با تکنیک الکتروفورمینگ، جواهر ساز می تواند به آسانی هر شکل، فرم و اندازه ای را طراحی و تولید کند. به عبارتی به کارگیری الکترو فرمینگ محدودیت های شکل دهی جواهرات را از میان بر می دارد. با این روش می توان جواهرات بزرگ را به راحتی ساخت. هچنین میتوان خیلی از زیورآلات و جواهرات را به صورت توخالی تولید کرد. به همین دلیل جواهراتی که با این روش ساخته می شوند اغلب وزن سبکی دارند و از لحاظ قیمت تمام شده بسیار مناسب می باشند.
از طرفی پوشیدن و حمل جواهراتی که با تکنیک الکتروفورمینگ تولید می شوند برای مصرف کنندگان بسیار آسان است؛ در عین حال که زیبایی چشم نوازی نیز دارند.
در واقع روش الکتروفورمینگ ارتباط معناداری میان وزن و اندازه جواهرات به وجود آورده است. اندازه بزرگ جواهرات با وزن بسیار پایین و در نتیجه قیمت مناسب مورد توجه خیلی از مصرف کنندگان قرار گرفته است. ضمن اینکه جواهراتی که با روش الکتروفورمینگ ساخته می شوند درخشش و جلای بیشتری دارند.

🔶 مراحل فرایند الکتروفورمینگ در جواهرسازی 🔶
فرایند الکتروفورمینگ بر روی مومی که تولید شده از مشتقات نفت است انجام می شود. در ابتدا موم ذوب می شود و تحت فرایند ریخته گری در قالبی فلزی یا غیر فلزی با مواد معدنی شکل مورد نظر را می گیرد. در ادامه به موم ریخته گری شده تعدادی سیم مسی نازک وصل می شود. برای ایجاد جریان برق قطعه مومی به رنگ هایی از جنس نقره آغشته می گردد.
در ادامه قطعه مومی را در وانی از سولفات مس با استفاده از یک لایه نازک مسی حدود ۱۵ دقیقه آبکاری می کنند. این کار از حل شدن لایه نقره بر روی سطح موم در وان سیانوری با میزان آمپر کم جلوگیری می کند.

بعد از مراحل فوق قطعه مومی شستشو داده می شود. سپس در وان اصلی که همان نقره سیانوری است الکتروفورمینگ می شود. آمپر وان اصلی بین ۱۶۱۴ تا ۱۰۷۶ متر مربع می باشد. در این فرایند هم وان غلظت بالایی دارد و هم دانسیته جریان از مقدار آمپر در آبکاری های معمولی بیشتر است.
در ادامه برای ایجاد سطحی بدون گره و کاملاً صاف می توان از جریان معکوس یا جریان پریودیک نیز استفاده کرد. این جریان حدود ۶۰ ثانیه رفت و ۱۰ ثانیه برگشت دارد. البته با توجه به نوع ساختار مورد نیاز و ویژگی های لایه الکتروفورمینگ می توان سرعت رفت و برگشت جریان را تغییر داد. برای داشتن یک ساختار مناسب، به وسیله حرکت میله کاتدی یا پمپ فیلتر، تلاطم لازم در وان ایجاد می شود.

بعد از گذشت ۶۰ دقیقه قطعه استحکام لازم را پیدا می کند و ضخامت نقره به اندازه مورد نظر می رسد. در این حالت قطعه را از وان خارج می کنند سپس در محل مناسب که در معرض دید نباشد سوراخ هایی در آن ایجاد می کنند. با غوطه ور کردن قطعه در آب جوش موم ذوب و از سوراخ خارج می گردد.
پس از این مرحله قطعه جواهر که به شکل مورد نظر رسیده است را وارد وان سیانور نقره میکنند و به مدت دو ساعت داخل وان باقی می گذارند. تا زمانی که قطعه خاصیت خم شدگی نداشته باشد و به ضخامت مورد نیاز و استحکام لازم برسد. ضخامت لایه آبکاری شده معمولاً حدود ۵ میلیمتر می باشد. البته میزان ضخامت به عوامل مختلفی مانند نوع، شکل و فرم، پیچیدگی و جزئیات قطعه و استحکام مورد نظر از لایه الکتروفورمینگ بستگی دارد. به عنوان مثال جواهری که برای دستبند ساخته می شود استحکام بیشتری نسبت به گردنبند دارد.
🔶🔶 مهمترین مزایای روش الکتروفورمینگ 🔶🔶
🔸 از مهمترین مزایای روش الکتروفورمینگ امکان ایجاد جواهراتی سبک با قیمت مناسب می باشد.
صرفه جویی در مصرف طلا به دلیل توخالی بودن جواهراتی که با الکتروفورمینگ تولید میشوند نیز یکی دیگر از مزایای این روش می باشد.
🔸 الکتروفورمینگ از جدیدترین تکنولوژی های ساخت جواهرات در دنیا به شمار می رود. این روش نسبت به پرسکاری نیز دارای مزیت های زیادی دارد؛ چرا که امکان تولید و ایجاد طرح هایی پیچیده با جزئیات زیاد در الکتروفورمینگ فراهم شده است. علاوه بر آن که نیاز به ابزار و ماشین آلات زیادی برای انجام این روش وجود ندارد.
🔸 استفاده از الکتروفورمینگ برای تولید جواهرات و انواع مجسمه های تزیینی کاربرد گسترده ای دارد. به وسیله این روش می توان انواع گوشواره، گل سینه، زنجیر، آویز و النگو را در طرح های مختلف اجرا کرد.