کباب کوبیده
کباب کوبیده علاوه بر خوشمزه بودن در بین کبابهای ایرانی، جزو پر قلقترین کباب ها هم است. همه ما میدانیم که سیخ گرفتن کباب کار هر کسی نیست و درست کردن مایه کباب هم فوت و فنهای مهمی دارد.
این کباب خوشمزه، از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند به همراه پیاز و نمک و فلفل تهیه میشود. اما همین ترکیب ساده نیازمند مقادیر دقیق و درست است تا کباب روی زغال نریزد
کباب ساطوری بناب
این کباب هم از لذیذترین کبابهای ایرانی است و همانطور که از نامش پیداست برای منطقه بناب آذربایجان است اما امروزه در اکثر نقاط ایران این کباب تهیه میشود. در اکثر مناطق این کباب را با فیله گوسفندی، راسته گوساله به همراه پیاز و نمک و فلفل و جعفری تهیه میکنند. نکته قابل توجه در تهیه این کباب لذیذ ایرانی داشتن یک ساطور مخصوص و بزرگ است.
برخلاف کباب کوبیده، گوشت این کباب چرخ نمیشود بلکه در حضور مشتری با ساطور مخصوص گوشت خرد شده و با سایر مواد ترکیب میشود. یکی از نکات مهم در تهیه این کباب سنتی ایرانی، خرد کرد پیاز به کمک ساطور است. پیاز باید انقدری ریز خرد شود که زیر دندان حس نشود، در عین حال آب پیاز هم خارج نشود.
جوجه کباب زعفرانی
جوجه کباب اکثرا به دو مدل جوجه با استخوان و جوجه بدون استخوان در منوی رستورانها دیده میشود. در بسیاری از مناطق ایران به روشهای مختلفی این کباب تهیه میشود. برخی کباب زعفرانی و برخی کباب ساده تهیه میکنند.در تهیه این کباب خوشمزه ایرانی، هم از سینه مرغ، هم فیله و هم ران مرغ استفاده میشود.
دنده کباب
خاستگاه این کباب سنتی ایرانی شهر زیبای کرمانشاه است.
در تهیه این کباب اصیل ایرانی، از گوشت چرخکرده در کنار دنده گوسفندی استفاده میکنند و همین استفاده از گوشت چرخکرده وجه تمایز این کباب با شیشلیک است. برای تهیه این کباب، ابتدا دنده ها را به سیخ پهن میکشند، سپس گوشت چرخکرده مخلوط شده با پیاز و ادویهها را در کنار دنده پهن میکنند. استفاده از ۳ سیخ پهن یکی از نکات مهم این کباب است.
کباب چنجه
کباب چنجه هم تنوع گوناگونی دارد و از معروفترین آنها میتوان به چنجه لاری، چنجه گیلانی و چنجه اردبیلی اشاره کرد. این کباب معروف ایرانی هم با گوشت گوسفند و هم با گوشت گوساله تهیه میشود. بهتر است از فیله گوسفند برای تهیه این کباب استفاده کرد و اگر به گوشت کبابی ماست اضافه کنید چنجه لاری خواهید داشت.
اردبیلیها تکههای چنجه را داخل یک کاسه میریزند و به سبک ترکیهای همراه با کره داغ، سماق، نان داغ و پیاز و گوجه فرنگی میل میکنند که به آن کاسه کباب اردبیلی میگویند.

کباب برگ
کباب برگ نسبت به کباب کوبیده بافت محکم تری داری اما این دلیلی نیست که لذت میل نمودن این کباب خوشمزه را از دست بدهید.
این کباب از فیله گوسفندی تهیه میشود بصورتیکه گوشت را به کمک بیفتک کوب حسابی میکوبند تا قطر گوشت به حدود نیم سانت برسد سپس آن را به پهنای ۴ انگشت برش داده و به سیخ میکشند. در بیشتر رستورانها این کباب با وزن بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ گرم سرو میشود.
کباب بختیاری
این کباب یکی از پرطرفداترین کبابهای ایرانی است. مخصوصا برای افرادی که میخواهند با یک تیر، دو نشان بزنند! چون این کباب از ترکیب گوشت و مرغ در یک سیخ درست میشود. برای تهیه کباب بختیاری، هم به فیله گوسفندی یا گوساله و هم به سینه مرغ بدون استخوان نیاز است.
فیله گوسفند را به روش کباب برگ تهیه کرده و سینه مرغ هم به روش جوجه کباب زعفرانی مزه دار میکنند. برای به سیخ کشیدن، باید از دو تکه گوشت و دو تکه مرغ در کنار هم استفاده کرد. و پس از آماده شدن تمام سیخها، با استفاده از گوشت کوب یا بیفتک کوب به آرامی روی گوشت و مرغها کوبید تا مرز بین گوشتها از بین برود.
کباب سلطانی
در زمان سلطنت ناصرالدین شاه، این کباب جزو غذاهای درباری به حساب میآمده و از همین رو نام کباب سلطانی را برای این غذای خوشمزه انتخاب کردند. کباب سلطانی که در منوی اکثر رستوران های ایران دیده میشود ترکیبی از یک سیخ کباب کوبیده و یک سیخ کباب برگ است.
شیشلیک
شیشلیک از دنده گوسفند یا گوساله تهیه میشود که غالبا با زعفران، ماست چکیده، ادویه شیشلیک ها را مزه دار میکنند.
این کباب بسیار لذیذ ایرانی و خوشمزه است و طرفداران بیشماری هم دارد. شیشلیک یا همان کباب دنده جزو یکی از غذاهای تجملاتی و معروفی است که به دلیل داشتن استخوان برای راحت خوردن معمولاً با دست سرو میشود.
کباب ترش گیلانی
کباب ترش یا به اصطلاح محلی “ترش کباب” دارای اصالتی شمالی و مخصوصا گیلانی است. با مزه ای ترش و عطری بی نظیر از سبزیهای محلی گیلان.
این کباب خوشخوراک مخصوص افرادی است که بدنبال مزه ترش هستند. در شمال کشور اکثرا این کباب را با کته سرو میکنند. سبزیهای معطری که در این کباب معروف شمالی استفاده میشود جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه، چوچاق است که در کنار گردو و رب انار مزه بینظیری به گوشت میدهد.