بهزی
شرکت زرین طعم سلامت، تولید خشکبار و حبوبات در تهران
شرکت زرین طعم سلامت، تولید خشکبار و حبوبات در تهران

شرکت زرین طعم سلامت، تولید خشکبار و حبوبات در تهران

معرفی انواع حبوبات و خواص آنها

زمان مطالعه 1 دقیقه

معرفی انواع حبوبات و خواص آنها
حبوبات به عنوان بخش مهمی از غذای ایرانی‌ها به شمار می‌روند. از حبوبات در غذا‌های مختلف ایرانی استفاده می‌شود. دلیل پرطرفدار بودن حبوبات، در کنار خوشمزه بودن خواص شگفت‌انگیز آن‌ها برای سلامتی بدن است.
لوبیا؛ یکی از محبوب ‌ترین حبوبات

لوبیا به یکی از محبوب‌ترین و پر استفاده‌ترین حبوبات در ایران تبدیل شده است. لوبیا در انواع و شکل‌های مختلفی (قرمز، سفید، چیتی، چشم بلبلی و …) تولید می‌شود. لوبیا را می‌توان با غلاف سبز آن به صورت تازه یا به صورت خشک شده مورد استفاده قرار داد. لوبیا چیتی طعم بسیار خوبی دارد و در انواع غذا‌ها قابل استفاده است. با کمک لوبیا قرمز که رنگ بسیار زیبایی دارد، بهترین قورمه سبزی‌ها پخته می‌شوند. لوبیا سفید هم پایه ثابت آبگوشت و آش است.

عدس؛ مقوی ‌ترین حبوبات و سرشار از آهن

عدس یکی از حبوبات پر خاصیت بوده که مصرف آن در ایران رایج است. خوردن عدسی یا همان عدس پخته شده در وعده صبحانه یکی از عادات ایرانیان است. این ماده غذایی نیاز‌های بدن را تامین می‌کند. عدس‌ها از نظر شکل و اندازه به چند دسته تقسیم می‌­شوند؛ دو دسته عدس درشت و عدس ریز در بازار شناخته شده‌اند. رنگ عدس‌ها نیز ممکن است کمی با هم تفاوت داشته باشد؛ عدس سبز، قهوه‌ای و نارنجی که با نام دال عدس شناخته می‌شود.

نخود؛ منبع غنی پروتئین

نخود حبوباتی است که در ایران به مقدار زیاد کشت می‌شود. نخود کاربرد‌های زیادی دارد و در انواع آش و آبگوشت استفاده می‌شود. دانه‌های نخود به رنگ‌های مختلفی در بازار دیده می‌شوند. نخود می‌تواند سبز، کرم، زرد یا حتی قرمز باشد. یک نمونه نخود سیاه هم وجود دارد که در ایران کاربرد خیلی زیادی ندارد. طعم نخود هم متفاوت بوده و با توجه به گونه و محل کاشت می‌تواند متفاوت باشد. نخود به عنوان یک پروتئین گیاهی شناخته شده که بخشی از نیاز پروتئین بدن را تامین می‌کند.

معرفی انواع حبوبات و خواص آنها
ماش؛ غنی از آنتی اکسیدان

در ادامه معرفی انواع حبوبات و خواص آن‌ها به ماش می‌پردازیم. ماش به عنوان یک گیاه بومی هندوستان شناخته می‌شود که در ایران نیز جزء دسته حبوبات بوده و طرفداران خاص خود را دارد. مهم‌ترین غذایی که با ماش تهیه می‌شود ماش پلو است که طعم بسیار خاصی دارد. غذا‌های دیگری مانند آش ماش، شله ماش و سوپ و سالاد نیز با این حبوبات خوشمزه تهیه می­شوند. ماش به رنگ‌های سبز، خاکستری یا قهوه‌ای پرورش داده می‌شود.