پودر قند یکی از ترکیبات پرکاربردی است که به خصوص در قنادی ها و شیرینی پزی ها مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب ممکن است حاوی نشاسته ذرت باشد یا نباشد و از قند تصفیه شده سفید تشکیل شده است ، به این معنی که شیرینی تنها طعم آن است.
برای تهیه پودر قند قبلا شیرینی پزها مجبور بودند قند را آسیاب ادویه آسیاب کرده یا رنده کنند. سپس قند آسیاب شده را الک می کردند تا تکه های بزرگ تر جدا شوند و بهترین و ریزترین دانه ها باقی بماند.
بعید است ، پودر قند در اندازه های مختلف دانه به فروش می رسد ولی اندازه دانه ها شامل ۴x ، ۶x و ۱۰ x است. اندازه دانه ۱۰ x بهترین پودر قند است که به قند شیرینی پزی یا شکر قنادی نیز معروف است.
فواید و مزایای کاربرد پودر قند برای سلامتی
پودر قند که به شکر قنادی نیز مشهور است به دلیل اندازه دانه می تواند شیرین تر از شکر گرانوله باشد. دانه های کوچک تر به معنای مساحت سطحی بیشتر است. افزایش سطح باعث می شود که سریع تر حل شود و در مقایسه با دانه های بزرگتر ممکن است بلافاصله طعم آن را در دهان خود احساس کنید.
جدا از مقدار کمی نشاسته ، پودر قند دقیقاً مشابه شکر گرانول تصفیه شده است. تنها تفاوت در ظرافت دانه ها است که برای مصارف خاص و ایجاد بافت های ویژه حائز اهمیت است ولی به عنوان قند تصفیه شده ارزش غذایی آن محدود است. برخی از فواید این ترکیب عبارت است از:
به شما انرژی می دهد:
قند یک کربوهیدرات ساده است و مانند سایر کربوهیدرات های ساده ، منبع عالی انرژی است. این ماده دارای کالری بسیار بالایی است به این معنی که به شما سوخت مورد نیاز برای فعالیت بدنی را می دهد. به همین دلیل در ترکیب بسیاری از مکمل های ورزشی افزایش وزن و حجم، کربوهیدرات بکار می رود تا به دریافت انرژی بیشتر کمک کند.
فاقد چربی است:
مصرف بیش از حد این ماده غذایی می تواند منجر به ذخیره انرژی اضافی بدن به عنوان چربی شود. با این حال ، قند خود حاوی چربی نیست و بنابراین هیچ کالری از چربی تأمین نمی کند مگر اینکه بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد. مصرف بیش از حد قندها گاهی اوقات از طریق قند پنهان موجود در غذاها اتفاق می افتد.
فاقد کلسترول است:
چون محصول حیوانی نیست شکر قنادی حاوی کلسترول نیست. با این حال ، حداقل یک مطالعه وجود دارد که نشان می دهد مصرف آن باعث کاهش لیپوپروتئین با چگالی بالا HDL می شود که به کلسترول خوب نیز معروف است. این امر می تواند مشکلات سلامتی را برای فرد مصرف کننده ایجاد کند.
با اینحال شکر قنادی برای درمان یا پیشگیری ازهرگونه بیماری یا شرایط سلامتی فایده ای ندارد ، اما اگر در حد اعتدال مصرف شود نباید مضر باشد. در عوض با افرودن طعم شیرین خاص به کلوچه ها و کیک ها می تواند ذائقه شما را تحریک کند و حتی کودکان را به مصرف این خوراکی های انرژی بخش ترغیب کند.
کاربردهای معمول پودر قند

بستنی ها و خامه ها تقریباً در همان زمان ظاهر شد که پودر قند به طور گسترده ای در دسترس قرار گرفت و هنوز هم بیشتر برای تهیه آنها و تزئین غذاهای پخته استفاده می شود. ابعاد بزرگتر دانه ها مانند شکر (که در ایالات متحده به آن شکر فوق العاده می گویند) توسط متصدیان برای تهیه نوشیدنی های مخلوط استفاده می شود زیرا شکر قنادی در مایعات سرد سریع تر از شکر دانه ریز حل می شود.
تفاوت پودر قند و شکر معمولی
در نگاه اول ، این دو ترکیب تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. در حالی که کریستال های تشکیل دهنده شکر قنادی از آنهایی که شکر سفید را تشکیل می دهند، ظریف تر هستند ، این دو نوع از نظر شیمیایی و تغذیه ای یکسان هستند. هر دو نوع شکر میزان شیرینی یکسانی را ارائه می دهند و حدود ۳۹۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم دارند. علاوه بر این ، این دو ترکیب حتی دارای خطرات سلامتی یکسانی هستند زیرا هر دو از ساکارز ساخته شده اند.
اما ، در حالی که این قندها از نظر طعم و ارزش غذایی یکسان هستند ، ظرافت آنها تفاوت هایی را در آشپزخانه و محصولات ایجاد می کند. اول اینکه شکر قنادی بسیار سریع تر از انواع دیگر شکر در مایع حل می شود و این ویژگی باعث می شود برای ایجاد لعاب و دسرهای یخ زده بسیار مفید باشد. پودر شیرینی پزی همچنین باعث می شود هوا از خمیر خارج نشود زیرا کریستال های پودری آن بسیار متراکم تر از شکر معمولی هستند.