بهزی

لامپ ال ای دی چگونه کار می‌کند

زمان مطالعه 1 دقیقه

لامپ ال ای دی چگونه کار می‌کند

به طور کلی و ساده اگر بخواهیم توضیح دهیم، لامپ ال ای دی(LED) شامل تعداد بسیاری از دیود‌ها بوده که با عبور جریان برق از آن، این دیودها به تولید نور می‌پردازند. هرچه قدرت و تعداد این دیودهای جامد بیشتر باشد، میزان و شدت نور تولیدی از آنان نیز بیشتر خواهد شد.

به طور تخصصی تر، لامپ LED شامل چندین لایه از مواد است که هر یک عملکرد خاصی دارند. در پایین هر لامپ یک تماس فلزی قرار دارد که به عنوان یک پایانه منفی عمل می‌کند. در بالا، یک قطعه فلزی صاف وجود دارد که به عنوان الکترود مثبت عمل می‌کند. بین این دو الکترود قطعه ای از مواد نیمه‌هادی و دیود‌ها وجود دارند که درنهایت باعث تولید نور می‌شوند.

لامپ‌های ال ای دی، به دلیل داشتن عمر طولانی تر و مصرف انرژی کمتر نسبت به انواع لامپ ‌هالوژن، توانسته اند به یکی از پرفروش ترین و پرکاربردترین لامپ های موجود در ایران و جهان تبدیل شوند.

کاربرد انواع لامپ ال ای دی

مهم ترین کاربرد انواع لامپ ال ای دی شامل موارد زیر است:

🔰روشنایی خانه‌ها
🔰روشنایی صنایع و ادارات مختلف
🔰 روشنایی فضاهای باز مانند حیاط و باغ‌ها
🔰کاربردهای پزشکی: لامپ‌های LED به طور زیادی در کاربردهای پزشکی مانند روشنایی جراحی، نورهای تشخیصی و فتوتراپی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع لامپ ال ای دی

لامپ‌های ال ای دی دارای انواع متنوعی هستن که هر کدام از آن‌ها دارای ویژگی‌های خاص خود هستند. معمولا دسته بندی انواع لامپ ال ای دی به صورت زیر صورت می‌گیرد:

انواع لامپ‌ های ال ای دی سقفی :

لامپ ال ای دی توکار : لامپ LED توکار، یکی از بهترین نوع لامپ‌های توکار بوده که محتویات و سیم کشی آن به طور کامل در درون سقف قرار داده می‌شود. مزیت آن‌ها نسبت به لامپ‌ هالوژن توکار این است که در این لامپ‌ها تولید گرمای خاصی وجود نداشته و بنابراین به سیم کشی‌ها و سقف آسیبی نمی‌رسد.

لامپ ال ای دی روکار : برخلاف حالت توکار، در لامپ‌های ال ای دی روکار محتویات و سیم کشی‌ها قابل مشاهده هستند. در این نوع لامپ‌ها معمولا از پایه ای زیبا و شکیل استفاده می‌شود که با کمک آن می‌توان سیم‌ها و اتاصالات را از چشم دیگران پنهان کرد.

انواع لامپ‌های ال ای دی حبابی :

حباب ال ای دی فلورسنت : این نوع لامپ‌ها، مانند لامپ‌های فلورسنتی عادی بوده ولی با این تفاوت که وجود دیودها در آن‌ها باعث شده است تا طول عمر آن‌ها بیشتر از حالت عادی شود.

چراغ ال ای دی سنسور دار : پیشرفته ترین و خلاقانه ترین نوع چراغ‌های ال ای دی بوده که در اثر حرکت افراد و اجسام روشن شده و سپس بعد از مدتی خالی بودن مکان، خاموش می‌شود. اگر قصد صرفه جویی در هزینه‌های خود را دارید، این مورد می‌تواند بهترین گزینه باشد.

چراغ ال ای دی سالنی : نوعی قوی تر و قدرتمندتر از لامپ‌های ال ای دی معمولی بوده که از آن‌ها برای روشن کردن نمایشگاه‌ها، سالن‌های پذیرایی و تئاتر‌ها استفاده می‌شود.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.