حتماً شما هم تا به حال در مورد عوارض کاشت ناخن شنیدهاید و کسانی هستند که مدام به شما میگویند ناخنهای خود را کاشت نکن و بگذار انگشتانت کمی نفس بکشند! اگر ناخنکار باشید هم احتمالاً این جمله را از مشتریانتان شنیدهاید. در این مقاله راجع به درستی این جمله و دیگر عوارضی که درباره کاشت میگویند صحبت میکنیم. همچنین علت درد ناخن بعد از کاشت را خواهیم آموخت. در نهایت راهکارهایی حرفهای برای محافظت از ناخن کاشتشدهتان آورده خواهد شد.
1. ناخنهایم نفس نمیکشد
میدانستید که ناخنها اصلاً نفس نمیکشند؟ اکسیژن ناخنها از طریق رگهای زیر پوست تأمین میشود؛ نه سطح بیرونی ناخن! پس این قضیه هیچ تأثیری در رشد ناخنها ندارد. ممکن است بپرسید پس چرا وقتی ناخنهای کاشتم را برمیدارم، احساس سبکی میکنم و ناخنهایم نرمتر از پیش احساس میشوند. در پاسخ باید گفت زمانی که ما از لاک ناخن معمولی یا هر محصول ناخن دیگر استفاده میکنیم، رطوبت یا چربیهایی که پوست ما تولید میکند، با سرعت کمتری از زیر ناخن به سطح ناخن راه پیدا میکند. ولی بعد از گذشت 12 ساعت، این رطوبت دوباره به حالت عادی برمیگردد.
پس با پوشاندن ناخنهایتان هیچ آسیبی به آنها وارد نمیکنید؛ مشکل در هنگام سوهانکشی نامناسب رخ خواهد داد. سوهان فقط باید در حدی کشیده شود که روغن طبیعی ناخن را تا حدی بردارد و به هیچ وجه نباید به بافت ناخن آسیب برساند. البته محصولات و لاکهای بیکیفیت و ارزانقیمت هم ممکن است به صدف ناخن آسیب برساند. توصیه میکنیم که برای خرید لاک ژل، تنها به قیمت توجه نکنید.
2. خدمات ناخن، ناخنها را نازک میکند
هیچ محصولی به خودی خود ناخن رو نازک نمیکند و سوهان کشیدن بیش از حد، صدف ناخن را نازک میکند. پس یادتان باشد که سوهانکشی باید به صورت اصولی استفاده شود. اما هیچ لاک، لاکژل یا پودری نیست که سطح ناخن شما را نازک کند. با ناخنهای خود مهربان باشید: ناخنها را نجوید و نکشید.
3. نباید سوهان را روی دست عقب و جلو برد

اگر از سوهانهای با درجه سختی بالا و خشن استفاده نکنید، و سوهان را درست و رو به پایین حرکت دهید، هیچ اتفاقی نمیافتد. در واقع سوهانهای خشن و زبر، به ناخن آسیب میرسانند: چه به عقب و جلو حرکتشان دهید و چه به هر جهت دیگری.
4. خدمات ناخن، ناخنهایم را برای همیشه آسیب میرساند
بله؛ اگر باکتری یا زخم جدیای در کار باشد، این موضوع ممکن است. البته این قضیه با درد بسیاری همراه است و شما متوجه آن میشوید. اگر رستنگه ناخن آسیب ببیند، ناخن همیشه به صورت شکسته رشد میکند. حتی اگر بدترین ناخنکار دنیا روی ناخنهای شما کار کرده باشد، ناخنها نهایتاً تا 4 ماه بعد بهبود پیدا میکنند. حتی بعضی لاک ناخن هایی که دارای ویتامین e و دیگر مواد مغذی هستند، برای رشد ناخن مفید هم هستند. این لاکها برای ناخنهای جویدهشده نیز مناسباند و باعث میشود آب اسیب کمتری به صدف ناخن برساند.
5. بریدن کوتیکولها ضرری ندارد

کوتیکولها از ناخن طبیعی ما در برابر باکتریها و عفونتها محافظت میکنند. به جای برداشتن کوتیکول، میتوانید از مرطوبکنندهها استفاده کنید تا کوتیکول نرم شود.
6. لاک ژل بهتر از کاشت ناخن است
در کاشت ناخن و لاک ژل زدن، موادی روی ناخن قرار میگیرد و هیچ تفاوتی ندارند و هر دو مورد را جذب میکند.
7. لکههای سفید روی ناخن نشاندهنده کمبود ویتامین است
در واقع لکههای سفید روی ناخن وقتی به وجود میآیند که از ناخنهای خود به درستی مراقبت نکنید. استفاده از محصولات بیکیفیت، سوهانکشی نادرست و آسیب به صدف ناخن و مرطوب نکردن دست و استفاده نکردن از روغن کوتیکول، موجب این مشکل میشود.
8. آب یخ، لاک ناخن را سریعتر خشک میکند

لاک برای خشک شدن نیاز به تبخیر شدن حلالها دارد. مسلم است که این امر با آب یخ اتفاق نخواهد افتاد. آب یخ ممکن است فقط لایه رویی لاک شما را سفتتر کند؛ ولی لایههای زیرین را نرمتر میکند و لاک زودتر از بین میرود. مطمئن باشید که اگر این روش ارزان و سریع جواب میداد، تا کنون تمامی سالنها از آن استفاده میکردند!
9. خوردن ژلاتین ناخنها را محکم میکند
ناخنها از نوعی پروتئین به نام کراتین ساخته شدهاند و همین باعث شده که فکر کنند ژلاتین (نوع دیگری از پروتئین) هم باعث سفت شدن ناخنها میشود. این موضوع هیچ سند علمیای ندارد و برای تقویت ناخنهایتان میتوانید بیوتین مصرف کنید.
10. افزودن استون به لاک ناخن، آن را مثل روز اول میکند
همانطور که میدانید، اکثر پاککنندههای لاک ناخن دارای استون هستند و کار استون پاک کردن لاک و بر هم زدن ساختار شیمیایی آن است. پس این قضیه هیچ کمکی به شما نمیکند. برای این کار میتوانید از رقیقکنندههای مخصوص لاک ناخن استفاده کنید. رقیقکنندهها بدون بر هم زدن فرمول لاک، آن را نرم میکنند. البته برای لاکهای اکلیلی و گلیتری (دیسکوژل ناخن) نباید از آنها استفاده کرد.