بهزی

انتخاب بهترین چوب برای منبت کاری

زمان مطالعه 1 دقیقه

انتخاب بهترین چوب برای منبت کاری

انتخاب بهترین چوب برای منبت کاری

انتخاب بهترین چوب برای منبت کاری می‌تواند کار دشواری باشد. برخی از چوب‌ها بسیار نرم هستند، در حالی که برخی دیگر، مانند کاج، می‌توانند پر از گره باشند.

چگونه بهترین چوب برای منبت کاری را پیدا کنیم؟

ابتدا باید نوع چوب ایده‌آل نیازهای خود را پیدا کنیم. برخی از افراد ممکن است به دنبال چوب برای منبت کاری ظروف آشپزخانه، مانند قاشق یا کاسه باشند. در این صورت به چوب سختی نیاز خواهید داشت که رطوبت را جذب نکند، بادوام باشد و به راحتی شکسته نشود. چوب بلوط یا درخت زبان گنجشک برای ظروف آشپزخانه و غذاخوری می‌توانند انتخاب جالب به نظر بیایند. اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که این چوب‌ها در عین اینکه مقاوم هستند و رطوبت را به خود جذب نمی‌کنند، اگر با روغن تماسی داشته باشند، به سرعت لکه می‌شوند. بنابراین بلوط و درخت زبان گنجشک چوب مناسب منبت کاری برای زمانی هستند که محصولات آن‌ها با روغن تماس ندارند. از طرف دیگر، اگر از چوب برای منبت کاری به خاطر تزئین استفاده می‌کنید، می‌توانید از انواع چوب نرم یا چوب سخت استفاده کنید.

در انتخاب چوب برای منبت کاری باید چه معیارهایی داشته باشیم؟

هنگام انتخاب چوب برای منبت کاری باید به عوامل مختلفی توجه کرد. اول از همه، شما به چوبی نیاز دارید که الگوهایی متراکم داشته باشد، در غیر این صورت ارزش زیبایی‌شناختی خود را از دست می‌دهد و منبت‌کاری شما چنگی به دل نخواهد زد. علاوه بر این، شما نمی‌خواهید محصولات منبت‌کاری‌شده پس از خشک‌شدن، رطوبت زیادی به خود جذب کنند، زیرا این امر خطر تاب‌برداشتن و از بین رفتن شکل صنایع دستی را افزایش می‌دهد. این فاکتور به ویژه هنگام منبت‌کاری وسایلی کاربردی، مانند قاشق یا کاسه، بسیار مهم است. سه ویژگی دیگر که در انتخاب بهترین چوب برای منبت کاری باید در نظر گرفته شوند، عبارتند از:

سهولت منبت‌کاری: منبت‌کاری روی چوب خیلی آسان نیست. کارِ دستی فراوان و معمولاً زمان زیادی می‌طلبد. حتی یک وسیله کوچک، مانند قاشق، می‌تواند قسمت زیادی از روز را اشغال کند. بنابراین، به نفع شماست که با چوب نرم‌تری کار کنید که به راحتی منبت‌کاری می‌شود. تازه‌تر، بهتر است: چوب، به‌طور کلی، بالاترین میزان رطوبت را دارد، بنابراین زمانی که سبز و تازه است، کار کردن با آن، آسان‌تر است. با این حال، فراموش نکنید که آن را از تابش مستقیم نور آفتاب و همچنین باران دور نگه دارید. در غیر این صورت، به‌شدت شکاف بر می‌دارند تمیز و صاف: وقتی در حال منبت‌کاری هستید، انگار دارید با الیاف کار می‌کنید. بنابراین، هنگامی که در این الیاف، گره یا سایر آسیب‌های چوب اختلال وارد نمی‌کنند، فرآیند منبت‌کاری بسیار لذت بخش‌تر می‌شود. برای این منظور، مهم است که با شاخه‌ها یا کُنده‌های صاف و بدون گره کار کنید.

بهترین چوب برای منبت کاری کدام است؟

چوب نمدار آمریکایی (basswood)

اولین انتخاب ما چوب نمدار آمریکایی است که شاید محبوب‌ترین چوب برای منبت کاری باشد. این چوب مخصوص منبت کاری، خصوصیات یک چوب نرم را دارد که کار با آن بسیار آسان است. چوب نمدار آمریکایی برای ایجاد هنرهای چوبی، از کاسه و بشقاب‌های تزئینی گرفته تا قاشق، عالی است. تقریباً هیچ بویی ندارد و به خوبی می‌تواند از پس لکه‌های روغن برآید. بر چوب نمدار آمریکایی، هم می‌شود در امتداد و هم روی بافت چوب منبت‌کاری کرد. این چوب همان‌طور که گفته شد، اغلب برای ظروف آشپزخانه استفاده می شود، زیرا برای غذا بی‌خطر است. بنابراین می‌توانید با آن با خیال راحت، قاشق، کاسه و بشقاب درست کنید.

گردوی سفید (Butternut)

اگر بودجه کمی دارید، شاید بهتر باشد به چوب گردوی سفید که با عنوان باترنات هم شناخته می‌شود، نگاهی بیندازید. مانند چوب نمدار آمریکایی، کار با چوب گردوی سفید بسیار آسان است. این چوب مناسب منبت کاری است و با آن می‌شود لکه‌ها را به‌خوبی مدیریت کرد. سطح بو آن کم است. چوب خام گردوی سفید می‌تواند بسیار مقرون به صرفه باشد. و دارای روکش طبیعی با رگه‌های (woodgrain) درشت چوب است. به عنوان چوب مخصوص منبت کاری، گردوی سفید می‌تواند یک انتخاب عالی برای هر هنرجویی باشد.

گردو (Walnut)

گردو به عنوان چوب برای منبت کاری یک گزینه متراکم و محکم است. رنگی تیره دارد و رگه‌های آن مستقیم هستند. به دلیل سفت‌تر بودن بافت گردو، بهتر است آن را با یک چکش چوبی (mallet) برش دهید. این چوب دارای یک روکش طبیعی و تمیز است که می‌تواند به محصول نهایی کارتان زیبایی بیشتری ببخشد. صنایع چوبی که با گردو ساخته می‌شوند، بادوام‌ترند و در برابر رطوبت مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهند. نسبت به گردوی سفید و نمدار آمریکایی می‌شود کنترل بیشتری روی چوب گردو داشت.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.