گیربکس هلیکال یکی دیگر از انواع گیربکس صنعتی می باشد که به عنوان گیربکس شفت مستقیم یا Bevel Helical هم معروف است و برخلاف گیربکس حلزونی و مکعبی، دارای راندمانی بیش از ۹۰ در صد است. در ساختار درونی گیربکس حلزونی و مکعبی، فقط از یک نوع چرخ دنده استفاده شده است، اما در گیربکس هلیکال اجزاء تشکیل دهنده متغیر هستند و گاهاً متناسب با کاربرد و میزان انتقال دور به صورت چند محوره تولید می شوند. در بعضی موارد نیز به صورت پینیون (دو چرخ دنده عمود برهم) تولید می شوند که علاوه بر توانایی انتقال گشتاور قادر به تغییر جهت ۹۰ درجه گشتاور ورودی هستند.
انواع گیربکس هلیکال
- گیربکس هلیکال پایه و فلنج
- گیربکس هلیکال یک طبقه یا چند طبقه
- گیربکس هلیکال پایه دار یا گیربکس فلنج دار
- گیربکس هلیکال به همراه گلدانی خروجی
گیربکس هلیکال موازی (شفت مستقیم)
در گیربکس های هلیکال انتقال نیرو بوسیله چرخ دنده ای از جنس فولاد انجام میشود. چرخ دنده ی این نوع از گیربکس از نوع چرخ دنده ی هلیکال یا مارپیچ می باشد و حرکت نرم این چرخ دنده ها باعث افزایش استحکام گیربکس هلیکال شده و همچنین نسبت به دنده های ساده توانایی کارکرد بیشتری در دورهای بالا را دارا می باشد. اساس کار در گیربکس های های هلیکال به طوری است که با کاهش دور باعث افزایش گشتاور در قسمت خروجی می شود. در این نوع گیربکس ها به دلیل مورب بودن چرخ دنده ها، چرخ دنده ها کم صدا بوده و بسیار نرم کار میکنند. همچنین در گیربکس هلیکال بیش از یک دنده درگیر بوده و کمترین استهلاک را دارد. می توان گفت بعد از گیربکس خورشیدی، گیربکس هلیکال بیشترین راندمان را نسبت به سایر گیربکس ها دارد. این مزایا باعث شده که گیربکس هلیکال شفت مستقیم کاربرد زیادی در صنعت داشته باشد. پوسته گیربکس هلیکال عموماً پوسته آلومینیوم یا پوسته چدن است و بنا به نوع مصرف این گیربکس ها میتوانند در انواع گیربکس هلیکال پایه دار، گیربکس هلیکال فلنچ دار و ترکیب پایه و فلنچ مورد استفاده قرار گیرند. گیربکس های شافت مستقیم یا هلیکال sew به دلیل دامنه بالا محل گشتاور،به طور گسترده ای در بخش های مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. گیربکس های هلیکال فلنج دار برای موارد عمود نصب مانند میکسرها و گیربکس هلیکال پایه دار بیشتر در خطوط انتقال مواد مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربردهای گیربکس هلیکال موازی
گیربکس هلیکال شفت مستقیم یکی از پرکاربردترین گیربکس های موجود در صنایع مختلف مانند صنایع غذایی، صنایع فولاد، صنایع سیمان و … می باشد. الکترو گیربکس پایه دار بیشتر در خطوط انتقال مواد و گیربکس هلیکال فلنچ دار برای مواردی که گیربکس به صورت عمودی نصب می شود مانند میکسر کاربرد دارند. از جمله پرکاربردترین موارد مصرف گیربکس هلیکال در صنعت می توان به گیربکس هلیکال بچینگ، گیربکس هلیکال صنایع فولاد، گیربکس هلیکال صنایع غذایی، گیربکس هلیکال صنایع دریایی، گیربکس هلیکال صنایع کاشی سازی، گیربکس هلیکال صنایع داروسازی، گیربکس هلیکال صنایع آب و فاضلاب، گیربکس هلیکال صنایع سیمان، گیربکس هلیکال نوار نقاله و گیربکس هلیکال بالابر اشاره کرد.