اجزای کرکره برقی
کرکره های برقی به صورت عمودی به سمت بالا و پایین حرکت می کنند و برای این کار نیاز به اجزای مختلفی دارند تا بتوانند عملکرد خود را به صورت صحیح و اصولی انجام دهند. کرکره برقی شامل اجزای مختلفی مانند تیغه، موتور، قوطی، شفت، صفحه پلیت، اندکپ یا یاتاق، جا قفلی، مرکز کنترل، یو پی اس و ریل می باشد که وجود هر یک برای کار کردن این نوع از درب ها الزامی بوده و خرابی هر یک می تواند عملکرد درب را با اختلال مواجه کند.
موتور کرکره برقی می تواند در سه نوع توبلار، ساید و سنترال وجود داشته باشد که هر یک بسته به وزن و اندازه درب می تواند مورد استفاده قرار گیرد. در کرکره های کوچک که برای اماکنی که وسعت زیادی ندارند استفاده می شود، موتورهای توبلار را به کار می برند و موتور ساید را در مواردی که درب ها کمی بزرگ تر می شوند به مصرف می رسانند و در نهایت موتورهای سنترال در درب هایی با وزن متوسط کاربرد دارند.
ریل کرکره برقی اجزایی از درب است که باعث می شود تیغه های درب از آن عبور کرده و به راحتی به بالا و پایین حرکت نمایند. این تیغه ها به دور قطعه ای به نام شفت رول می شوند و به بالا می روند. صفحه پلیت کرکره برقی نیز برای نصب موتور درب بر روی قوطی نصب می گردد. مرکز کنترل درب نیز وظیفه دارد تا فرمان های مورد نظر را از قسمت های مختلف دریافت نموده و آن را به سایر بخش های مربوطه انتقال دهد.
تیغه کرکره برقی چیست؟
بدنه کرکره برقی را تیغه تشکیل می دهد و در واقع می توان گفت مهم ترین قسمت این نوع از درب ها تیغه می باشد. تیغه ها در جنس های مختلفی وجود داشته و بسته به نوع جنسی که دارند می توانند از ویژگی های مختلفی برخوردار باشند. به طور کلی تیغه کرکره برقی باعث می شود تا از اتلاف انرژی تا حد زیادی جلوگیری شده و در زمان بسته بودن درب، نمای زیبایی به ساختمان داده شود.
تیغه ها فضای کمی را اشغال می کنند و با توجه به این که در هنگام بسته بودن در بالا رول می شوند نیاز به فضای زیادی در اطراف خود ندارند و در محیط های کوچک بسیار کاربردی می باشند. همچنین استحکام و مقاومت این تیغه ها بسیار بالا بوده و در برابر عوامل محیطی مختلف مقاومت زیادی را از خود نشان می دهند.
مزیتی که تیغه های کرکره برقی دارند این است که می توان آنها را در طرح ها و رنگ های مختلف سفارش داد. کارخانه های تولید کننده این تیغه ها، رنگ بندی متنوعی را در اختیار مشتری قرار می دهند و فرد می تواند با توجه به نمای ساختمان خود رنگ و طرح مورد نظر خود را انتخاب نماید. علاوه بر آن می توان تبلیغات را به اشکال مختلف بر روی این تیغه ها انجام داد. رنگ آمیزی برای انجام تبلیغات می تواند گزینه مناسبی باشد و زمانی که درب بسته است این تبلیغ کاملا به چشم آمده و فضای زیادی را در بر می گیرد.
تیغه های کرکره برقی از جنس آلومینیوم با استفاده از تکنیک اکستروژن تولید شده و پس از آن با استفاده از رنگ الکترواستاتیک ضد خش رنگ آمیزی می گردند.
مکانیسم تولید تیغه کرکره برقی
در ابتدا با استفاده از فرایند اکستروژن به صورت مستقیم، تیغه ها را تولید می کنند. این روش جایگاه ویژه ای برای شکل دهی به فلزات مختلف داشته و در صنایع متعددی مورد استفاده قرار می گیرد. پس از فرایند اکستروژن، مراحل بعدی تولید تیغه آغاز می شود که اولین گام شستشوی تیغه می باشد تا تمام چربی ها و مواد ناخالص از آن جدا شده و برای رنگ خوردن آماده گردد.
پس از استفاده از رنگ الکترواستاتیک بر روی تیغه های تمیز، باید آنها وارد کوره پخت رنگ گردند و در این کوره با دمای 180 تا 200 درجه سانتی گراد باقی بمانند. این مرحله از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و بعد از آن تیغه ها را برای برشکاری و مونتاژ به محل دیگری ارسال می کنند.
انواع تیغه های کرکره برقی
تیغه های تک جداره و دوجداره: معمولا استحکام تیغه هایی که به صورت دوجداره می باشند بیشتر بوده و فرایند تولید آنها نیز نیاز به زمان بیشتری دارد و به همین دلیل از قیمت بالاتری برخوردار می باشند. در مواردی که نیاز به مقاومت بالایی می باشد از تیغه های دوجداره استفاده می شود اما تیغه های تک جداره نیز در مواقع معمول بسیار پرکاربرد بوده و از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه می باشند.
تیغه های فوم دار: در بسیاری از موارد ممکن است کرکره های برقی در هنگام بالا و پایین کشیدن صداهایی را ایجاد کنند که این صداها آزار دهنده بوده و در مکان هایی که مسکونی می باشد صورت خوبی نخواهد داشت. در پارکینگ های ساختمان های مختلف معمولا از تیغه های فوم دار استفاده می کنند. در این نوع از تیغه ها به دلیل فومی که در بین آنها به کار رفته است سر و صدا بسیار کاهش یافته و باز و بسته کردن درب کاملا آرام و بدون هیچ گونه صدایی انجام می گیرد.
تیغه های قلاب برعکس: در بسیاری از مواقع در هنگام نصب کرکره برقی نیاز است تا رول پیچ به سمت داخل مغازه باشد. در این صورت نمای کلی تیغه ها، سمت تخت آنها می گردد. اما در مواقعی که قصد رول پیچ کردن به سمت خارج را دارید نیاز است تا از تیغه های قلاب برعکس استفاده کرده تا نمای تیغه ها دچار مشکل نشود.
تیغه های قوس دار و تخت: شاید شما هم با کرکره برقی هایی که کمی حالت قوسی دارند مواجه شده باشید. در رول پیچ هایی که کوچکتر می باشند استفاده از تیغه های قوس دار کاربرد زیادی داشته و در رول پیچ هایی که اندازه بزرگتری دارند باید از تیغه های تخت استفاده گردد.
تیغه نانو کامپوزیت: این نوع از تیغه ها از مقاومت و امنیت بسیار بالایی برخوردار بوده و با ضربات قوی هم از دچار صدمه و آسیب نمی شوند. با توجه به ایمنی بالایی که این نوع از تیغه ها دارند از آنها در مکان های حساس مانند طلا فروشی ها استفاده می گردد.
انواع تیغه کرکره برقی از لحاظ جنس
تیغه ها را از نظر جنس نیز طبقه بندی می کنند و انواع مختلفی از آنها در جنس های متنوع وجود دارد. تیغه های گالوانیزه انواعی از تیغه های کرکره برق می باشند که از ورق های گالوانیزه تولید شده و برای تولید آنها از فوم استفاده می گردد. همه تیغه هایی که گالوانیزه هستند به صورت فوم دار در بازار وجود دارند و از لحاظ استحکام برشی، خمشی یا فشاری نسبت به تیغه های آلومینیومی مقاومت بالاتری را دارا می باشند. فوم دار بودن این تیغه ها باعث می شود تا عایق بهتری در برابر صدا و حرارت بوده و به همین دلیل استقبال بالایی از این نوع از تیغه ها می گردد. تیغه های فولادی نیز انواع دیگری از تیغه های کرکره برقی می باشند که به صورت تک جداره در بازار وجود دارند و ورقی که در آنها مورد استفاده قرار گرفته است از ضخامت بسیار زیادی برخوردار می باشد. مقاومت این نوع از تیغه ها در برابر ضربه بسیار بالا بوده و کاملا ضد سرقت می باشند. اما ایرادی که در تیغه های فولادی وجود دارد خاصیت صلبیت پایینی است که دارند و در برابر فشار باد در عرض های بالا نمی توانند مقاومت زیادی داشته باشند. تیغه های رول گیتر نیز دارای ساختاری شبکه مانند بوده و از مقاطع میله فولادی تهیه می گردند. در فروشگاه هایی که تمایل دارند زمانی که درب بسته می باشد مقداری از ویترین قابل مشاهده باشد این نوع از تیغه ها گزینه مناسبی محسوب می شوند.