بهزی

زرشک به انگلیسی barberry، گیاهی از گونه زرشکیان، با نام علمی Berberis vulgari فرم درختچه‌ای دارد و با ارتفاع متوسط ۴ متر، دارای ساقه‌های خاردار است. چوب ساقه آن به رنگ قهوه‌ای یا زرد با گل‌های زردرنگ و برگ‌های بیضی با دندانه‌های اره‌ای شکل است.
میوه گیاه زرشک که استفاده دارویی و خوراکی دارد گوشتی، بیضی شکل، کوچک، با رنگ قرمز و مزه ترش است. علاوه‌بر میوه زرشک، از پوست، ریشه، ساقه و برگ گل این گیاه هم در طب سنتی استفاده زیادی می‌کنند. زرشک‌پلو یکی از محبوب‌ترین رسپی‌های ایرانی است که ایرانیان از خواص خوشمزه این دانه‌های ترش در آشپزی بهترین استفاده را می‌کنند.

طبع زرشک چیست؟

طبع این گیاه سرد و خشک است و افرادی که طبع سرد و خشک دارند (سوداوی‌ها) بهتر است کمتر آن را مصرف کنند. برعکس افرادی که طبع گرم و تر (دموی) دارند بهتر است برای تصفیه خون از این گیاه استفاده کنند. طبع زرشک برای افراد صفراوی و بلغمی چندان مناسب نیست. زعفران و مغزهایی مثل خلال بادام و پسته به‌عنوان مصلح زرشک عمل می‌کنند.

زرشک چیست؟
خواص زرشک سیاه

زرشک سیاه سرشار از پتاسیم است که به بازکردن عروق خونی کمک کرده و از بروز بیماری‌های قلبی عروقی و گرفتگی ماهیچه قلب جلوگیری می‌کند. افرادی که نارسایی قلبی دارند بهتر است روزانه سه فنجان آب زرشک یا شربت زرشک کوهی میل کنند. این کار باعث تقویت قلب شده و به درمان نارسایی‌های قلبی کمک می‌کند.

زرشک چیست؟
خواص آب زرشک

فواید آب زرشک کوهی عبارتند از:

🔸رفع تب
🔸تقویت سیستم ایمنی بدن
🔸کاهش اوره
🔸درمان بیماری صرع
🔸داروی ضدروماتیسم
🔸بهبود درد کمر

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.