هر ساختمانی برای تکمیل شدن نیاز به تاسیسات و تجهیزاتی دارد که از اجزای حیاتی آن ساختمان محسوب می شود. که این نیازها مربوط به بخش سیستم های حرارتی، دیداری، شنیداری و بهداشتی ساختمان برای فراهم آوردن. راحتی و آرامش ساکنان ساختمان می باشد. لازم و ضروری است. و نکته مهم در این رابطه، طراحی صحیح این تاسیسات توسط مهندسین و مدیران است تا به درستی کار کنند. همچنین این سیستم ها باید هماهنگی لازم با سیستم ساختاری ساختمان را نیز دارا باشند. که این لازمه این امر وجود دانش و تخصص مهندسان و معماران حرفه ای ساختمان است.
آشنایی با لوازم بهداشتی ساختمان
به طور خلاصه با تاسیسات بهداشتی آشنا شدید، حال یکی از مهمترین بخشهای آن، طراحی و جانمایی لوازم بهداشتی در ساختمان است. لوازم بهداشتی ساختمان؛ شامل تجهیزات جانبی ای است. که بعد از پایان یافتن و تکمیل ساختمان برای بهداشت، سلامتی و راحتی ساکنین ساختمان استفاده می شوند. همچنین این لوازم می توانند نقش مهمی در زیبا سازی و تمیزی مکان های مورد نظر ساختمان داشته باشند. که با توجه به پرکاربرد بودنشان، باید از کیفیت و کارایی خوب و بالایی برخوردار باشند. که این لوازم بهداشتی در مکانهایی از جمله آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام قرار می گیرند.
لوازم بهداشتی:
به مجموعه لوازم جانبی که پس از تکمیل ساختمان برای سلامتی. راحتی و بهداشت فردی افراد در محیط خانه از آن استفاده می شود. لوازم بهداشتی ساختمان میگویند.
امروزه کارخانه های تولید ساختمان در کشور نه تنها از لحاظ کیفیت و تنوع از برند های مشابه خارجی کمتر نمی باشند. بلکه در بسیاری از موارد دارای قیمت مناسب و کیفیت بهتر و خدمات پس از فروش مطلوب تری برخوردار می باشند. بدیهی است با خرید محصولات داخلی و حمایت از تولید کنندگان داخلی می توانیم باعث بهبود هر چه بیشتر این صنعت در کشور شویم.
نقشه کشی تأسیسات بهداشتی:
برای ترسیم نقشه های تأسیسات بهداشتی، ضمن آشنایی با نمادهای لوازم بهداشتی ساختمان ابتدا جانمایی این لوازم در گروههای بهداشتی ساختمان مانند : آشپزخانه، حمام، توالت و دستشویی تعیین می گردد. پس از آن نحوه ترسیم لوله کشی آب سرد و گرم، برگشت آب مصرفی و لوله کشی فاضلاب، هواکش و آب باران شرح داده خواهد شد.
فاصله مجاز بین وسایل بهداشتی:
برای استفاده بهتر از وسیله بهداشتی، بایستی فاصله مناسبی بین هر وسیله بهداشتی تا دیوارهای اطراف وسیله بهداشتی و وسایل که مجاور هم قرار دارند وجود داشته باشد.
لوازم بهداشتی ساختمان
شامل تجهیزات جانبی ای است که بعد از پایان یافتن و تکمیل ساختمان برای بهداشت، سلامتی و راحتی ساکنین ساختمان استفاده می شوند. همچنین این لوازم می توانند نقش مهمی در زیبا سازی و تمیزی مکان های مورد نظر ساختمان داشته باشند. که با توجه به پرکاربرد بودنشان، باید از کیفیت و کارایی خوب و بالایی برخوردار باشند. که این لوازم بهداشتی در مکانهایی از جمله آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام قرار می گیرند.
قسمت های سرویس بهداشتی
سرویس بهداشتی می تواند شامل قسمتهایی نظیر توالت، حمام و دست شویی باشد. که هر کدام از این قسمت ها نیاز به لوازم ضروری و جانبی از جمله سنگ روشویی، ست شیرآلات حمام و سرویس بهداشتی، توالت فرنگی، سیفون و … دارند. آشپزخانه هم همانند سرویس بهداشتی به لوازم بهداشتی ای نظیر سینک ظرفشویی و شیر ظرفشویی و … نیاز دارد. وجود این لوازم برای هر خانه و مکانی مهم و ضروری است. چرا که بزرگترین مزیت استفاده از این تجهیزات کمک به تمیزی محیط اطرافمان و جلوگیری از شیوع بیماری ها بر اثر انباشت آبهای کثیف و تجمع میکروبها است.