❇️انواع قطعات آسانسور:
دیکتاتور آسانسور
این قطعه بر روی درب آسانسور نصب شده و وظیفه ی جلوگیری از کوبیده شدن درب به کابین و روان بسته شدن آن می باشد .
مگنت درب آسانسور
وسیله ای است که از یک سیم پیچ مغناطیسی ، یک اهرم و یک جک تشکیل شده و بر روی کابین و طرف قفل ایمنی درب زبقات نصب می شود .
به این صورت که قفل درب هنگام رسیدن به طبقات با فشار این مگنت باز می شوند .
کفشک آسانسور
به صورت کلی دو نوع کفشک آسانسور با نام های کفشک های غلطکی و کفشک های لغزشی وجود دارد ، این کفشک ها در هر دو طرف و در بالا و پایین بر روی کادر وزنه تعادل و یوک کابین نصب می گردد و با ریل های آسانسور در تماس هستند که با حرکت در امتداد آنها کابین و وزنه تعادل را هدایت می کنند .
گاورنر آسانسور
یکی از متداول ترین راهکار های فعال سازی ترمز ایمنی آسانسور ( پاراشوت ) روش فعال کردن توسط گاورنر می باشد . زمان افزایش سرعت کابین از سرعت تعیین شده ( %۱۱۵ سرعت نامی کابین ) گاورنر سیم بکسل متصل شده به ترمز ایمنی ( پاراشوت ) را متوقف کرده و باعث فعال شدن ترمز ایمنی می شود .
براکت ریل آسانسور
براکت ها پایه هایی هستند که ریل ها توسط آنها به دیواره ی چاهک آسانسور متصل می شوند و بسته به اندازه و ظرفیت کابین آسانسور و همچنین نوع ترمز آنها و سرعت حرکتشان از انواع و اقسام مختلف براکت استفاده می شود ، فاصله نصب براکت ها باید اندازه ای باشد که در صورت ترمز اضطراری، مانع مشکلات ریل شود.
وزنه تعادل Counter Weight
فولادی و وزنه های داخلی از جنس چدن ، سرب ، بتن و … تشکیل شده که ضمن متعادل نمودن وزن کابین آسانسور و باری که حمل می کند باعث ایجاد کششی بین سیم بکسل و فلکه ها شده و نیروی اصطکاک مورد نیاز جهت حرکت سیم بکسل بر روی فلکه محرک را تامین می کند.
جعبه سه فاز آسانسور
در قسمت موتور خانه آسانسور برای انتقال برق سه فاز و تک فاز به دیگر تجهیزات آسانسور از یک تابلوی توزیع با نام تابلو سه فاز استفاده می شود که از قسمت های زیر تشکیل شده است :
فیوز سه فاز
لامپ سیگنال
فیوز تک فاز
انال و سیم
پریز تک فاز
فیوز سه فاز