نان جو یا نان گندم سبوس دار هر دو از نان های مفید و با ارزش غذایی بالا هستند. استفاده از نان سبوس دار و نان جو برای بدن انسان مفید است با این وجود می توان گفت تفاوت هایی در ارزش غذایی این دو نان وجود دارد. در ادامه سعی می کنیم تفاوت نان جو و نان سبوس دار را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
نان جو
نان و غلات، بخش مهمی از رژیم غذایی هر انسان را تشکیل می دهند. بخش عمده ای از انرژی بدن انسان از طریق مصرف نان و سایر کربوهیدرات ها تامین می شود.
در بین انواع نان موجود در بازار، نان جو نسبت به نان های سفید و تصفیه شده، ارزش غذایی بهتری دارد. این نان به نان قهوه ای نیز معروف است و منبع خوبی برای تامین فیبر و ویتامین های مورد نیاز بدن به شمار میرود. ویتامین B در حفظ شادابی و زیبایی پوست تاثیر زیادی دارد. مصرف نان جو می تواند تضمین کننده شادابی و جوانی پوست شما باشد.
از این نان برای کاهش سطح کلسترول و درمان یبوست نیز استفاده می شود. نان جو نسبت به سایر نان ها، کربوهیدرات های پیچیده تری دارد که باعث می شود دیرتر احساس گرسنگی داشته باشید. بنابراین اگر رژیم لاغری و تناسب اندام دارید و می خواهید سریع تر وزن کم کنید، مصرف نان جو گزینه مناسبی است.

نان سبوس دار
نان سبوس دار نیز مانند نان جو، ارزش غذایی بالایی دارد. نان سبوس گندم، نسبت به نان های تصفیه شده، رنگ تیره تری دارد و دیرتر نیز هضم می شود. بنابراین مصرف این نان، برای کسانی که فعالیت بدنی زیادی انجام می دهند، توصیه می شود. نان سبوس دار منبع مناسبی برای تامین املاح معدنی، کربوهیدرات، پروتئین، فیبر و سایر ویتامین ها است.
تفاوت نان جو و نان سبوس دار
نان جو یا نان گندم سبوس دار، هر دو از نان های مفیدی هستند که مصرف روزانه آن ها برای حفظ سلامت بدن انسان توصیه می شود. از مهم ترین تفاوت و فرق نان جو و نان سبوس دار می توان به تفاوت در میزان کالری، میزان سیرکنندگی و میزان فیبر موجود در نان اشاره کرد.

به طور کلی می توان گفت نان جو نسبت به نان سبوس دار، فیبر، کالری و میزان سیر کنندگی بیشتری دارد. با مصرف نان جو نسبت به نان سبوس دار، انرژی بیشتری دریافت کرده و دیرتر احساس گرسنگی خواهید داشت. بنابراین؛ اگر می خواهید سریع تر وزن کم کنید و در مدت کوتاه تری به وزن ایده آل خود برسید، مصرف نان جو، اولویت بیشتری دارد. همچنین برای کسانی که روده تحریک پذیر دارند، توصیه می شود از نان جو بیشتری در رژیم غذایی خود استفاده کنند.