نوعی کاغذ چاپ سفید و نازکی است که از عبور دادن کاغذ نازک شده در اسیدسولفوریک و کلرید روی تولید میشود. با این عمل مقاومت کاغذ در برابر حرارت کم، بالا میرود. همین امر باعث نچسب بودن کاغذ میشود. در صنعتهای مختلف از آن استفاده میشود. طراحی در معماری یا گرافیک و نقشهکشی و همچنین صنایع غذایی یا محصولات پوششی از موارد استفادهٔ این کاغذ به حساب میآید. به آن کاغذ شیشهای مات هم میگویند. در ظاهر شبیه به کاغذ مومی میآید. اما در کاربرد کمی تفاوت با آن دارد. مهمترین تفاوت این دو مقاومت در برابر حرارت است که کاغذ پوستی از مقاومت بالاتری برخوردار است. کاغذ مومی بیشتر در صنایع خوراکی مورداستفاده است. این کاغذ در طراحی گرافیک و معماری بسیار مورد استقبال مخاطبان خود قرار میگیرد.
کاربرد کاغذ پوستی
این کاغذ در صنایع مختلفی مورداستفاده قرار میگیرد. کاغذ پوستی برای خوشنویسی، طراحی گرافیک، رسم الگو خیاطی، نقشهکشی، صنایع غذایی و آشپزی استفاده میشود. در زیر به برخی از این موارد اشاره میکنیم: پیچیدن دور لباس و کفش درون جعبه تمرین طراحی سیاهقلم رسم الگو در خیاطی نقشهکشی طراحی چهره آشپزی کیک و شیرینی پزی کاغذ سینی فر و قالبها

ویژگی یک کاغذ پوستی خوب چیست؟
هر محصولی در بازار دو نمونه باکیفیت و بیکیفیت دارد. تشخیص اصل یا کپی بودن کاغذ کار سختی نیست. در اینجا به چند نمونه بارز از ویژگیهای مهم کاغذهای پوستی اشاره میکنیم. در ابتدا یک کاغذ خوب باید نازک و نیمه شفاف باشد. منظور از نیمه شفاف یعنی بتواند نور را از خود عبور دهد. سطحی یکنواخت داشته باشد. نازک و سفیدرنگ باشد. به طوری که خطوط ریزودرشت طراحی از سمت دیگر آن نمایان باشد. به همین منظور از آن بهعنوان کاغذ شیشهای هم نامبرده میشود. عدم خطوط شکستگی در سطح کاغذ یکی دیگر از نشانههای کاغذ سالم و باکیفیت است. سطح آن باید زبر باشد تا اثر کربن مداد را در خود حفظ کند.
فرق کاغذ پوستی و مومی در چیست؟
کاغذ پوستی از آن دسته از کاغذهایی است که در صنعت آشپزی و صنایع غذایی کاربرد دارد. به دلیل خاصیت ضد چربی و نچسب بودن و مقاومت در برابر گرما این نوع کاغذ، معمولا از آن برای شیرینی پزی و قرار دادن در فر و اجاق استفاده میکنند تا موادی که برای طبخ روی آن ریخته شده، به ظرف، قالب، سینی فر و حتی خود کاغذ نچسبد.
در مقابل به دلیل وجود پارافین در مواد تشکیل دهنده کاغذ مومی، به هیچ عنوان نباید از این کاغذ برای آشپزی و قرار دادن در فر و اجاق گاز استفاده کرد؛ به این خاطر که کاغذ مومی در فر میسوزد و دود حاصل از آن غذا و شیرینی را بدبو و بدمزه میکند. در نگاه اول بسیاری از افراد این دو کاغذ را با هم اشتباه میگیرند. مهمترین مشخصهای که ظاهر کاغذ پوستی را از مومی متمایز میکند، جنس سیلیکونی یکی طرف کاغذ پوستی و مات بودن طرف دیگر آن است.