخی مواقع ممکن است سنگ سمنت پلاست و موزاییک پلیمری را به‌عنوان دو نوع سنگ متفاوت معرفی کنند. درحالی‌که سمنت پلاست و موزاییک پلیمری یکی هستند و تنها تفاوتی که میان این دو وجود دارد، مقاومت بالاتری است که سنگ‌های نانو سمنت پلاست دارند. در این دسته از سنگ‌های مصنوعی، مواد کنترل‌کننده، ماده پلیمری (برای مقاوم‌سازی سنگ)، پیگمنت‌های معدنی، مواد نانو (پایدارکننده)، سبک دانه طبیعی و دیگر مواد معدنی مختلفی استفاده می‌شود. از سنگ مصنوعی سمنت پلاست یا همان موزاییک پلیمری، در صنایع و محصولات متفاوتی استفاده می‌شود: کف‌پوش‌های رنگی نماهای ساختمانی متفاوت نمای دکوراتیو سنگ بادبر نمای مشبک ستون‌های سنگی موزاییک آنتیک نرده‌های سنگی زیباسازی فضای سبز جداول خیابان پله و….

سنگ مصنوعی کورین

از آلومینیوم تری هیدرات، مواد معدنی بوکسیت و رزین‌های پلی متیل متا اکریلات و پیگمنت تشکیل شده است. این سنگ ویژگی‌های زیادی مثل خاصیت ضد اسید بودن و شکل‌پذیری بسیار بالا دارد. خاصیت شکل‌پذیری بالای سنگ کورین باعث شده تا به آن سنگ گرما سخت نیز بگویند. سنگ کورین کاربردهای بسیار زیادی دارد و به‌راحتی می‌توان در خیلی از مکان‌ها، به‌خصوص در آشپزخانه از آن استفاده کرد. کاربردهای سنگ مصنوعی کورین: سطح اُپن و کابینت سینک ظرف‌شویی محصولات مصرفی در سرویس بهداشتی

سنگ مصنوعی مشابه کورین

جالب است بدانید با اضافه‌کردن مواد معدنی، گرانول‌ها و افکت‌ها، بوکسیت و رنگ‌دانه‌های مختلف، می‌توان محصولاتی شبیه به کورین (با قابلیت‌های سنگ کورین) تهیه و تولید کرد. البته باید توجه داشت که با وجود امکان تولید سنگ کورین یا سنگ مشابه کورین، تجهیزات موردنیاز برای تولید آنها کمیاب و گران‌قیمت است.

سنگ مصنوعی کوارتز

تحت پرس، وکیوم، ویبره و پولیشینگ، توسط مواد پلیمری مخصوص، سنگدانه‌های معدنی خاص و سنگدانه کوارتز تولید می‌شوند. سنگ مصنوعی کوارتز مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار دارد در مقابل رطوبت، جذب بسیار کمی دارد. این سبک از سنگ‌ها قابلیت ضد خش دارند و در برابر اسید و باز بسیار مستحکم هستند.

کاربردهای سنگ مصنوعی کوارتز:

ساختمان کف‌پوش اداری فرودگاه پله داخل آسانسور سنگ قبر به‌عنوان سنگ اُپن با قوام بالا

سنگ مرمر مصنوعی

سنگ مرمر مصنوعی قابلیت عبور نور را ندارند و دلیل آن استفاده از فیلر زیاد در ترکیبات سنگ است. ترکیبات این سنگ شامل انواع مواد معدنی و رزین‌های پلیمری نانو است که در قالب سنگ‌های تک‌رنگ، مرمر و گرانیت تولید می‌شود. همچنین سنگ مرمر در مقابل اسید و باز البته به جز اسیدسولفوریک، مقاومت بالایی دارد.

کاربرد سنگ مرمر مصنوعی

سنگ اُپن و کابینت سنگ سینک ظرف‌شویی محصولات سرویس بهداشتی زیردوشی سنگ نمای رومی مجسمه ستون

سنگ دکوراتیو مصنوعی

سنگ‌های دکوراتیو که مدتی است موردتوجه عده زیادی قرار گرفته‌اند، امروزه با ترکیبات و ظاهری جدید در بازار عرضه می‌شوند. منظور از ظاهر جدید سنگ دکوراتیو، متد جدیدی است که در تولید آن به کار گرفته‌اند. از مزایای سنگ دکوراتیو مصنوعی می‌توان به مقاومت بالا در برابر ساییدگی و دما و مواد اسیدی، پایداری بالا، نصب بی‌دردسر، وزن کم، تنوع زیاد و قابل شستشو بودن آن اشاره کرد.

کاربرد سنگ دکوراتیو مصنوعی

محوطه‌سازی ساختمان نمای شومینه نماسازی آب‌نما نمای بیرونی و درونی ساختمان نماسازی راه‌پله و….

ضخامت سنگ مصنوعی

سنگ‌های مصنوعی انواع زیادی دارند و هر یک از آنها توسط مواد متفاوتی ترکیب و ساخته شده‌اند؛ بنابراین رقم مشخصی برای ضخامت سنگ‌های مصنوعی وجود ندارد و باتوجه‌به نوع سنگ مصنوعی این رقم متغیر خواهد بود. به‌طورکلی استانداردی که برای ضخامت سنگ مصنوعی در نظر گرفته شده، ضخامتی بین ۱۴ و ۱۸ میلی‌متر و ۳ سانتی‌متر بوده است.