- تمام گردان
- ثابت
- کشویی مکانیکی
- کشویی هیدرولیکی
بکهو لودر شامل یک لودر از جلو و یک بیل مکانیکی در عقب است. اندازه بکهو لودر از لودر و بیل مکانیکی کوچکتر است. و معمولا برای حجم کاری کمتر استفاده میشود. از بکهو لودر برای حفاری کم عمق، ایجاد کانال کوچک و متوسط برای لوله گذاری و جابجایی و حمل خاک استفاده میشود. انواع بکهو با توجه به شرایط عملیاتی به شرح زیر است :
بیل مکانیکی (Excavator)
انواع بیل مکانیکی برای گودبرداری در خاکهای نرم و سخت، سنگ های نرم و مواد غیر سنگی استفاده میگردند. برای حفاری کانالهایی جهت جاگذاری لوله ها و کابل های ادارات برق، تلفن و آب و فاضلاب و حوضچههای بزرگ و نوع خاص آن برای معادن مورد استفاده قرار میگیرد. بیلهای مکانیکی میتوانند انواع خاک ها بجز صخره سنگ ها را حفر نمایند. صخره سنگها باید ابتدا توسط دستگاههایی مانند ریپر یا چکش هیدرولیکی تخریب و پس از آن توسط بیل برداشت شوند.
از بیل مکانیکی برای حفاری خاک به خصوص در اغلب زمینهای خرده سنگی که حفاری آن توسط ماشین آلات دیگر راهسازی جز بولدوزر عملی نیست، استفاده میشود. بیل قادر است علاوه بر حفاری، مواد حاصله را در داخل وسایل حمل مواد خاکی بار نماید. از این ماشین برای بار کردن همه نوع مواد اعم از سنگی، شنی و رسی و غیره میتوان استفاده کرد. همچنین برای حفر و زاویه دادن به کانالها از آن استفاده میشود.
انواع بیلهای مکانیکی رایج بر اساس
تقسیم بندی بیلها از لحاظ نوع شاسی که بر روی آن سوار میشوند:
✅ بیل مکانیکی چرخ زنجیری
✅ بیل مکانیکی چرخ لاستیکی
اجزای بیلهای مکانیکی
بیلهای مکانیکی از اولین انواع ماشین آلات مدرن راهسازی، است که در عملیات خاکی بکار رفته است بیلهای مکانیکی عمدتا” برای گودبرداری در خاک بارکردن آن با کامیون یا تریلی و یا تسمه نقالهها بکار میرود انواع پرقدرت آن قادر به گودبرداری در تمام انواع خاکها بجز صخره سنگها بدون تخریب اولیه میباشد. در ادامه به معرفی قطعات بیل مکانیکی میپردازیم.
اجزای بیل مکانیکی ازسه قسمت اساسی تشکیل شده است :
✅ارابه
✅قسمت اتاقک گردان روی ارابه
✅ قسمت الحاقی جلوی ماشین
ارابه یا شاسی بیل مکانیکیها به دو نوع تقسیم میشود:
شاسی چرخ زنجیری
شاسی چرخ زنجیری با ثبات و قابل اطمینان برای اتاقک چرخنده فوقانی ایجاد میکند و قابلیت تحرک بسیار خوبی در محل خاکبرداری ایجاد میکند در ضمن به دلیل سطح وسیع چرخها فشار کمی بر روی خاک ایجاد میکند که امکان کار بر روی خاکهای سست را فراهم میکند در مواردی که بر حسب نوع خاک اصطکاک بیشتری مورد نیاز بوده و مسئله لغزندگی وجود داشته باشد نقش زنجیر در ماشین اهمیت پیدا میکند در عوض اینگونه بیلها سرعت کمی دارند.
شاسی چرخ لاستیکی ( کامیون )
شاسیهای چرخ لاستیکی دارای سرعت حرکتی بیشتری بوده ولذا برای کارهای کوچکی که تعداد صفر زیاد بوده و سطح راه مورد استفاده محکم باشد مفیدترند این نوع شاسی خود بر دونوع است : نوع خود متحرک که از اتاق فرمان میگیرد و نوع دیگر که در قسمت عقب کامیون نصب میشود و آن را کامیونی میگویند؛ سرعت نوع اول ۵۰ و سرعت نوع دوم ۸۰کیلومتر در ساعت میرسد .
انواع بیلهای مکانیکی
بیل مکانیکی با جام معکوس
به این بیل اسامی متعددی داده می شود از قبیل:کج بیل – بیل پشت خم وبیل کششی.
این بیلها در دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی هستند و برای حفاری مناسبند.
بیل مکانیکی با سیستم کابلی
این بیل مکانیکی عبارت است از اتاقک گردانی که سوار بر چرخ ها بوده و در انتهای جلویی آن بیل متصل شده است. این بیل در دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی می باشند.
بیل کششی ( دراگلاین )
بیل کششی دراگلاین ازیک اتاق فرمان – جرثقیل – جام بیل کششی و کابلهای لازم جهت کنترل قسمتهای مختلف تشکیل شده است.بیل کششی قادر است در سطوح خیلی بالاتر و خیلی پایینتر از سطح اتکاء خود است و در انواع زمینه های مورد استفاده قرار می گیرد. بازوی طویل آن برای حفاری و تخلیه مواد کنده شده مفید بوده و زمان سیکل کار کوتاه از محاسن این ماشین میباشد.
جرثقیل
جرثقیل تشکیل شده از اتاق فرمان و یک تیر بلند مشبک و قلب جرثقیل و معمولا برای بلند کردن اجسام سنگین و حرکت دادن آنها بکار میرود. با اتصال دستگاههای مختلف به انتهای تیر مشبک بلند جرثقیل میتوان از استفادههای دیگری نمود. جرثقیلها هم بر دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی میباشند که امروزه بیشتر هیدرولیکی وجود دارد.