بهزی
قطعات وال پست نواصری در خوزستان
قطعات وال پست نواصری در خوزستان

ساخت و نصب و اجرا وال پست در خوزستان، وال پست یا وادار، عضوی با مقطع فولادی یا بتنی است که به منظور مهار حرکت خارج از صفحه دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد

وال پست چیست؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

وال پست چیست؟
وال پست چیست؟

کلاف‌هایی با طول مشخص که از دو جزء تیر و ستون تشکیل شده و در ساختمان سازی از آن استفاده می‌کنند وال پست نام نامیده می‌شوند; و در یکپارچگی اسکلت ساختمان و دیوارها اهمیت زیادی دارند. وال پست برای جداسازی دیوارها از اسکلت سازه و اجرای دیوارها به صورت یکپارچه کاربرد دارند. بخش عمده این محصول وابسته به میلگرد است و به همین جهت دانستن قیمت میلگرد و تغییرات قیمت این محصول فولادی در استفاده از وال پست و یا جایگزینی آن با میلگرد بستر نقش بسیار زیادی دارد. وال‌پست در لغت معنی نگهدارنده است و مهندسان ساختمان برای جداکردن دیوار از سازه از آن استفاده می‌کنند. برای جداسازی دیوار از اسکلت سازه به اندازه 5.2 سانتی‌متر می‌توان حرکت دیوارها را در هنگام زلزله کنترل کرد.

انواع وال پست

وال‌پست از نظر نظر شکل ظاهری به دو دسته تقسیم می‌شود: وال پست قائم یا عمودی این نوع وال‌پست مثل تیر یا ستون است و اجرای آن در دیوارهای با طول بیشتر از 5 متر ضروری است و همچنین زمانی که طول دیوارها 40 برابر ضخامت آن باشند, وال‌پست قائم اجرا می‌شود. وال پست افقی این نوع وال‌پست با اتصال بین دو وال‌پست قائم یا فریم اجرا می‌شوند و وجود وال‌پست افقی در دیوارهایی با ارتفاع بیشنر از 3.5 متر باشد ضروری است. اجرای وال‌پست افقی باعث درگیری دیوار با اسکلت سازه خواهد شد و در نتیجه استحکام دیوار را افزایش می‌دهد. زمانی که دیوارها از اسکلت سازه جدا می‌شوند و یکپارچه می‌شوند, در واقع کل سازه به یکدیگر دوخته می‌شوند و این امر سبب می‌شود مقاومت سازه در برابر بارهای جانبی بیشتر شود و احتمال خرابی سازه بسیار کمتر می‌شود.

روش‌های اجرای وال پست

1.اجرای تسمه دور ستون 2.مهار دیوار به وسیله تعبیه میلگرد در داخل ستون‌های مجاور 3.اجرای وال پست با انکر بولتو نبشی کشی 4.اتصال دیوار به ستون با میلگرد 5.مهار دیوار از طریق تعبیه میلگرد در داخل کف 6.اجرای وال‌پست برای جان پناه یا وال‌پست جان پناه 7.مهار دیوار به دیوارهای برشی به وسیله عبور میلگرد در سوراخ قالب‌ها

مراحل اجرای وال پست

1.در ابتدای کار جوشکار بر اساس نقشه‌های اجرایی شروع به ساختن آن به وسیله‌ی دوبل نبشی 6 و سپری می کند. 2.بعد از ساخته شدن وال‌پست‌ها, اقدام به نصب و جوشکاری آن‌ها در مکان‌های مورد نظر می‌کنند. 3.بعد از نصب آن‌ها شروع به اجرای دیوارها کرده و در صورتی که شکستگی زیادی در مسیر دیوار دیوار وجود داشته باشد که امکان خطا را بالا ببرد, با استفاه از یک نقشه برداراقدام به پیاده‌سازی نقاط شکستگی دیوار می‌کنند.

برای محافظت از سازه و مقاوم شدن در مقابل عوامل طبیعی مانند زلزله و باد از وال پست استفاده می‌شود. درگیر کردن اسکلت ساختمان با دیوار باعث حفظ چند برابری تعادل دیوار می‌شود و موجب مقاومت بیشتر سازه در برابر سایر نیروها خواهد شد. این موضوع سبب می‌شود ديوار به صورت يكپارچه در مقابل نيروهای وارد شده عمل کند و مقاومت بالایی از خود نشان دهد.