برنج دم سیاه از با کیفیت ترین برنج های موجود در کشور است که بیشتر کشاورزانی که شالیزار های مرغوب دارند اقدام به کشت این برنج می کنند.
همین موضوع از دلیل های اصلی است که باعث شده تا در کیفیت و مرغوبیت برنج دم سیاه بسیار تاثیر گذار باشد.
برنج دم سیاه جزء دسته ی برنج های کم محصول است و در زمان برداشت نسبت به برنج های طارم و هاشمی که هم رده خودش هستند محصول و بهره وری کمی دارد، همین موضوع از دلیل های اصلی است که باعث قیمت بالای برنج دم سیاه در بازار شده است.
🔺🔻ویژگی برنج دم سیاه 🔺🔻
برنج دم سیاه بعد از پخته شدن نرم می شود و طعم و مزه ی آن عالی و بی نظیر است، طول این برنج تقریبا بین ۵ تا ۷ میلی متر است و طول آن بعد از پختن به ۱۲ تا ۱۵ میلی متر می رسد.
برنج دم سیاه رنگی سفید مایل به کرمی دارد و شباهت زیادی به برنج هاشمی دارد ولی تفاوت آن ها در قدشان است.
می توان بعد از پخت این دو محصول یعنی هاشمی و دم سیاه به تفاوت آن ها پی ببرید، چون قد برنج دم سیاه از هاشمی بیشتر است، این برنج بعد از گرم شدن کیفیت خودش را از دست نمی دهد.

🔺🔻 انواع برنج دم سیاه 🔺🔻
برنج دم سیاه فریدونکنار:
برنجی که در منطقه فریدونکنار رشد می کند برنج دم سیاه فریدونکنار است، این بسیار هم طعم، هم عطر و هم ظاهر بسیار خوبی دارد، این برنج خیلی زیاد ری می کند و برای مهمانی و مجلس بسیار خوب است.
برنج دم سیاه استخوانی:
این برنج به دلیل رنگ خود که مایل به کرمی و استخوانی است به این نام گذاشته شده است و از خانواده برنج صدری است.
این برنج مزه و ظاهر بسیار عالی دارد، همچنین این برنج بعد از پخت خیلی خوب قد می کشد، این برنج به خاطر ۲ ویژگی که گفته شد علاوه بر محبوبیتی که دارد به کشور های دیگر هم صادر می شود.

برنج دم سیاه صدری:
برنج دم سیاه صدری که در دو گونه ی دم زرد و دم قرمز تولید می شود یکی دیگر از مرغوب ترین برنج های ایرانی به حساب می آید.
ولی چون این دو گونه برنج یعنی دم قرمز و زرد نسبت به دم سیاه محصول کمتری دارند کشت آن ها رایج نیست، برنج دم سیاه صدری هم به دلیل عطر، طعم و قد مناسبی که دارد برای مهمانی و مجالس گزینه خوبی است.
هر ۳ نوع این برنج خاصیت های فراوانی دارد و به دلیل قد زیادی که می کشد برای مجالس، رستوران ها و تالار ها مناسب است.
پس اگر اولویت شما در تهیهی برنج، قد کشیدن، ظاهر عالی و در عین حال طعم لذیذ آن میباشد، در خرید برنج دم سیاه تردید نکنید.