♦️ویژگی های نمای مدرن ♦️
نمای مدرن از جمله پرطرفدارترین سبک های طراحی نما و اجرای آن به حساب میآید.
با این حال به دلیل استقبال زیاد کارفرمایان و صاحبان ملک از این سبک از نمای ساختمان، طراحی خلاقانه و شاخص از اهمیت بالایی برخوردار شده است، چرا که در صورتی که طراح بتواند نمای مدرن را شاخص و حیرتآور طراحی کند، ارزش مالی ساختمان نیز به مراتب بالاتر خواهد رفت.
نمای مدرن از جمله سبکهای ترکیبی در معماری است، که این امکان را برای کارفرمایان و طراحان به وجود میآورد که بتوانند از انواع متریالها در طراحی نمای ساختمان استفاده کنند، با این حال استفاده بیش از ۴ متریال در نمای ساختمان سبب سردرگمی و نامتوازنی نمای ساختمان در دید ناظر میشود.
♦️ ویژگی های نمای کلاسیک ♦️
اصول طراحی نمای کلاسیک برگرفته شده از معماری رومی و یونانی است، از این رو در این سبک از طراحی نمای ساختمان استفاده از تزئینات و المانهای دکوراتیو بیشترین کاربرد را دارد.
متریال غالب در طراحی و اجرای نمای کلاسیک را مصالح سنگی تشکیل دادهاند، این نوع از متریالهای ساختمانی علاوه بر مقاومت بالایی که دارند، از دوام و ماندگاری بالایی نیز برخوردار هستند، با این حال متریالهای سنگی به عنوان مصالح گران قیمت در صنعت ساختمانسازی به حساب میآیند، از این رو کارفرمایانی که از بودجهی لازم برای طراحی و اجرای این سبک از نمای ساختمان برخودار نباشند، میتوانند از متریالهای جایگزین همچون مصالح سیمانی و پیش ساخته استفاده کنند.
از جمله اصول طراحی نمای کلاسیک میتوان به استفاده از خطوط خمیده و فرمی بدون گوشه در آن اشاره کرد. همچنین در این سبک از طراحی نمای ساختمان، نظم و تقارن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اصول طراحی نمای مدرن بر پایهی سادگی و بیآلایشی است، از این رو استفاده از المانهای تزئینی در این سبک از طراحی زیاد به چشم نمیآید و به طور کل بیشتر المانهای استفاده شده در سبک نمای مدرن عملکردگرا هستند.
در این سبک از طراحی نمای ساختمان میتوان از تکنولوژیهای بروز در صنعت معماری بهره برد، از این رو این سبک از طراحی نما را به عنوان سبکی همیشه زنده و پایدار میشناسند، چرا که امکان بهروزرسانی را به طراحان و کارفرمایان میدهد.
♦️♦️ تفاوت طراحی نمای مدرن و کلاسیک ♦️♦️
همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، مهمترین تفاوت طراحی نمای مدرن و کلاسیک در نوع متریال استفاده شده در این دو سبک از طراحی نمای ساختمان است.
با این حال تفاوت نمای مدرن و کلاسیک به همین یک مورد ختم نمیشود، در ادامه به برخی از بارزترین تفاوت طراحی نمای مدرن و کلاسیک میپردازیم.
▪️ فرم کلی نمای مدرن برگرفته شده از خطوط عمودی و افقی است، در صورتی که در طراحی نمای کلاسیک عموما از خطوط خمیده استفاده میشود.
▪️ در طراحی نمای مدرن امکان استفاده از تکنولوژیهای بروز در صنعت معماری وجود دارد، این در حالی است که در طراحی نمای کلاسیک این امکان به ندرت و با توجه به خواسته کارفرما پیش میآید.
▪️ در طراحی نمای کلاسیک مانند نمای رومی حفظ تقارن در ساختمان از اهمیت ویژهای برخوردار است، در صورتی که در طراحی نمای مدرن، تقارن معنایی ندارد و طرح تنها از نظم به خصوصی به وجود آمده است.