طراحی نما همواره با اصول خاصی همراه است و قطعا این سبک نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. این اصول عبارتند از:
- برخورداری از سقف بلند
- تقارن در فواصل پنجرهها و ستونها
- طراحی پنجرهها اصولا از کف ساختمان تا سقف
- پیروی از تناسب و هماهنگی در طرح
طراحی نما همواره با اصول خاصی همراه است و قطعا این سبک نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. این اصول عبارتند از:
البته موارد بیشتری برای این قسمت وجود دارد که نکات گفته شده از مشهود ترین عنوانها در اصل طراحی نمای رومی به شمار میرود.
نما و شکل ظاهری هر بنا نشانگر هویت و درون آن است. به عوان مثال یک ساختمان اداری ظاهری متفاوت با یک بنای مسکونی دارد و انتظار میرود که یک ساختمان فرهنگی، نمایان گر یک بنای فرهنگی باشد. نمای رومی بیشتر برای ساختمانها مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد و کمتر برای مکانهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. البته شاید بتوان از متریالهایی که در سنگ نما رومی مورد استفاده قرار میگیرد، به طور مجزا در سایر نماها استفاده کرد.
اما سنگ نما رومی اغلب برای ساختمانهای ویلایی، یک طبقه، دوبلکس و چند طبقه که کاربری مسکونی دارند قابل اجرا میباشد. استفاده متداوم از سنگ نما رومی میتواند روی چهرهی شهذ تاثیر منفی داشته باشد و بیش از پیش فاصلهی طبقاتی را در سطح شهر نمایان کند. دلیل این موضوع هم این است که نمای رومی، دوران سلطنتی روم باستان و نظامی بودن آن را یادآور خواهد بود.
به همین دلیل است که نمای رومی بیشتر مناسب بناهایی است که فعالیت حکومتی یا قضایی دارند، زیرا در باطن آن خشونت و جدیت وجود دارد. علاوه بر این، سنگ نما رومی بیشتر مختص طبقه مرفه جامعه است و با اجرای آن، فاصلهی طبقاتی جامعه به طور مستقیم در چهرهی شهر نمایان خواهد شد.
برخی از مزیتها و نقاط قوت سنگ نما رومی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: