بهزی

جست‌وجو

🛑 پرورش اسب

زمان مطالعه 1 دقیقه

🛑 پرورش اسب

شغل پرورش اسب چیست و چرا واردش می‌شوید؟

در ابتدا بیایید ببینیم که اصلا چرا اسب‌ها پرورش داده می‌شوند؟ بسیاری از مزارع پرورش اسب، محلی هستند برای تفریح، ورزش یا استراحت علاقمندان به اسب‌سواری. این یعنی اسب‌های آن‌جا به صورت روزانه در اختیار افرادی قرار می‌گیرند که حرفه‌ای هستند و سواری سرگرمی‌شان است. از دیگر دلایل پرورش اسب می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم: *کار در مزرعه *سوارکاری حرفه‎ای *مسابقه اسب‌دوانی *مسابقه زیبایی اسب‎ها *درساژ *صحرانوردی *استفاده از شیر و مو *تحقیقات و اصلاح نژاد *و… با راه اندازی یک مزرعه یا کسب و کار برای پرورش اسب، به عنوان مدیر و موسس مسئول نظارت بر عملکرد روزانه مزرعه و حیوانات هستید. در این مزرعه افراد زیادی مثل مربی‌ها، دامپزشکان، دستیاران و… کار می‌کنند که کار هر کدامشان تخصصی است و کس دیگری نمی‌تواند انجامش بدهد. شما به عنوان مدیر همچنین مسئول خرید ابزار و تجهیزات ضروری، استخدام نیروهای جدید و مدیریت چالش‌های مزرعه هم هستید.

اقدامات لازم در خصوص پرورش اسب

برای شروع کسب و کار پرورش اسب، پیش از هر چیز باید یک زمین بزرگ و مناسب (ترجیحا در نقاط مرزی شهر یا بیرون از شهر) دست و پا کنید. این زمین می‌تواند خریداری یا اجاره شود (حدود 1500 تا 2000 متر). بعد از پیدا کردن مکان مناسب، باید با توجه به بودجه و مدل کارتان، آن را بسازید. انبار علوفه، اسطبل، مانج، فضاهای اداری و… هرکدام به ساخت و ساز نیاز دارند. در این مرحله یک مشاور حرفه‌ای (یا کسی که تجربه راه اندازی پرورش اسب دارد) باید در کنارتان باشد تا بتوانید بهترین تصمیم‎های ممکن را بگیرید. صنعت پرورش اسب یک صنعت اشتغال‌زا و پردرآمد است و می‎توانید با تاسیس مرکز خودتان، برای این افراد کار ایجاد کنید: * مربی اسب * دستیار مربی اسب * آرایشگر اسب * کارمند اداری * دامپزشک * تکنیسین دامپزشکی * کارگر ساده * نگهبان * نظافتچی

اخذ مجوز پرورش اسب

مثل هر کسب و کار دیگری، باید برای راه‌اندازی مجموعه پرورش اسب هم مجوز بگیرید. نهاد صادرکننده این مجوز، جهاد کشاورزی (معاونت امور تولیدات دامی) است. هر فرد حقیقی یا حقوقی می‌تواند برای دریافت این مجوز اقدام کند. اما از کجا باید شروع کرد؟ ابتدا باید این مدارک را به معاونت مربوط در سازمان جهاد کشاورزی استان محل زندگی‌تان ارائه کنید: * شناسنامه (اصل و کپی) * کارت ملی (اصل و کپی) * آخرین مدرک تحصیلی * عکس * کارت معافیت یا پایان خدمت * سند مالکیت یا اجاره‌نامه محل احداث (اجاره‌نامه باید تا بیست سال غیر قابل فسخ باشد) * صورتجلسه واگذاری اراضی (درمورد اراضی واگذاری از سازمان‎های جهاد یا ریاست سازمان جنگل‌ها و مراتع) * کپی نقشه تفکیکی پلاک اصلی با تایید مدیریت شهرستان * کروکی و نقشه UTM * استعلام امور آب، اداره برق، محیط زیست و امور اراضی بعد منتظر نتیجه صدور پروانه بمانید. مدارک شما در کمیسیون صدور پروانه شهرستان بررسی می‌شوند و پاسخ، به شهر مورد نظر صادر خواهد شد. بعد از صدور پاسخ مثبت، باید اقدام به پرداخت حق تمبر کنید و در نهایت پروانه خودتان را تحویل بگیرید.

سرمایه اولیه و هزینه‎های نگهداری اسب‌ها

ایجاد یک مرکز پرورش و نگهداری اسب، به سرمایه نسبتا زیادی (بین 800 میلیون تا 1 میلیارد تومان) تنها برای شروع نیاز دارد. غیر از هزینه خرید یا اجاره زمین (که در هر منطقه‌ای متفاوت) است، باید ساخت و ساز (حدود 500 میلیون تومان)، حصارکشی (25 تا 30 میلیون تومان)، دستگاه‌ها (حدود 200 میلیون تومان)، مادیان‌ها (از حدود 20 میلیون تومان) را هم در نظر بگیرید. این‌ها هزینه‌های اولیه شما هستند. در ادامه اما چیزهایی هست که باید به صورت مرتب در نظر بگیرید و در برنامه‎‏ریزی مالی خودتان بگنجانید. * غذای اسب‎ها * حقوق کارمندان و کارگران * هزینه چکاپ * هزینه دارو * اجاره ماهیانه * خرید مادیان‌های جدید * غذای مخصوص کره اسب‌ها * و…

امکانات و تجهیزات لازم

یک مرکز پرورش و تعلیم اسب در ابتدای راه به چه چیزهایی نیاز دارد؟ * دستگاه یونجه کوبی * ظرف غذا *محفظه نگهداری غذا * سطل یا ظرف آب * چنگک * جاروی اصطبل * فرغون * چنگال کود * افسار * رکاب و چرم * تردمیل تربیتی * دستگاه لونج
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.