پیتزا چیست؟
پیتزا (به ایتالیایی: Pizza) غذایی است به شکل نان گِرد صافی که در فر یا اجاقگاز یا تنور پخته میشود و معمولاً روی آن را با سس گوجهفرنگی و پنیر میپوشانند و همچنین مواد دلخواه دیگر، روی نان اضافه میکنند. پنیری که استفاده میشود معمولاً پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا است. همچنین از مواد مختلفی (مانند ژامبون، قارچ، زیتون، پیاز، فلفل سبز، گوجه فرنگی و …) برای تهیه پیتزا استفاده میشود. به یک پیتزای کوچک پیزتا و به کسی که پیتزا میپزد، پیزائولو گفته میشود. در ایتالیا، پیتزایی که در مکانهای رسمی مانند رستورانها سرو میشود، برش نخوردهاست و با کارد و چنگال خورده میشود. با اینحال در مکانهای غیررسمیتر، پیتزا برش خورده تحویل داده میشود و با دست خورده میشود.
خمیر پیتزا چیست؟
عامل و مواد اصلی برای تهیه Pizza خمیر آن است. خمیر پیتزا را به دو روش خانگی و صنعتی درست می کنند. این خمیر از آرد فانتزی، خمیر مایه فوری، شکر، آب جوشیده، روغن زیتون یا روغن مایع، نمک درست می شود. البته شما می توانید از آرد نان لواش یا آرد قنادی نیز برای تهیه خمیر پیتزا استفاده کنید. راه های دیگری نیز برای درست کردن خمیر وجود دارد زیرا امروزه در اکثر پیج ها و صفحات آشپزی خلاقیت زیادی را میتوان مشاهده کرد. شما می توانید با نان تست نیز نان Pizza تهیه کنید همچنین انواع پیتزا و فست فود ها را بدون نیاز خمیر آماده تهیه فرمایید.
پنیر پیتزا چیست؟
از پرکاربرد ترین و خوش طعم ترین پنیر های جهان پنیر پیتزا است. این پنیر همانطور که از نامش نیز پیداست از مواد اصلی یک Pizza است که باعث میشود ظاهر این غذا بسیار جذاب و دلبر و طعم آن خوشمزه شود. البته پنیر استفاده شده در پیتزا می تواند پنیر موزارلا یا پنیر مخصوص باشد. دقت کنید از پنیری با کیفیت که پس از پخت کشدار و نرم باشد استفاده کنید.
انواع پیتزا کدامند؟
1- ایتالیایی 2- آمریکایی 3- مرغ 4- گوشت 5- مارگاریتا 6- استیک 7- مانزو 8- خونگی 9- سبزیجات 10- پپرونی 11- مخلوط 12- مخصوص 13- گوشت قارچ 14- مرغ و قارچ 15- پوره سیب زمینی 16- هاوایی 17- سیسیلی 18- ناپلی 19- شیکاگو 20- نیویورکی 21- دیترویت 22- ناپولیتن
در ادامه به معرفی چند پیتزای رایج و خوشمزه می پردازیم.
مارگاریتا پیتزای ملکه یا پیتزای مارگاریتا یکی از خوش مزه ترین و جذاب ترین مدل این فست فود است. این غذا برای شخص ملکه طراحی شده است زیرا رنگ بندی آن سه رنگ پرچم ایتالیا است. رنگ قرمز گوجه، سبز ریحان، سفید پنیر آن است. مواد تشکیل دهنده این غذا بسیار محدود و کم است اما آن یکی از معروف ترین پیتزاهای خوشمزه جهان می باشد که معروف به پیتزای گوجه فرنگی نیز می باشد. در Pizzaمارگاریتا، گوجه فرنگی با خمیر ،سیر، ریحان، پنیر پیتزا، روغن مایع، نمک فلفل سیاه آویشن ترکیب شده و طعمی متفاوت ایجاد می کند، برای همین طعمی فوق العاده دارد. پپرونی پیتزا پپرونی در کل دنیا از جایگاه خاص و ویژه ای برخوردار می باشد. اصالت Pizza پپرونی ایتالیایی/ آمریکایی است و در میان مردم آمریکا و ایتالیا بسیار محبوب است. یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده این پیتزا سوسیس است که در ترکیب این سوسیس گوشت و فلفل استفاده می شود. در ایتالیا به فلفل پپرونی گفته می شود، به دلیل استفاده از این سوسیس این پیتزا پپرونی نام دارد. در نتیجه پپرونی تا حدی تند است و اگر فلفل تند یا غذای تند را دوست دارید حتما این مدل از Pizza را به شما پیشنهاد میکنم. دیگر موادی که در پپرونی استفاده می شوند عبارتند از: خمیر، پنیر پیتزا، سیر رنده شده، روغن زیتون، پنیر پارمسان، سس گوجه فرنگی ، سس پپرونی، آویشن است.

مخلوط یکی از پرطرفدار ترین پیتزا ها در کشور ایران پیتزای مخلوط است. این غذا از ترکیب خمیر، کالباس، سوسیس، سس مخصوص و پنیر Pizza تهیه میشود. البته بعضی وقت ها برخی از پیتزا فروشیها ازترکیب گوشت هم در نوع مخلوط استفاده میکنند. به طور کلی در نوع مخلوط طعم سوسیس و کالباس غالب می باشد و اگر به آنها علاقه دارید این غذا را سفارش دهید. Pizza مخلوط هم مثل مخصوص، به روشهای مختلفی در رستورانهای سراسر جهان به ویژه ایران تهیه و طبخ میشود.
مرغ پیتزای مرغ طعم بسیار لذیذ و خوشمزه ای دارد. این Pizza با فیله مرغ، فلفل دلمهای، زیتون و پنیر پیتزا درست می شود که ترکیب بسیار خوبی را به وجود آوردهاند. طعم تند شده این Pizza هم بسیار خوب است و برای کسانی که به غذاهای تند علاقه دارند، این گزینه میتواند بسیار خوب باشد. در این نوع طعم فلفل دلمهای و مرغ کاملا غالب است.
استیک نوع استیک یکی دیگر از انواع پیتزا است که در سالهای اخیر به محبوبیت زیادی رسیده است. این Pizza متاسفانه در همه ی رستوران ها پیدا نمی شود و بیشتر آن را می توانید در رستوران های ایتالیایی یافت کنید. این غذا برای دوستداران و علاقه مندان به گوشت و استیک خوشمزه ترین پیتزا محسوب میشود. استیک به شکلهای مختلفی درست میشود اما در همه ی آنها فیله گوشت و سیر از مخلفات اصلی این نوع به حساب میآید. در برخی از فست فودها ورقههای گوشت را به صورت کامل روی Pizza قرار میدهند و بعضی دیگر گوشت را رشته میکنند. گوشت، مزه غالب در پیتزا استیک است و معمولا به همراه زیتون، سیر و فلفل دلمهای سرو میشوند.

سیسیلی پیتزا سیسیلی نسبتا در ایران کمیاب است. شکل آن معمولا مستطیلی است و لایه ضخیمی دارد. همانطور که از نامش پیداست منشا آن شهر سیسیلی در ایتالیا است و برای اولین بار در نانواییهای ایتالیا پخته شد. ناپولیتن پیتزای ناپولیتن در اصل یک نوع Pizza نیست و نوعی یک سبک می باشد. این مدل از پیتزا مدت زمان کمی است که در ایران بسیار محبوب شده و ریشه در ناپل ایتالیا دارد. در این مدل تنها خمیر آن است که بسیار مهم است و در واقع این مدل را با انواع دیگر متفاوت می سازد. خمیر آن بدون هرگونه روغن یا چربی تهیه میشود. هر چقدر زمان به عمل آمدن خمیر بیشتر شود، طعم و پوکی نان پیتزا بهتر میشود.