پخش و توزیع مواد غذایی به فرایند جمعآوری محصولات از تولیدکنندگان، ذخیره آنها در شرایطی متناسب با نوع کالا و در نهایت پخش مواد غذایی بین انواع فروشگاه زنجیره ای مواد غذایی، رستورانها، هتلها و اماکن مشابه، طبق فرایندی استاندارد گفته میشود. مواد غذایی لزوما به خوراکیها محدود نمیشود و میتواند شامل محصولات لازم برای مصرف غذا؛ مانند ظروف، دستمال و فنجان نیز باشد.
پخش مواد غذایی (Food Distribution) زیرمجموعهای از پخش و توزیع محسوب میشود و طی این فرایند، رعایت استانداردهای منحصر به فرد هر محصول اهمیت دارد. عدم توجه به این موارد میتواند مشکلات متعددی را (از جمله ایجاد بیماریها و مسمومیتهای غذایی) به وجود آورد و در نهایت به ضرر تولیدکننده، توزیعکننده و مصرفکننده تمام خواهد شد.

✔️ پخش مواد غذایی چطور کار میکند؟
هنگام پخش مواد غذایی ، باید علاوه بر حمل و نقل، به شرایط نگهداری نیز توجه شود. برای مثال شرایط نگهداری غذاهای دریایی، سبزیجات یا لبنیات با یکدیگر متفاوت هستند. این تفاوتها گاهی آنقدر زیاد میشود که بعضی از تولیدکنندهها تنها با یک نوع خاص از توزیعکنندگان همکاری میکنند که شرایط نگهداری و انتقال محصولاتشان را دارند.
اغلب شرکتهای پخش به شکل مستقل کار میکنند، بعضی از آنها انبارهایی برای نگهداری محصولات تهیهشده تا زمان فروش یا تحویل آنها به فروشگاههای زنجیرهای، خردهفروشان و مصرفکنندگان دارند. بعضی دیگر به یخچال مجهز هستند و مواد غذایی را مستقیما به خردهفروشی یا مصرفکننده میرسانند. بسیاری از شرکتهای پخش، عمدهفروش هستند، محصولات را تهیه میکنند و بعد با بازاریابی به فروش میرسانند.