خورشت قورمه سبزی
شاید بتوان خورش قورمهسبزی را معروف ترین غذای محلی ایران دانست. بسیار بعید است که در سراسر این کره خاکی، بتوانید یک ایرانی را پیدا کنید که قورمهسبزی را نچشیده باشد. این خورش یکی از لذیذترین غذاهای محلی ایران است و محبوبیتی عالمگیر دارد؛ تاجاییکه حتی پیتزای قورمهسبزی هم ابداع شده است! پیاز، گوشت، سبزی، لیموعمانی، لوبیا و روغن، مواد تشکیلدهنده این خورش لذیذ هستند. البته در هرکدام از شهرهای ایران دخلوتصرفهایی در فرایند پخت این خورش صورت میگیرد؛ مثلاً لوبیاقرمز با لوبیاچیتی جایگزین میشود یا در ادویهها و ترکیب سبزیها تغییراتی میدهند که همه این تغییرات براساس ذائقه، اقلیم و سلیقه مردم آن شهر است.
خورشت قیمه
قیمه یکی از قدیمیترین و البته خوشمزهترین غذاهای سنتی ایرانی است. عطر و بوی خورش قیمه، این قابلیت را دارد که فرد سیر را هم سر ذوق و اشتها بیاورد. خورش قیمه ترکیبی از پیاز، گوشت، لپه، لیموعمانی، ادویهها و رب گوجهفرنگی با چاشنی زعفران است. قیمه در هر شهری دستورپخت ویژهای دارد. قیمه سیبزمینی، قیمهبادمجان، قیمه نخود و قیمهنثار از انواع این خورش لذیذ ایرانی است.

خورشت کرفس
خورشت کرفس، یکی از آن غذاهای مناقشهبرانگیز است. طرفداران این غذا کم نیستند؛ اما در عین حال هستند افرادی که هیچ روی خوشی به این خورش لذیذ نشان نمیدهند. مواد اولیه این خورش، پیاز، گوشت، کرفس، ادویه و روغن است. خورش کرفس در کنار انواع ترشیها، سالاد و ماستوخیار میتواند یک ضیافت تمامعیار را ترتیب دهد.
خورشت فسنجان
فسنجان هم یکی دیگر از غذاهای محلی ایران است که همیشه در مورد ترش، شیرین یا ملس بودن آن بحث است. خاستگاه این غذای لذیذ استان گیلان است و امروز در همهجای ایران بهعنوان یک غذای رسمی در مهمانیها و مراسم سرو میشود. مواد اولیه این خورش، مرغ یا گوشت، پیاز، گردو، رب انار، ادویه و روغن است. اینکه از رب انار ترش برای پختن فسنجان استفاده کنید یا با کمی شکر مزه فسنجان را ملس کنید، کاملاً بستگی به ذائقه شما دارد. توصیه میکنیم اگر به گیلان سر میزنید، در کنار بازدید از جاهای دیدنی گیلان، چشیدن فسنجان اصیل و واقعی گیلانی را فراموش نکنید.
خورشت قلیهماهی
قلیهماهی، یکی از انواع غذاهای محلی ایران است که با شنیدن نام آن، بهیاد تور جنوب و مردم مهربان و خونگرمش میافتیم. خاستگاه این غذا استان خوزستان است؛ اما طعم بینظیر و لذیذ آن باعث شده تا به غذایی محبوب در سراسر ایران تبدیل شود. البته مثل دیگر غذاهای محلی شهرهای ایران، قلیهماهی هم در هر استان و شهری، بسته به اقلیم و ذائقه، دچار تغییراتی شده و از قلیه میگو تا قلیه تنماهی را امروز میتوانید بچشید. مواد اولیه خورش قلیهماهی، سبزی سرخشده، سیر، پیاز، تمرهندی، ادویههای مخصوص جنوب و فیله ماهی است.