بهزی
ارس حفاظ ،نصب و فروش توری حفاظتی و فنس و سیم خاردار در تبریز
ارس حفاظ ،نصب و فروش توری حفاظتی و فنس و سیم خاردار در تبریز

ارس حفاظ ،نصب و فروش توری حفاظتی و فنس و سیم خاردار

انواع سیم خاردار و کاربردهای آن

زمان مطالعه 1 دقیقه

انواع سیم خاردار و کاربردهای آن

سیم خاردار یکی از پرکاربرد ترین محصولات فولادی می باشد که از فولاد نرم تولید شده است. این محصول برای حصار کشی و جدا سازی فضا های مختلف و ایجاد امنیت مورد استفاده قرار می گیرد و در کنار تیر حصار یا پایه فنس و توری حصاری کاربرد دارد.

نزدیک به ۸۰۰ نوع سیم خاردار شناسایی شده است که این گوناگونی در انواع آن به دلیل جنس و سایز سیم اصلی، خار یا تیغ آن و در روش بکار گیری از آن می باشد.

سیم خاردار چیست؟

به انواعی از سیم مفتول که در طی ساخت، به تیغ های تیز مجهز می شود و برای اهداف امنیتی در بخش بالایی و مرکزی فنس یا توری حصاری نصب می گردد، سیم خاردار می گویند.

برای نخستین بار لوسیون بی اسمیت و کونت اوهایو در سال ۱۸۶۷ در ایالات متحده موفق به ثبت و اختراع سیم های خاردار به عنوان یکی از پرکاربرد ترین توری های مورد استفاده در حصار کشی شدند. استفاده از سیم خاردار به شکل امروزی نیز، اولین بار توسط یک طراح فرانسوی به نام لئونس اگن ایجاد شد.

سیم های خاردار مفتولی طویل و دارای حاشیه هایی خارمانند، بر روی بدنه اصلی خود هستند. مفتول های مورد استفاده در ساخت سیم های خاردار، دارای جنس های مختلفی می باشند و از مهم ترین آنها می توان به فلز، استیل و روی اشاره کرد.

سیم های خاردار ساخته شده از جنس گالوانیزه، به دلیل دارا بودن استحکام منحصر به فرد و مقاومت بسیار بالا از پرطرفدارترین نوع این توری ها می باشد. سیم خاردار در ایران توسط کارگاه های کوچک به طور تخصصی و با استفاده از استاندارد IS 278 تولید می شوند و به صورت کلاف بسته بندی می گردند.

ساخت این محصول نیاز به دستگاه های خاصی دارد که ازنظر فناوری شبیه به دستگاه تولید توری می باشد. از نظر قیمت وابستگی به برند تولید کننده ندارد، بلکه به نوع و ضخامت مفتول و خار و جنس مواد اولیه مصرفی بستگی دارد.

انتخاب نوع و محل قرارگیری سیم خاردار با توجه به میزان ضریب امنیتی مورد انتظار استفاده کننده مشخص می شود. اصولا محل بکار گیری سیم خاردار، پایین حصار، در کمر کش حصار و یا بالای تیرحصار می باشد.

انواع پرکاربرد سیم خاردار

سیم خاردار یک وسیله حفاظتی به شمار می رود که به دلیل نصب آسان و قیمت مناسب، بسیار پرطرفدار است. در فرایند تولید این محصول از سیم فولادی با روکش گالوانیزه استفاده می شود که از خوردگی و زنگ زدگی جلوگیری می کنند.

در نوعی دیگر که در آن از نوارهای ورق فلزی استفاده می شود. تمام مراحل تولید توسط دستگاه های اتوماتیک انجام می گیرد. به طور کلی سیم های خاردار در دو نوع خطی و حلقوی تولید می شوند.

انواع سیم خاردار و کاربردهای آن
سیم خاردار خطی

این نوع سیم خاردار از دو رشته سیم مفتولی تشکیل شده است. یکی از رشته ها به عنوان رشته پایه می باشد که قطر آن دو الی دو و نیم میلی متر است. رشته دیگر دور رشته پایه یا محور پیچ می خورد و دو و نیم میلی متر قطر دارد.

در تولید این محصول از مفتول هایی با جنس گالوانیزه گرم استفاده میکنند که بسیار مقاوم و با دوام می باشد. وزن هر توپ از سیم خاردار خطی به نوع سفارش و نیاز مشتری بستگی دارد و بین ۱۵ تا ۲۵ کیلو گرم است و هر رول دارای ۱۰ متر سیم می باشد.

قابلیت نصب و باز کردن راحت و سریع، انعطاف پذیری بسیار بالا، ایجاد مزاحمت برای جانوران و هزینه پایین آن از مهم ترین ویژگی های سیم خاردار خطی می باشد که باعث محبوبیت این نوع سیم خاردارها شده است.

سیم خاردار حلقوی

ساختار سیم خاردار های حلقوی به این شکل است که از یک سیم یا رشته مفتول به عنوان راستا و دو سیم دیگر به عنوان خار استفاده می شود. قطر سیم اصلی دو و نیم میلی متر و قطر خارها دو میلی متر می باشد.

سیم خاردارهای حلقوی به صورت حلقه حلقه هستند و جنس آنها از فولاد گالوانیزه می باشد و در دو جنس ایرانی و چینی به بازار عرضه می شوند. سیم خاردارهای حلقوی نسبت به نوع خطی از کیفیت و قیمت بالاتری برخورد دار بوده و کاربرد های بیشتری دارد.

برای اجرای سیم های خاردار حلقوی، نخست پایه هایی را روی دیوار مستقر ساخته و بعد این سیم ها بر روی پایه ها سوار و چفت و بست می کنند. بهترین موقعیت استفاده از سیم خاردارهای حلقوی برای مکان هایی می باشد که دیوار کوتاه دارند و در دسترس افراد سارق هستند.

به دلیلی گالوانیزه ای که در این نوع سیم خاردارها بکار رفته، در برابر رطوبت بسیار مقاوم می باشند. حمل و نصب آنها بسیار آسان است و به دو صورت مستقل و روی فنس اجرا می گردند. این نوع سیم خاردار به دو دسته سیم خاردار حلقوی سوزنی و سیم خاردار حلقوی تبری( لیزری) تقسیم می شوند.