آلو بخارا یکی از خشکبار صادراتی ایران است که از آلوهای قطره طلا تهیه میشود. این آلو به دلیل اینکه در گذشته در شهرای نزدیک خراسان کشت میشد به نام بخارا معروف شده است. این خوراکی ترش میهمان سفرههای یلدا، شب عید و اکثر دورهمیهای ایرانی است و به عنوان یک تنقلات مفید و روزمره شناخته شده است. امروزه در استانهای شمال غربی و شمال شرقی بیشتر از آلو بخارا استفاده میشود.
علاوه بر طعم متفاوت و لذیذ آن به دلیل خواص و ارزش غذایی این محصول، ایرانیان در غذاهای خود از آلو بخارا نیز استفاده میکنند.

انواع آلو بخار
آلو فرانسوی: این نوع از آلو بخارا طرفداران زیادی دارد. این میوه دارای شکل تخم مرغی بوده و رنگ آن قرمز تیره مایل به ارغوانی است. گوشت این میوه بسیار خوش طعم بوده و رنگ آن تقریبا زرد رنگ میباشد. این میوه در فصول تابستان و پاییز برداشت شده و به بازار عرضه میشود.
آلو مویر: یکی دیگر از آلوهای معروف که برای خشک کردن نیز مناسب هستند، آلو مویر است. این آلوها رنگی قرمز مایل به تیره دارند و اندازهشان بسیار بزرگتر از آلو فرانسوی است. این میوه با فاصله دو هفتهای از آلو فرانسوی برداشت میشود.
آلو تولار جاینت: اینآلو را میتوان بزرگترین نوع آلو دانست که اندازه آن دو برابر آلوهای فرانسوی است. زمان خشک شدن این آلوها به دلیل اندازه بزرگشان بیش از ۲۰ ساعت طول میکشد.