کلمه نما در لغت به معنی پوسته بیرونی و ظاهری هر شیئی می باشد که در اولین نگاه خود را نشان می دهد. در ساختمان نیز، به بیرونی ترین جداره بنا، نما گفته می شود. نمای ساختمان ها در معرض عوامل بیرونی از جمله نور شدید خورشید، یخبندان ها، عوامل شیمیایی و جوی و … هستند و بنابراین در با گذشت زمان دچار آسیب هایی شده و نیازمند بازسازی می شوند.
دلایل بازسازی نما
بازسازی نما می تواند به دلایل بسیار متنوعی صورت گیرد، از انجام تعمیرات کلی و یا جزئی در بخش های مختلف آن گرفته تا بسیاری از انگیزه های شخصی مالکان ساختمان ها که بیشتر جنبه بهبود جلوه های بصری را شامل می شود. با در نظر گرفتن کلیه این موارد می توان دلایل بازسازی نمای ساختمان ها را در دو گروه زیر دسته بندی نمود:

بازسازی نما به علت تامین استحکام:
در گذشته های دور نمای ساختمان جزئی از بنا بوده و استحکام نما در ارتباط مستقیم با استحکام کل ساختمان بود. در حالیکه امروزه اکثر نما به عنوان پوسته هایی مجزا در مقابل جداره بیرونی ساختمان هستند. مصالح به کار رفته در نما و یا اتصال نما به جداره به دلایل مختلفی دچار فرسودگی می شوند که بایستی قبل از بروز هرگونه فاجعه، مورد بازسازی قرار گیرند.

بازسازی نما به علت زیبا ساختن جلوه بصری:
نمای ساختمان، تاثیرات روانی بسیار مستقیمی بر ناظران آن دارد. بسیاری از محیط های کاری با استفاده از همین ترفند و طراحی و اجرای نماهای مدرن ساختمانی، سعی در بهبود روند کاری خود دارند. علاوه بر این در بازسازی نما بایستی دقت نمود که نمای ساختمان در ارتباط کامل با محیط پیرامونی خود باشد تا در کلیتی یکپارچه موجب برهم زدن جلوه بصری و سیمای شهری نشود.