بهزی
رهسازان، طراحی و مونتاژ آسانسور در تهران
رهسازان، طراحی و مونتاژ آسانسور در تهران

رهسازان، طراحی و مونتاژ آسانسور

تفاوت آسانسور کششی و هیدرولیک

زمان مطالعه 1 دقیقه

تفاوت آسانسور کششی و هیدرولیک
آسانسورهای کششی

معروف ترین نوع آسانسور مورداستفاده در ساختمان ها معمولاً نوع کششی هست. درواقع به طورکلی می توان مطرح کرد که نیروی محرکه در این نوع از آسانسورها از یک موتور الکتریکی که معمولاً در بالای چاه آسانسور و در محلی به نام موتورخانه نصب گردیده، تأمین می شود. بر روی فلکه این موتور تعدادی کابل فولادی یا سیم بکسل وجود دارد که از یک سمت به کابین آسانسور و از سمت دیگر به وزنه های آسانسور که درون قابی فلزی به نام قاب وزنه قرار دارند، متصل است.
جالب است بدانید که جنس این وزنه ها معمولاً از چدن یا بتن است و وزن این وزنه ها به اندازه وزن کابین به علاوه نصف ظرفیت کابین است. درواقع وزن هر نفر در محاسبات مربوط به آسانسور در اکثر مواقع ۷۵ کیلوگرم است؛ بنابراین دلیل قرار دادن وزنه در سیستم آسانسور کمک به بالا بردن آسانسور است در غیر این صورت برای این کار باید موتورهای بسیار قوی با کیلووات بالا استفاده کرد. لازم به ذکر است که اساس کار این نوع آسانسورها بر اساس نیروی اصطکاک بین سیم بکسل ها و فلکه موتور هست.

تفاوت آسانسور کششی و هیدرولیک
آسانسورهای هیدرولیک

جالب است بدانید که اخیراً آسانسورهای هیدرولیکی بسیار محبوب شده و نیز جای خود را در بین کاربران خانگی بازکرده اند. درواقع در اروپا بیش از ۷۰ درصد از آسانسورهای زیر ۵ طبقه هیدرولیک استفاده می شوند که از مزایای این نوع آسانسورها می توان به نرمی حرکت در استارت اولیه؛ خرابی و استهلاک بسیار کم؛ سهولت در عیب یابی و تعمیر؛ ایجاد آسانسورهای زیبا و شیشه ای به دلیل حذف کادر وزنه و سیم بکسل؛ احتیاج به سازه سبک؛ عدم نیاز به موتورخانه در پشت بام؛ ایجاد آسانسورهای باربر و سنگین با تناژ بالا و زیبایی بام خانه و همچنین تراز شدن دقیق آن در طبقات اشاره نمود.

به طورکلی آسانسورهای هیدرولیک با موتور الکتریکی و پمپ فشار روغن و جک هیدرولیک کار می کنند. درواقع در آسانسورهای هیدرولیک به خاطر اینکه کادر وزنه وجود ندارد و سیستم جک هیدرولیکی باید تمامی کابین و مسافران را جابه جا کند؛ بنابراین نیاز به موتورهای قوی تری در شکل گیری سیستم آن ها هست. جالب است بدانید که در این آسانسورها یک موتور سه فاز غوطه ور در روغن به همراه یک شیر الکتریکی مخصوص که اصطلاحاً پاور یونیت نامیده می شوند وظیفه تأمین فشار روغن برای جک هیدرولیک را داراست. برای راه اندازی موتور به خاطر وجود موتورهای قوی تر در صورت استفاده از درایو یا سافت استارتر نیاز به هزینه بسیار بالاتری است پس لذا معمولاً برای شروع به کار موتورپمپ هیدرولیک از سیستم رایج ستاره – مثلث استفاده می شود؛ اما این موتور و فشار تنها درحرکت به سمت بالا موردنیاز است و برای حرکت کابین به سمت پایین نیازی به روشن کردن موتور و مصرف توان نیست و تنها با باز کردن یک شیر و خالی کردن روغن جک کابین به آرامی به سمت پایین حرکت می کند؛ به عبارت دیگر یک سیستم هیدرولیک تنها در نیمی از مسافت حرکتی خود (تنها به سمت بالا) خود توان قابل ملاحظه ای مصرف می کند و در نیمه دیگر (تنها به سمت پایین) از نیروی گرانش استفاده می کند.