شناخت انواع نمک و ویژگی های هرکدام
نمک سودمندترین و پرکاربردترین محصول در سراسر جهان است. در دنیای آشپزی، نمک همیشه یک عنصر ضروری برای ساخت غذاهای مختلف بوده است و مفیدترین محصول در خانه ها و آشپزخانه های حرفه ای در جهان می باشد بنابراین مهم است که انواع مختلف آنرا بشناسیم و بدانیم که کدام یک سالم تر است، برای شناخت انواع نمک و انتخاب سالم ترین از میان آنها با ما در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک همراه شوید.
نمک طبیعی یا نمک سفره :
نمک سفره محبوب ترین و ارزان ترین نمک موجود در بازار است. نمک سفره، نمکی تصفیه شده است که معمولاً از ذخایر نمک زیرزمینی استخراج می شود. سدیم کلرید از عناصر اصلی این نوع نمک می باشد. برای از بین بردن مواد معدنی این نمک، آن را پردازش کرده و برای جلوگیری از گلوله شدن آن از مواد افزودنی استفاده می شود.
به بیشتر نمک های خوراکی ید اضافه می شود چرا که برای عملکرد تیروئید ضروری است. با این حال، اگر به مشکلات تیروئید مبتلا باشید، ید اضافه شده در نمک خوراکی، مضرات مواد افزودنی و فرآوری آن را جبران نمی کند. بیشتر بزرگسالان که هیچ گونه بیماری ندارند، ید روزانه خود را از طریق غذاهای رایج مانند لبنیات، غذاهای دریایی و تخم مرغ دریافت می کنند. نمک سفره دانه و بافتی مشابه نمک کوشر دارد، اما دلایل زیادی دارد که از آن کمی بیشتر از نمک کوشر یا دریا استفاده می کنیم.

نمک دریا :
بیشتر نمک های دریایی بر اثر تبخیر آب دریا تولید می شوند اگرچه برخی از آنها این فرآیند را طی نمی کنند. نمک های دریایی با کیفیت در یک فرآیند تبخیر طولانی (حدودا پنج سال)، تولید می شوند، در حالی که نمک های تصفیه شده دریایی ارزان تر و از طریق فرآیند سریع تبخیر، تولید می شوند اما نمی توان آن را بی کیفیت تلقی کرد. این نوع نمک دارای ترکیباتی مانند کلرید، سدیم، ید و فلوئور و دیگر مواد افزودنی است. کلرید و سدیم از ترکیب اصلی این نمک ها هستند و رنگ متمایل به خاکستری دارند. نمک دریای با کیفیت بالا و نمک تصفیه شده دریایی، کاربردهای متمایزی در آشپزخانه دارند و به غذاها طعمی قوی تر از نمک معمولی و طبیعی می دهند، این نوع نمک بسیار سالم تر و گران تر از نمک های طبیعی هستند.
نمک دریایی مالدون:
نمک های دریایی مالدون یکی از مقرون به صرفه ترین و در عین حال با کیفیت ترین گزینه های نمک دریایی موجود در بازار است که به دلیل نداشتن هیچ گونه افزودنی، دانه های ترد و مزه خوبی دارند. از این نوع نمک بیشتر در حین پخت و پز استفاده می کنند تا در طی فرآیند پخت، حل شود.
نمک دریایی دودی مالدون: