مهم ترین مراحل ساخت استخر و جکوزی
1- طراحی استخر
فرآیند طراحی و اجرای استخر با داشتن یک طرح اولیه معماری کلید می خورد. طرح تهیه شده می بایست با معماری و ساختار فضای مورد نظر همخوانی و تناسب لازم را داشته باشد. پس از تهیه طرح اولیه، برای طراحی و پیاده سازی استخر بایستی به اخذ مجوزهای مربوطه از مراجع و نهادهای ذی صلاح اقدام نمود.
2- گودبرداری، حفاری و خاک برداری
حفاری و خاک برداری، از دیگر مراحل ساخت استخر محسوب می گردد. عملیات خاک برداری متناسب با مدل و ابعاد و اندازه استخر انجام می گیرد. به طور معمول، این فرآیند به وسیله ماشین آلات و تجهیزات حفاری و خاک برداری صورت می پذیرد.
3- عملیات آرماتور بندی بدنه و کف
در این مرحله سطح کف و دیواره های استخر با استفاده از میلگرد و مقاطع فولادی به صورت شبکه، آرماتور بندی می شوند. بر این اساس، مطابق با نقشه طراحی شده شبکه آرماتور در بخش بدنه و کف استخر ایجاد می گردد. همچنین، پس از نصب و اجرای برق کشی و لوله کشی تاسیسات و تجهیزات، قالب گذاری دیواره داخلی استخر انجام می شود.
4- بتن ریزی
اجرای بتن ریزی از مهم ترین مراحل ساخت و نگهداری استخر محسوب می شود. در این مرحله عملیات بتن ریزی در کف استخر انجام می گیرد. استفاده از بتن مقاوم و باکیفیت، در آب بندی مطلوب و افزایش مقاومت مکانیکی استخر بسیار تاثیرگذار و موثر است.
پس از تمام شدن عملیات بتن ریزی، اجرای کاشی کاری و سرامیک کاری استخر در دستور کار قرار می گیرد. این فرآیند بیشتر جنبه تزیینی داشته و موجب افزایش زیبایی ظاهری و بصری استخر می شود.
5- نصب تجهیزات استخری
در این مرحله کلیه تجهیزات و تاسیسات تصفیه و گرمایش آب موجود در استخر نصب و پیاده سازی می گردند. نصب پمپ تصفیه در افزایش سطح کیفی و پاکسازی و شفاف سازی آب بسیار تاثیرگذار است.
6- آبگیری استخر
بگیری و پر کردن فضای داخلی استخر، آخرین مرحله از مراحل ساخت استخر و جکوزی تلقی می گردد. پس از پر شدن فضای استخر، می بایست نسبت به راه اندازی تجهیزات و ملزومات استخر اقدام نمود. پس از این مراحل، استخر برای انجام ورزش مفرح شنا آماده است.