بهزی
خدمات تراشکاری غلامی، تولید قطعات نیروگاهی و پتروشیمی و نساجی در تهران
خدمات تراشکاری غلامی، تولید قطعات نیروگاهی و پتروشیمی و نساجی در تهران

خدمات تراشکاری غلامی،تولید قطعات نیروگاهی و پتروشیمی و نساجی در تهران

تراشکاری چیست ؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

تراشکاری چیست ؟

تراشکاری را می‌توانیم از ابتدایی ترین فرآیندهای ماشین کاری نام ببریم که در آن قطعه‌ی مورد نظر به وسیله‌ی یک ابزار تیز مانند الماس تراشکاری شکل داده می‌شود. به عبارتی قطعه‌ی کار چرخش داده می‌شود و با استفاده از الماس و حرکت خطی بر روی آن تراش مورد نظر داده می‌شود و در نهایت قطعه‌ی مورد نظر ساخته می‌شود.

لزات از جمله مواد سختی هستند که شکل دادن آن‌ها کار بسیار سخت و پر اهمیتی است که این کار به وسیله ی ابزارهای سختی همچون الماس تراشکاری انجام می‌شود. از الماس های تراشکاری برای تیز کردن ابزارهای درست شده از کاربید تنگستن ، شیشه ، فلزات غیر آهنی ، اره کردن ، سوراخ کردن سیمان و سنگ استفاده می شود

تراشکاری چیست ؟

تراشکاری فرآیندی است که به وسیله‌ی آن می‌توانیم به تمام قطعات و مواد سختی همچون فلز ، شکل مورد نظر خود را بدهیم و انواع قطعات در اشکال مختلف را تولید کنیم.
در عملیات تراشکاری به وسیله‌ی ماشین تراشکاری به روش براده برداری ، به انواع فلزات و قطعات سخت شکل مورد نظر داده می‌شود. فلزات که معمولا به شکل استوانه هستند با سرعت و میزان قدرت مشخصی به چرخش درمی‌آیند و با حرکت الماس های تراشکاری یا همان تیغچه های تراشکاری بر روی آن‌ها عمل براده برداری با سرعت و دقت معینی که از پیش تعیین شده است ، انجام می‌شود.
حرکت قطعه ی مورد نظر می‌تواند به صورت خط صاف ، استوانه ای و یا زاویه دار و منحنی باشد.

برای آنکه فرم استوانه ای به قطعه‌ی مورد نظر بدهیم ، لازم است قطعه‌ی کار توسط ماشین تراشکاری به دور خودش حرکت دورانی داشته باشد. در هنگام چرخش ، قطعه با ابزار برش برخورد می‌کند و براده برداری از آن صورت می‌گیرد.
تراشکاری معمولا به دو روش دستی و سنتی و یا با استفاده از ماشین آلات اتومات انجام می‌شود که در روش سنتی ما به یک اپراتور دایمی نیاز داریم تا به صورت مداوم حرکت دستگاه را زیر نظر داشته باشد. در روش اتومات که امروزه جایگزین روش های قدیمی و سنتی شده است با استفاده از دستگاه CNC ، برنامه ی متناسب داده می‌شود که دستگاه طبق آن تراشکاری را انجام دهد ، بنابراین در این روش ماشین اتومات نیاز به اپراتور دایمی نیز وجود ندارد.

انواع ماشین های تراش:

1.ماشین تراش کوچک مرغکدار
2.ماشین های تراش ابزارسازی
3.ماشین های تراش معمولی نرم شده
4.ماشین های تراش با قطر کارگیر و طول زیاد
5.ماشین تراش پیشانی تراش
6.ماشین تراش عمودی


فرآیند های تراشکاری معمولا توسط دستگاه تراش انجام می شوند که از قدیمی ترین ابزار ها می باشد و دارای چهار نوع مختلف از جمله تراشکاری استوانه ای، تراشکاری مخروطی، بازرسی جوش و شیار خارجی می باشد.