بهزی
خوراک دام گنبد، خرید فروش نهادهای دامی طیور آبزیان آجیلی گوک در گنبد کاووس
خوراک دام گنبد، خرید فروش نهادهای دامی طیور آبزیان آجیلی گوک در گنبد کاووس

خوراک دام گنبد خرید فروش انواع نهادهای دامی طیور آبزیان آجیلی گوک در گنبد کاووس گلستان خرید و فروش بارهای روباری سمت گلستان

منابع پروتئین تغذیه دام و طیور

زمان مطالعه 1 دقیقه

منابع پروتئین تغذیه دام و طیور

پروتئین معمولا گران‏ترین ماده خوراکی است، که رشد و ترمیم بافت‏‌های بدن را تسهیل می‌کند. با استفاده صحیح از این ماده پرخاصیت می‏‌توان هزینه‌‏ها را کاهش داد. پروتئین حاصل از منابع حیوانی (شیر، جگر، ضایعات ماهی، گوشت یا پودر گوشت) در تقویت رشد و تولید تخم‌مرغ مؤثرتر از پروتئین بیشتر منابع گیاهی است. اما مواد تشکیل‌دهنده خوراک دام و طیور تنها به گوشت محدود نمی‌شود، بلکه از گیاهانی همچون گندم، جو، تریتیکاله، کنجاله سویا استفاده می‌شود. این ماده مغذی به ویژه برای طیور و دام‌های جوان ضروری است. مقدار مصرف بر بهره ‏وری تخم‏ مرغ و گوشت آنها تأثیر می‏‌گذارد. همچنین باید به این مورد توجه کرد که پروتئین اضافی دارای یک اثر اجباری است که ممکن است برای طیور در هر سنی مضر باشد. . منابع پروتئین در غذای دام و طیور به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

• منابع پروتئین گیاهی:
o کنجاله‌ها: کنجاله سویا، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله بادام زمینی، کنجاله پنبه دانه
o غلات: ذرت، گندم، جو، برنج
o حبوبات: نخود، لوبیا، عدس
o دانه‌های روغنی: کنجد، آفتابگردان، کانولا
o علوفه: یونجه، شبدر
• منابع پروتئین حیوانی:

o پودر گوشت و استخوان: از ضایعات کشتارگاه‌ها تهیه می‌شود.
o پودر خون: از خون خشک شده حیوانات تهیه می‌شود.
o پودر ماهی: از ضایعات ماهی‌ها تهیه می‌شود.
o شیر خشک: از شیر خشک شده گاو تهیه می‌شود.
o تخم مرغ: به صورت پودر یا مایع استفاده می‌شود.

منابع چربی غذای دام و طیور

چربی به دلیل هضم راحت، بخش مهمی از رژیم غذایی حیوانات هستند. چربی‌ها ارزش غذایی بالایی دارند و نه تنها به عنوان ذخیره انرژی عمل می‌کنند و بلکه بدن را عایق می‏‌کنند. منابع چربی در تغذیه دام و طیور می‌توانند از منابع گیاهی و حیوانی باشند. چربی‌ها یکی از مؤلفه‌های اساسی تغذیه هستند که به عنوان منبع اصلی انرژی، حمل و انتقال ویتامین‌های محلول در چربی، ساخت سلول‌ها و هورمون‌ها و همچنین ایجاد انعطاف پذیری در غذاها برای دام و طیور اهمیت دارد. دانه‏‌های روغنی منبع اصلی چربی در خوراک‌های کشاورزی هستند. از منابع چربی در خوراک دام می‌‏توان به روغن پنبه‏ دانه، روغن کلزا، روغن‏ آفتاب‏گردان، روغن دانه‏ کتان و روغن سویا می‌توان اشاره کرد. بطور کلی از مزایای استفاده از چربی در خوراک دام و طیور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• منبع غنی انرژی و روش اصلی افزایش انرژی جیره غذایی
• افزایش نرخ رشد (Increased growth rates)
• افزایش راندمان خوراک (Increased feed efficiency)
• کاهش مصرف خوراک (Decreased feed intake)
• منبع اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع (Source of Saturated & Unsaturated Fatty acids)
• کاهش گرد و غبار خوراک
• افزایش طعم خوش خوراک
• افزایش حرارت بدن حیوان و حفظ کالری دریافتی که باعث کاهش استرس در حیوان می‏‌شود.
• امکان کُندشدن انتقال خوراک در روده را دارد و در نتیجه قابلیت هضم را افزایش می‌دهد.
• ممکن است اثر «کالری اضافی» را نشان دهد.
• ممکن است مقرون به صرفه‌تر از سایر منابع انرژی باشد.

شرکت engormix آمریکا، برخی از نگرانی‌هایی که باید در مورد مصرف چربی مورد توجه قرار گیرد را به شرح زیر اعلام کرد:

• استفاده از سطوح بالاتر چربی ممکن است اثرات پلت شدن را خنثی کند.
• اندازه‌گیری محتوای انرژی قابل متابولیسم (ME) می تواند دشوار باشد.
• پتانسیل ترشیده شدن خوراک (Potential for rancidity)
• نیازهای تجهیزات نسبت به افزودنی‌های چربی باید کافی باشد. (Equipment needs relative to fat additions must be adequate)
• هضم ضعیف چربی‏‌های اشباع شده توسط پرنده جوان.( Poor digestibility of saturated fats by the young bird.)
• استفاده از چربی‌های تصفیه شده (Use of Rendered Fats)