اسکلت بتنی چیست؟
آرماتور بندی از حساسترین قسمتهای اجرایی در مقاوم سازی سازه های بتنی است که در صورت عدم رعایت اصول و قوانین در اجرای آن، تحمل سازه در نیروهای برشی، کششی و فشاری، کمتر از مقدار محاسبه شده خواهد بود. اسکلت بتنی سازه ای است که در ساخت آن از بتن یا از بتن آرمه (شن، ماسه، سیمان، پولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد. در ساختمان ها در صورت استفاده از بتن آرمه در قسمت های مختلف آن مثل ستون ها و پی و شاه تیرها، آن ساختمان یک اسکلت بتنی به شمار می آید.

بتنآرمه چیست؟
بتنآرمه یا بتن مسلح به عنوان یک جزء اساسی در اسکلت بتنی، درواقع بتنی است که در آن قطعات فولادی کار گذاشتهشده است و در صنعت ساختمانسازی جزء مصالح مهم بهحساب میآید. علت به وجود آمدن بتنآرمه این است که بتن بااینکه در برابر فشار مقاوم است ولی در برابر نیروهای کششی مقاومت خوبی ندارد؛ اما فولاد در هر دو شرایط نیروهای کششی و فشاری از خود مقاومت نشان میدهد؛ بنابراین با ترکیب کردن این دو ماده، به مصالحی میرسیم که هم مقاومت کششی بالایی دارد و همفشار را بهخوبی تحمل میکند.
موارد کاربرد اسکلت بتنی
1. استفاده در ساخت تجهیزات نگهداری آب مثل تانکهای زیرزمینی 2. استفاده در ساخت اجزای مختلف کارگاهها، کارخانهها، ساختمانهای تجاری و مسکونی (ستونها، سقف، کف و تیرها) 3. استفاده در ساخت برجها، مکانهای استراتژیک نظامی و …
مزایای اسکلت بتنی در ساختمانها
1. ساختمانهایی که با استفاده این اسکلت ساخته میشوند بهمراتب از استحکام و مقاومت بالاتری نسبت به ساختمانهایی دارند که در ساختارشان از مصالح دیگری استفاده شده است.
2. اسکلت بتنی تحمل بسیار بالایی در برابر گرما از خود نشان میدهد و همین امر باعث میشود که ساختمانهایی که از این سازه در آنها استفادهشده است در مقابل آتشسوزی مقاومتر باشند و کمتر آسیب ببینند.
3. چون در ساختار سازه بتنی از بتنآرمه استفاده میشود و بتنآرمه نیز بهنوبه خود از شن و ماسه که موادی رایج و ارزانقیمت هستند درستشده است، بنابراین استفاده از این نوع از سازهها ازنظر اقتصادی ارزان و بهصرفه است.

4. استفاده از اسکلت بتنی در فونداسیون یا پی ساختمان، ساختمان را در برابر زلزله مقاومسازی میکند. 5. بتن دارای قابلیت شکلپذیری بالایی است و این امر ازجمله مزایای اسکلت بتنی بهحساب میآید. 6. بتن مادهای است که در برابر رطوبت و آب مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. 7. سازههایی که اسکلت بتنی دارند در مقایسه با ساختمانهای دارای اسکلتبندی فلزی، نیاز کمتری به نگهداری و مراقبت دارند. 8. در مرحله اجرای اسکلتبندی بتنی افرادی با تخصص و مهارت فوقالعاده نیاز نیست.