ظرف های شیشه ای و پلاسیکی مانند بطری جار، در هزاران سال پیش در مصر باستان ساخته شده اند این ظروف در زندگی روزمره استفاده می شده، شکل کره ای مستحکمترین حالت بین انواع بوده، استوانه در درجه دوم استحکام و مستطیل ضعیفترین شکل از نقطه نظر هندسی است به همین علت است که شکل ظروف شیشهای استوانه انتخاب شده است.
🔶 کاربرد جار و پت 🔶
جار ها و پت ها کاربرد بسیار زیادی در زندگی ما دارند و نقش کلیدی را ایفا می کنند برای مثال:
بطری عسل
بطری مربا
بطری ترشی
بطری حبوبات
ظروف ادویه جات
ظروف انواع ژل ها
ظروف تزیینات مختلف
ظروف سالادها
قرص ها
شیرینی ها
رنگ ها

شفافیت و کدر بودن ظروف شیشه، یکی از مهم ترین خواص ظروف شیشه ای خصوصیات گذر نوری آن است. که به زبان دیگر شفاف بودن یا کدر بودن شیشه است.
مسئله شفافیت و قابل رویت بودن در بسته موجب جلب توجه خریدار ماده غذایی میگردد، ولی این امر خود معایبی دارد مثلا عبور نور مرئی و ماوراء بنفش از شیشه موجب تسریع پارهای واکنشهای نامطلوب نظیر واکنشهای اکسیداسیون، تجزیه رنگها و … میشود.
از مهمترین محاسن ظروف شیشهای خاصیت بی اثر بودن آن از نظر شیمیایی است به عبارت دیگر شیشه در برابر واکنش داخلی بین دیواره خود و ماده غذایی محتوی خود مقاومت نشان میدهد.
🔶 مزایای ظروف شیشهای و پلاستیکی جار در صنعت غذا و دارو 🔶
🔸 شیشه در بین مواد بسته بندی خنثی یه شمیایی است و با ماده غذایی و دارویی واکنشی که موجب تغییر در خواص آن گردد انجام نمیدهد.
🔸 شیشه غیر قابل نفوذ و فاقد خلل و نفوذ است.
🔸 شیشه شفاف است و لذا اجازه رویت محتوی خود در هنگام بسته بندی و فروش در سوپرمارکتها را میدهد.
🔸 ظروف شیشهای استحکام زیادی دارند.
🔸 درب ظروف شیشهای به آسانی و سهولت باز میشود و مجددا برای نگهداری محتویات مصرف نشده قابل دربندی است.

🔸 ظروف شیشهای در اشکال، اندازهها و رنگهای مختلفی قابل تهیه است.
🔸 ظروف شیشهای را میتوان به گونهای طراحی نمود که بر روی نقالهها از سرعت و پایداری بالایی برخوردار باشند.
🔸 پرکردن ظروف شیشهای به سادگی امکان پذیر است.
🔸 مواد غذایی بسته بندی شده در شیشه طول عمر بیشتری داشته و از قابلیت نگهداری بالاتری برخوردارند به طور مثال ترشیجات و چاشنیهای غذایی اغلب در ظروف شیشهای بسته بندی میشوند، زیرا ظروف شیشهای علاوه بر ایجاد اشتیاق و جذبه عطر و طعم محصول را خوب حفظ نموده و موجب بهبود کیفیت ماده غذایی پس از دربندی میشوند.