از حریر چه استفاده هایی می شود؟
از این پارچه لطیف و زیبا برای موارد مختلف استفاده می شود. انواع لباس های مجلسی خاص، شومیز، شال، لباس شب، مانتو و … از جمله موارد پرکاربرد تر است. اما در مواردی مانند پرده نیز از انواع ارزانتر حریر استفاده می شود زیرا هم درخشش و زیبایی دارد و هم لطیف و فرم پذیر است. در کشور ما نیز از این پارچه برای پوشش هایی برای محیط بیرون استفاده میشود. انواع مانتو با پارچه حریر دوخته می شود که هم زیبا هستند و هم در تابستان خنک و سبک هستند. با این پارچه می توان انواع مانتو در سایزها و اندازه های مختلف تهیه کرد. حتی شاهد دوخت مانتو سایز بزرگ از پارچه حریر هستیم که در کنار دیگر سایز ها خود نمایی می کند و نشان دهنده قابلیت های زیاد این پارچه در صنعت پوشاک است. به لطف تکنولوژی می توان پارچه های حریر در نقش ها و رنگ های مختلف را مشاهده کرد اما آنچه که اصالت این نوع پارچه ها است رنگ های روشن و تک رنگ می باشد. در فرهنگ فارسی به پارچه حریر دیبا، پرنیان و پرند نیز می گویند. به لطف لطافت و زیبایی در اشعار فارسی نیز از حریر بسیار نام برده شده است. پارچه حریر آمیخته با تجمل و اشرافیت است به نحوی که در زمان های قدیم کارگاههای بافت دیبا در انحصار کاخ نشینان و پادشاهان بود و افراد دیگر به آن دسترسی نداشتند. در ایران باستان و زمان ساسانیان نیز صنعت بافت حریر از روم به ایران راه یافت و بافت پارچه حریر در کشورمان نیز با زیباترین شکل رونق گرفت. با نگاه کردن در آثار نقاشی به جای مانده، افراد ثروتمند و پادشاهان جامه هایی بر تن دارند که به نظر می رسد از حریر است.
حریر پارچه ای با تنوع بالا
بعد از صنعتی شدن بسیاری از صنایع، هدف به سمت مشابه سازی و استفاده عموم پیش رفت به نحوی که بسیاری از کالاهای لوکس و تجملی با مشابه سازی و تلقین حس و حالت کالاهای اصل به راحتی در دسترس همگان قرار گرفت. پارچه حریر نیز از این قاعده مستثنا نبود. با ترکیب کردن الیاف پشم، نخی و پلی استر، حریرهایی ارزانتر در دسترس عموم قرار گرفت. حتی پارچه هایی با ترکیبات کاملا مصنوعی با ترکیب با نخ و دیگر الیاف طبیعی با قیمتی مناسب در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد. پارچه های حریرعلاوه بر زیبایی، به سبب سبک بودن گزینه مناسب برای فصول گرما هستند. امروزه از انواع پارچه حریر لباس های متنوع، مانتو، روسری، شال و… تهیه می گردد. مقدار ابریشم به کار رفته در پارچه های بازار متفاوت است و با تغییر مقدار آن و نوع مواد ترکیبی با الیاف شاهد به وجود آمدن انواع مختلفی از حریر هستیم. در ادامه مطلب با انواع حریر های مرسوم در بازار و صنعت پارچه آشنا می شویم:
پارچه حریر کرپ
از انواع شناخته شده حریر به حساب می آید و ازلحاظ لمس و حس مشابه پارچه کرپ می باشد اما خصوصیت هایی مانند شفافی و سبکی را همانند حریر داراست. حالت مات داشته و از آن برای دوخت انواع لباس های مجلسی و شومیز استفاده می شود. از پارچه حریر کرپ به منظور دوخت لباس های بلند و پیراهن هایی که طرح آن لخت و سبک است، مورد استفاده قرار می گیرد.

پارچه حریر کریشه
اگر دوست دارید پارچه شما مانند حریر کرپ کمی زبر نباشد و از لحاظ لطافت و نرمی شباهت بیشتری به حریر داشته باشد، انتخاب حریر کریشه گزینه مناسب است. اما به یاد داشته باشید که سبب ظرافت و لطافت آسیب پذیری و احتمال نخ کش شدن این پارچه بالا می رود. در رنگ ها و طرح های متنوعی می توان این پارچه را تهیه نمود و به دلیل آنکه از سبکی و لطافت خوبی برخوردار است و روی سر سر نمیخورد، گزینه ای مناسب برای تهیه روسری های زیبای حریری است.
پارچه حریر کریستال
پارچه ای لخت است و به سبب ویژگی هایی که دارد بسیار برای دوخت چادر توسط بانوان ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد. درست است که پارچه ای لطیف و نازک به حساب می آید اما به هیچ وجه گونه ای نیست که حالت بدن نما داشته باشد و پشت آن رویت گردد. پارچه حریر ساتن: این پارچه به دلیل ویژگی های خواص خود بسیار برای دوخت لباس های مجلسی و جشن مورد استفاده قرار می گیرد. براقیت این پارچه سبب گردیده است که آن را برای دوخت لباس های مجلسی محبوب گرداند. به سبب لطافت و لخت بودن می توان از آن انواع پیراهن های مجلسی بلند و دامن های کلوش تهیه نمود.
پارچه حریر پردهای
از زمان های قدیم از این نوع از حریر ها برای دوخت پرده های زیبا استفاده می شده است. هنوز هم استفاده از این پارچه های حریر طرفداران بسیاری دارد و با رنگ بندی های جذاب می تواند فضای داخلی را به بهترین شیوه بیاراید.