آسانسورهای کششی از متداولترین انواع آسانسور و بالابر در دنیا می باشند. دلیل آن نیز مزیت های ویژه ای است که سیستم این بالابر ها دارد. آسانسور و بالابر کششی عموما بر اساس نیروی الکتروموتور و گیربکس کار می کنند. آسانسور های کششی در پروژه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. سیستم کارکرد آسانسور های کششی موجب شده است تا بتوان از این آسانسور در پروژه های مرتفع و طبقات بالا استفاده کرد. در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص نحوه کارکرد آسانسور کششی ارائه شده است.
💠 نحوه کارکرد آسانسور کششی 💠
همانطور که گفته شد نحوه کارکرد اینگونه آسانسور ها بر اساس نیروی الکتروموتور و گیربکس می باشد. نیروی محرکه در این نوع آسانسور ها از طیق الکتروموتور تامین می شود. موتور الکتریکی اکثراً در بالای چاه آسانسور و در برخی طراحی ها در پایین کنار چاهک و در محلی به نام موتورخانه نصب گردیده، تأمین می شود.
بر روی فلکه این موتور تعدادی کابل فولادی یا سیم بکسل وجود دارد که از یک سمت به کابین آسانسور و از سمت دیگر به وزنه های آسانسور که درون قابی فلزی به نام قاب وزنه قرار دارند، متصل است. جنس این وزنه ها معمولاً از چدن یا بتن است. وزن این وزنه ها به اندازه وزن کابین به علاوه نصف ظرفیت کابین است. دلیل قرار دادن وزنه در سیستم آسانسور کمک به بالا بردن آسانسور است. در غیر این صورت برای این کار باید موتورهای بسیار قوی با کیلو وات بالا استفاده کرد.

💠 انواع بالابر کششی 💠
نکته قابل توجه دیگر در خصوص سیستم آسانسور کششی سرعت آن ها می باشد. این سیستم بالابر در سرعت های مختلف از 5/0 متر بر ثانیه تا سرعت های بالا تر (عمدتا یک متر بر ثانیه) ساخته می شود. آسانسورهای کششی را می توان بر اساس سرعت به سه دسته تقسیم کرد:
- تک سرعته (AC1)
- دو سرعته (AC2)
- کنترل سرعت هوشمند (VVVF).

💠 مزایا استفاده از آسانسور کششی 💠
- امکان استفاده در ساختمان های مرتفع
- سرعت حرکت بالا
- نصب آسان
- راه اندازی آسان
- تعمیر و نگهداری آسان
- سادگی سیستم فرمان
- مصرف انرژی کمتر
- هزینه های مقرون به صرفه