تفاوت چسب سنگ با چسب کاشی
چسب سنگ ترکیبی است که از آن برای چسباندن سیمان، انواع سنگ و حتی سرامیک استفاده می شود. چسب سنگ دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط آب و هوایی است. بعد از استفاده از چسب سنگ و خشک شدن آن، این ترکیب در برابر حلال های شیمیایی مانند اسیدها، نفت، روغن و حتی اسید مقاومت بالایی دارند. استفاده از سنگ چسب محدود به دمای خاصی نیست و می تواند در دماهای متفاوتی بعد از گذشت زمان معینی خشک شود. چسب سنگ برای موارد مشخص و متعددی کاربرد دارد که می توان به برخی از آن ها اشاره کرد:
چسباندن انواع کاشی، سرامیک و سازه های سفالی چسباندن آجر به رمپ چسباندن فولاد به بتن چسباندت قطعات پیش ساخته بتنی چسباندن و اتصال انواع سنگ به سطوح عایق حرارتی فایبرگلاس
چسب سنگ ها بر اساس نوع کاربردی که دارند دارای ترکیبات متفاوتی هستند اما متداول ترین آن ها بر پایه رزین های اپوکسی و یا پلی استر ساخته می شوند. انواع چسب سنگ به صورت سطلی و تیوپی در بازار وجود دارند. در کنار چسب سنگ باید از سخت کننده یا هاردنر استفاده کرد، این محصول نقش بسزایی در دوام و کیفیت چسب سنگ دارد. سطحی که توسط چسب سنگ یا چسب کاشی چسبیده می شود باید تمیز و عاری از هر گونه گرد و غباری باشد چرا که این موارد باعث می شوند چسب، چسبندگی لازم را نداشته باشد. در استفاده از چسب سنگ ها باید اصولی را رعایت کرد به طور مثال اگر سطح مورد نظر، سیمانی باشد،باید قبل از عملیات چسب کاری مرطوب شود. چسب کاشی نیز نوعی از ترکیبات شیمیایی است که جایگزین ملات های سنتی شده است و عمده استفاده آن برای چسباندن کاشی و سرامیک به سطوح است. چسب کاشی را می توان به صورت آماده و در کیسه های مخصوص به صورت بسته بندی از بازار تهیه کرد. ترکیبات چسب کاشی شامل سیمان پورتلند غیرآلی، ماسه ریز و افزودنی های دیگر چسب دار است.
انواع چسب سنگ
چسب سنگ خمیری این نوع از چسب سنگ دارای مقاومت بسیار بالایی است و نسبت به انواع دیگر جرم کمتری دارد. چسب سنگ خمیری در برند های متفاوتی در بازار وجود دارد و از کیفیت قابل قبولی برخوردار است.
چسب سنگ پودری
چسب سنگ پودری در دو رنگ سیاه و سفید موجود است و ترکیبات آن شامل سیمان و پلیمر است. این نوع از چسب سنگ برای چسباندن موزاییک، آجر، سفال و انواع سنگ مناسب است. این نوع از چسب سنگ ها برای استفاده از محیط هایی که رطوبت دارند و مدام با آب در تماس هستند مانند استخر مناسب هستند. چسب سنگ های پودری علاوه بر اینکه دارای قدرت چسبندگی بالایی هستند می توانند در لایه های نازک و یا ضخیم مورد استفاده قرار گیرند.ویژگی های چسب سنگ
از آن جایی که چسب سنگ یک محصول شیمیایی است باید به شیوه نگهداری آن توجه کرد. این ماده شیمیایی نباید در دماهای بالا نگهداری شود. شرایط نگهداری ازچسب سنگ بر روی سطل یا جعبه آن درج شده است. چسب سنگ ها در برند های متفاوتی در بازار وجود دارند. * چسب سنگ ها اغلب قابلیت سنباده خوری و تراشکاری را دارند و این باعث می شود که بتوان ضخامت مورد نیاز از آن را به دست آورد. * می توان چسب سنگ را قبل از مصرف با رنگ دلخواه مخلوط کرد. * سخت کننده ها به عنوان جز دوم چسب سنگ به میزان یک درصد به کل ترکیب اضافه می شوند. * نوع پر فروش و پرطرفداری از چسب سنگ ها وجود دارد که بی رنگ هستند و سرعت بالایی در خشک شدن دارند.
ویژگی های چسب کاشی
چسب کاشی به نسبت ملات های سنتی دارای مقاومت و استجکام بالایی است. این مورد باعث می شود که مصالح چسبیده شده با استفاده چسب کاشی در مواقعی مانند زلزله، آسیب کمتری ببینند. * چسب کاشی در برابر رطوبت و آب مقاومت بالایی دارد و حتی می توان بعد از خشک شدن آن را عایق رطوبت دانست. * نحوه اتصال و استفاده از چسب کاشی بسیار راحت است. * از نظر اقتصادی استفاده از چسب کاشی برای خریدار مقرون به صرفه است. * چسب کاشی را می توان در دو نوع پودری و خمیری در بازار تهیه کرد. در خرید انواع چسب سنگ و چسب کاشی، نکته قابل توجه این است که باید در خرید این محصول به کیفیت و مرغوب بودن آن دقت کرد.